Cowboy Bebop: The Movie

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cowboy Bebop: The Movie
カウボーイビバップ 天国の扉
YönetmenShinichirō Watanabe
Yapımcı
SenaristKeiko Nobumoto
UyarlamaCowboy Bebop
Oyuncular
MüzikYoko Kanno
Görüntü yönetmeniYōichi Ōgami
KurguShūichi Kakesu
StüdyoBones
Sunrise
DağıtıcıSony Pictures Entertainment Japan
Çıkış tarih(ler)i1 Eylül 2001
Süre115 dakika[1]
Ülke Japonya
DilJaponca
Hasılat3 milyon US$[2]

Cowboy Bebop: The Movie (Japoncaカウボーイビバップ 天国の扉 Kaubōi Bibappu: Tengoku no Tobira), yönetmenliğini Shinichirō Watanabe'nun yaptığı ve senaryosu Keiko Nobumoto yazılan 2001 yapımı bir Japon bilimkurgu aksiyon anime filmidir. Hajime Yatate'nin aynı adlı anime serisine dayanmakta olup Bones ve Sunrise tarafından hazırlanmıştır. Film, 1 Eylül 2001 tarihinde Japonya'da ve 11 Ağustos 2002 tarihinde ABD'de gösterime girdi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Cowboy Bebop: The Movie, orijinal serinin 22. ve 23. bölümleri arasında geçmektedir.[3] Seri, bilinmeyen bir patojen kullanarak Mars'taki insan nüfusunu yok etmeyi planlayan gizemli bir teröristi ele almaktadır. Bebop uzay gemisinin kelle avcısı mürettebatı, teröristi bulmak ve saldırı gerçekleşmeden önce patojenin kaynağını keşfetmek için çalışır.

Mars'ta bir tankere yerleştirilen biyokimyasal bombanın patlaması sonucu 1 km ötekideki nüfusun çoğunlukta olduğu yerde 500'ün üzerinde kişi ölür. Saldırıyı gerçekleştiren zanlının başına konan ödül şimdiye kadar konulan en büyük ödüldür. Bu olay üzerine paraya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyan Bebop mürettebatı bu ödülü almak için kıyasıya bir yarışa girerler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Cowboy Bebop". British Board of Film Classification. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2019. 
  2. ^ "Cowboy Bebop (2003)". Box Office Mojo. 18 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2019. 
  3. ^ "Cowboy Bebop - Heaven's Door - About the Movie". CowboyBebop.org. 17 Kasım 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]