Ouran Kōkō Host Club

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ouran Kōkō Host Club
Ouran Kōkō Host Club kapağı
桜蘭高校ホスト部
(Ōran Kōkō Hosuto Kurabu)
TürTers harem,[1] romantik komedi[2]
Manga
YazarBisco Hatori
YayımcıHakusensha
Diğer yayımcı
DergiLaLa
DemografikShōjo
Yayın tarihiEylül 2002Kasım 2010
Cilt sayısı18
Anime televizyon dizisi
YönetmenTakuya Igarashi
Yapımcı
  • Toshio Nakatani
  • Manabu Tamura
  • Masahiko Minami
  • Masahiro Yamashita
SenaristYōji Enokido
MüzikYoshihisa Hirano
StüdyoBones
Lisans
KanalNippon TV
Diğer kanallar
Yayın tarihi 5 Nisan 2006 26 Eylül 2006
Bölüm sayısı26
Oyun
Ouran Host Club
GeliştiriciIdea Factory
TürGörsel roman
PlatformPlayStation 2
Nintendo DS
Çıkış tarihi19 Nisan 2007 (PlayStation 2)
19 Mart 2009 (Nintendo DS)
Canlı çekim televizyon dizisi
Yönetmen
  • Choru Han
  • Yasuhito Tachibana
SenaristIkeda Natsuko
MüzikKyo Nakanishi
KanalTBS
Yayın tarihi 22 Temmuz 2011 30 Eylül 2011
Bölüm sayısı11
Canlı çekim filmi
YönetmenChoru Han
SenaristNatsuko Ikeda
Yayın tarihi17 Mart 2012
Yayın süresi105 dakika

Ouran Koukou Host Club (Japonca桜蘭高校ホスト部, romanizeŌran Kōkō Hosuto Kurabu; "Ouran Lisesi Host Kulübü"), Bisco Hatori tarafından yaratılan bir manga serisidir. Seri, Eylül 2002-Kasım 2010 tarihleri arasında Hakusensha'ın LaLa dergisinde 18 tankōbon cilt halinde yayınlandı. Seri, aynı kulübe üye olmuş bir grup lise arkadaşını konu alan kurgusal bir seridir.

Bones tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisi uyarlaması Nisan-Eylül 2016 tarihleri arasında yayınlandı. Bunun dışında çeşitli drama CD ve bir görsel roman bulunmaktadır. Bir canlı çekim televizyon dizisi uyarlaması Temmuz-Eylül 2011 tarihinde yayınlandı. Bir canlı çekim film uyarlaması ise 17 Mart 2012 tarihinde gösterime girdi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Ouran Kōkō Host Club, genel olarak, müthiş derecede zengin ailelerden öğrenciler için özel bir okul olan Ouran Lisesi’nde geçen bir hikâyedir. Tek istisna düşük-orta sınıftan bir aileden gelen burslu öğrenci Haruhi Fujioka'dır. Okul üniformasının olağanüstü fiyatından dolayı Haruhi, uzun pantolon, gömlek ve hırka giymektedir, büyük gözlüğü ve kısacık kesilmiş saçı da eklenince aynı bir erkek gibi görünmektedir. Sonuç olarak, okula girdiğinden beri, çoğu tarafından, erkek zannedilmekteydi.

Ouran Lisesi’nin kütüphaneleri dedikodu yapan öğrencilerle dolu olduğu için ders çalışmak isteyen Haruhi, kullanılmıyor olması gereken Üçüncü Müzik Odası’nı arar. Fakat Haruhi, bu odanın Host Kulübü (Host: Ev sahibi erkek) - okulun kız öğrencilerini, kâr için, eğlendirip onlara sevimli görünerek zamanlarını geçiren altı çekici erkek öğrenci grubu- tarafından kullanılmakta olduğu keşfeder. İlk karşılaşmalarında Haruhi, onların davranışlarından şok olur ve 8.000.000¥ değerinde çok pahalı bir vazoyu kazara kırar. Bu durum Haruhi’yi Host Kulübü’ne karşı büyük bir borca sokar. Haruhi bunu ödeyebilmesi için kulübün “köpeği” olarak işe alınır ve sürekli olarak üyeler için yemek servisi veya temizlik yapmak gibi ayak işlerine zorlanır. Kulüp başkanı, gerçekte onun bir kız olduğunu bilmeden, potansiyelini keşfeder keşfetmez “host”luğa terfi eder. Gerçek, kulüpte ortaya çıktıktan sonra bile Haruhi, borcunu ödeyebilmek için müşterilerden kimliğini saklayarak bir host olarak çalışmaya devam eder.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Fujioka Haruhi[değiştir | kaynağı değiştir]

Haruhi, hikâyenin ana karakteridir, burslu bir öğrencidir. Ouran'a geldikten sonra Ouran Host Club'ın kullandığı müzik odasındaki değeri neredeyse 8,000,000 yen olan bir vazoyu kırar. Bunun sonucunda da Host club'ın köpeği olur Ama Güzel bir yüzü olduğundan kırdığı vazonun parasını ödemek karşılığında Host Club üyesi yapmaya karar verirler. Önceden onu erkek sanırlar ama daha sonradan kız olduğunu öğrenirler.Onun doğal cazibesi ve rahat tavrı kulübün müşterinin hoşuna gider. Çok hassas ve zeki biridir. Kulüp üyeleri ile gittikçe iyi bir arkadaşlık geliştirir. Özellikle Hitachiin Kardeşler Haruhi ile çok uğraşır, Tamaki Haruhi'yi çok sever kulüpte Haruhi'yi kızı yapmıştır. Annesi çok küçükken ölmüştür ve Haruhi'de annesi gibi bir avukat olmak istiyordur. Ouran'a aslında bu rüyasını gerçekleştirmek için girer.Lüks bir yemek olan ootoro'yu çok sever. Sık sık bunun diyaloglarını da animede görmekteyiz. Son bölümde Tamaki'den hoşlandığı belli olmuştur.

Suou Tamaki[değiştir | kaynağı değiştir]

Uyruğu yarı Fransız yarı Japon'dur, Host club'ın başkanıdır ve sürekli yeni fikirler üretir. Kulüpte en popüler Tamaki'dir, bir sürü ziyaretçisi vardır. Tiyatro sanatına oldukça eğilimlidir. Tamaki'nin Büyükannesi ile arasında birçok huzursuzluk vardır. Çünkü babası annesini ve yasal karısını boşamıştır ve ardından Tamaki doğmuştur. Bunun nedeni de Suou ailesine diğer hiçbir varisin olmamasıdır. Büyükannesi bir Suou olduğu için Tamakiyi onaylar yalnız bir şartla; annesi ile görüşmeyecektir. (Mangada Annesi onun Japonya'ya dönüşünden sonra evden kaçmıştır.) Buna rağmen Büyükannesine karşı hiçbir kötü duygu beslemez ve onu suçlamaz, yaşama pozitif yönde bakar. Kyouya ile çok iyi arkadaştır. Piyano konusunda oldukça yeteneklidir. Aslında Haruhi'ye aşıktır ama o kadar kalın kafalıdır ki bunu kendisi bile anlayamaz .Bunu baba sevgisi olarak adlandırır.

Ootori Kyouya[değiştir | kaynağı değiştir]

Kyoya, Ouran lisesinde ikinci yılda okuyan bir öğrencidir, Tamaki ile aynı sınıftadırlar ve Ouran Host Club'ın başkan yardımcısıdır. Kulübün Cool tipidir,aşırı derecede zekidir. Olayları iyi idare eder. Ailesi hastahane idaresinde ve çeşitli diğer iş ilgileriyle tıbbi sanayi de ve okulun tıbbi yönünü ve güvenliğini sağlar (Neredeyse 100'ü aşkın polis üyesi vardır.)Ailesi'nin 3. çocuğudur. Onun ailesi ve Suou ailesi rakiplerdi bundan dolayı Kyoya önce Tamaki'yle arkadaş oldu çünkü babası ona emretmişti. Yine de zamanın geçtiği gibi onların arkadaşlığı gerçek oldu.Tamaki'nin kulübün resmi lideri olmasına rağmen Kyoya kolayca istediği zaman Tamaki'yi etkileyebiliyordu ve kulübün diğer üyelerinin ikisinin arasında bir çatışmada onlar Kyoya'nın liderliğini izliyorlardı. Bu nedenle de Haruhi ona Gölgelerin Kralı diyordu. Haruhi'den az çok hoşlanır.

Hitachiin Kardeşler[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikaru Hitachiin[değiştir | kaynağı değiştir]

En büyük kardeştir. İkiz kardeşlerin, daha küçük olduğu zaman asla onların Dünyası için herhangi birisine izin vermez çünkü hiç kimse dürüstçe onlara birbirinden ayırt edemezdi. Daha sonra'dan Host Club'a Tamaki tarafından çağrılırlar. Şimdi onlar her zaman Haruhi ile bir Oyuncak misali oynayarak Tamaki'ye işkence yapmayı severler. "Küçük şeytan" tipi olarak kulüpte sınıflandırılırlar. Hikaru bazen aşırı öfkelenebilir. Duygularını da açıkça ortaya koyamaz. Hikaru ve Kaoru onların küçük dünyasında hep beraber oldular. Ouran Host Club'a katılmadan önce insanlarla ilişkileri fazla iyi değildi. Yine de Hikaru'nun Haruhi'ye olan bir ilgisi vardır. Çok iyi bir insandır ama zor beğenir. Doğal olarak yaşamlarına kabul ettikleri ilk insan Haruhi'dir. Hikaru Haruhi'yi bir arkadaştan daha öte beğenir. İyi olduğu kadar bencil ve kıskançtır, zaten bu özelliği onu Kaoru'dan ayırmaktadır. Hikaru Hitachiin ve onun daha genç tek yumurta ikizi erkek kardeşi Kaoru Ouran Host Club'ın "Küçük şeytan tipi"idir ve Haruhi ile aynı sınıftadır

Kaoru Hitachiin[değiştir | kaynağı değiştir]

En genç kardeştir, Hikarudan biraz daha masumdur. Haruhi ile oynayarak Tamaki'yi çıldırtmaya bayılırlar. Brotherly love senaryolarıyla daha çok misafir toplarlar. Genellikle hep Hangimiz Hikaru-kun oyunu oynamaya bayılırlar. Hikaru'dan ayrılan özellikleri bencil ve kıskanç olmamasıdır

Haninozuka Mitsukuni[değiştir | kaynağı değiştir]

Mori ile birlikte Kulübün en büyük üyeleridirler. Herkes ona Senpai diye hitap eder. Tatlı yiyeceklere bayılır ve çok sevimlidir, aynı küçük bir çocuğa benzer. Küçük bir çocuğa benzediği zamanlar yanında hep "Bun-Bun" (Usa-chan) adında bir oyuncak bir tavşan gezdirir. Müşteriler onun sevimli davranışlarına bayılırlar. Haruhi'yi Haru-Chan, Tamaki'yi ise Tama-Chan diye çağırır. Sadece kuzenini Takashi diye çağırır. Sevimli gözükmesine rağmen Japonya'nın en iyi, en prestijli dövüş sanatını yapan aileden gelir, aslında harika bir Karatecidir. Tamaki, Host Club'ı kurmadan önce Honey-senpai karate kulübünün kaptanıydı. Daha sonra Tamaki'nin kulübüne katıldı. Erkek kardeşi Yasuchika durum öyle olunca karate kulübünün yeni kaptanı oldu. Honey-senpai'yi fazla sevmez, bunun nedeni de aşırı derece tatlı şeyler yemesidir. Honey-senpai'ye hep meydan okur ama kazanan hep Honey-senpai olur.

Morinozuka Takashi[değiştir | kaynağı değiştir]

Honey-senpai ile kuzendirler ve aynı sınıftadırlar, İkisi de 3. yıl öğrencisidir. Host Club'ın en uzun boylu ve en sessiz, en sakin üyesidir. Gülümseyince ayrı bir hoş olur. Kendoda Japon ulusal bir şampiyondur. Honey-senpaiyi her zaman korur ve kollar.

Kulüpler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Host Kulübü
  • Kara Büyü Kulübü
  • Zuka Kulübü
  • Karate Kulübü
  • Gazete Kulübü
  • Amerikan Futbolu Kulübü

Müzikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Açılış müzikleri
# Adı Seslendiren Bölümler Dinle
1 Sakura Kiss Çieko Kawabe Tümü
Bitiş müzikleri
# Adı Seslendiren Bölümler Dinle
1 Shissou LAST ALLIANCE Tümü


Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Bridges, Rose (2 Eylül 2015). "The Secret Revolution of Ouran High School Host Club". Anime News Network. 3 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2021. 
  2. ^ "The Official Website for Ouran High School Host Club". Viz Media. 14 Mayıs 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]