Pam Beesly

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Pam Beesly
The Office karakteri
İlk görünüm"Pilot" (2005)
Son görünüm"Finale" (2013)
Yaratan
CanlandıranJenna Fischer
UyarlamaDawn Tinsley
(İngiliz dizisi karakteri)
Bilgileri
Tam adıPamela Morgan Beesly[nb 1]
Meslek
AileWilliam Beesly (babası)
Helene Beesly (annesi)
Penny Beesly (kız kardeşi)
Isabelle Beesly (kuzeni)
Sylvia Beesly (grandmother)
Jocelyn Webster (kuzeni)
Millie (halası)
Betsy Halpert (Kayınvalide)
Gerald Halpert (kayınpederi)
Tom Halpert (kayınbiraderi)
Pete Halpert (kayınbiraderi)
Evlilik(ler)
Jim Halpert (e. 2009)
Önemli ilişkileriRoy Anderson (eski nişanlısı)
ÇocuklarCecelia Marie Halpert (kızı)[4]
Phillip Halpert (oğlu) [4]
DinPresbiteryen
UlusAmerikan

Pamela Morgan Halpert[nb 1] (kızlık soyadı Beesly), ABD televizyon durum komedisi The Office'te Jenna Fischer'ın canlandırdığı kurgusal bir karakterdir. The Office'in İngiltere'deki orijinal dizisindeki karakter Dawn Tinsley'dir. Pam diziye kağıt dağıtım şirketi Dunder Mifflin'de resepsiyonist olarak başlıyor. Daha sonra bir pazarlamacı ve sonunda dizinin finalinde ayrılana kadar ofis yöneticisi oluyor. Karakteri ilk başta utangaç ve güvensizdir ancak dizi ilerledikçe giderek daha iddialı hale gelir. Dizi boyunca sanatsal eğilimlere katılır ve sanat okuluna devam eder. Pam, dördüncü sezonda çıkmaya başladığı, beşinci sezonda nişanlandığı, altıncı sezonda evlendiği ve altıncı ve sekizinci sezonda çocukları olan Jim Halpert ile önce arkadaşlığı ve ardından da romantizmi paylaşıyor.

Oyuncu seçimi ve karakter gelişimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Pam'in karakteri başlangıçta İngiliz mevkidaşı Dawn Tinsley'e çok benzeyecek şekilde yaratılmıştı. Pam'in her gün saçını nasıl kullandığı gibi en ufak ayrıntılar bile yönetici yapımcı Greg Daniels tarafından değerlendirildi.[5] Jenna Fischer, The Office'e gittiğimde oyuncu seçimi yönetmeni bana 'Lütfen normal görünün' dedi" diye anımsıyor. "Kendini güzelleştirmeye çalışma ve seçmelerde beni sıkmaya cesaret et. Bunlar onun sözleriydi. Beni sıkmaya cesaret et."[6]

Açıklayıcı notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Pam Beesly'nin tam adı Pamela Morgan Beesly'dir (daha sonra Pamela Morgan Beesly Halpert). "The Lover" bölümünde Michael Pam'e şöyle diyor: "Pamela Morgan Beesly, annenden hemen özür dilemelisin." [1] "Did I Stutter?" bölümünde Jim, Pam'e şöyle diyor: "Bana ne enerji verir biliyor musun? Eğer sen, Pamela Morgan Beesly..." [2] "Finale" bölümünde Dwight şöyle diyor: "...ve ofis yöneticisi Pamela Beesly Halpert..." [3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Season 6 – Episode 06: 'The Lover'". OfficeQuotes.net. 13 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2018. 
  2. ^ "Season 4 – Episode 12: 'Did I Stutter?'". OfficeQuotes.net. 13 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2018. 
  3. ^ "Season 9 - Episode 23 'Finale'". OfficeQuotes.net. 3 Mart 2020. 17 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2020. 
  4. ^ a b "Halpert Baby Blog". Halpertbeesly.com. 27 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2012. 
  5. ^ Episode commentary, Season 2, "Valentine's Day"
  6. ^ "For Jenna Fischer, 'Office' Life Is A Great Act". NPR. 30 Aralık 2008. 15 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2012.