Oklahoma City Thunder sezonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search
Oklahoma City Thunder'ın şu an maçlarını oynadığı Chesapeake Energy Arena.

Oklahoma City Thunder Oklahoma City, Oklahoma merkezli profesyonel bir basketbol takımıdır. Şu anda NBA'de Batı Konferansı'nın Kuzeybatı Grubu'nda mücadele etmektedir. Thunder takımı 1967 kurulduktan sonra 1967-1968 sezonunda Seattle SuperSonics adıyla ilk kez NBA'e katıldı. 2007 yılında Oklahoma şehrine taşındıktan sonra Oklahoma City Thunder ismini aldı.

Genel olarak Thunder kulübü Sonics adında toplam 21 kez play-off'lara kalma başarısı gösterdi. 7 kez konferans finaline yükselmesinin yanında 4 kez Batı Konferansı şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca 1979 NBA Finalleri'nde Washington Bullets'i yenerek tarihindeki ilk şampiyonluğa ulaştı. Sonics adıyla 1978, 1979, 1996 yıllarında 3 kez, Thunder adıyla ise 2012 yılında 1 kez olmak üzere toplam 4 kez NBA finali oynadılar. Bu sayfada ise aşağıda takımın sezon sezon aldığı sonuçlar belirtilmektedir.

Tablo anahtarı[değiştir | kaynağı değiştir]

AMVP All-Star Maçı En Değerli Oyuncu
COY Yılın Koçu
DPOY Yılın Savunma Oyuncusu
Bitirme Ligi bitirme pozisyonu
GB Liderden kaç galibiyet az almış
L Normal sezonda alınan mağlubiyet sayısı
EOY Yılın Yöneticisi
FMVP Finallerin En Değerli Oyuncusu
JWKC J. Walter Kennedy En İyi Yurttaş
MIP En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu
ROY Yılın Çaylağı
SMOY Yılın Altıncı Adamı
W Normal sezonda alınan galibiyet sayısı

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Lig şampiyonluğu
(1967-günümüz) †
Konferans şampiyonluğu
(1967-günümüz) *
Bölüm şampiyonluğu
(1971-günümüz) ^
Playoff'lar
(1967-günümüz) ¤
Sezon Takım Konferans (Konf.) Konferans sonucu Bölüm (Böl.) Bölüm sonucu W Normal sezonda alınan galibiyetler L Yüzde% Liderle arasındaki fark Playofflar Ödüller Baş antrenör
Seattle SuperSonics
1967-68
5000000000000000000- Batı 5. 23 59 .280 33
Al Bianchi
1968-69
5000000000000000000- Batı 6. 30 52 .366 25
Al Bianchi
1969-70
5000000000000000000- Batı 5. 36 46 .439 12
Lenny Wilkens
1970-71 Batı 70008000000000000008. Pasifik 4. 38 44 .463 10
Lenny Wilkens
(AMVP)
Lenny Wilkens
1971-72 Batı 70006000000000000006. Pasifik 3. 47 35 .537 22
Lenny Wilkens
1972-73 Batı 70008000000000000008. Pasifik 4. 26 56 .317 34
Tom Nissalke
Bucky Buckwalter
1973-74 Batı 70006000000000000006. Pasifik 3. 36 46 .439 11
Bill Russell
1974-75 Batı 70004000000000000004. ¤ Pasifik 2. 43 39 .524 5 Kazandı İlk tur vs. Detroit Pistons, 2-1
Kaybetti Konferans Yarı Finali Golden State Warriors, 2-4[1]
Bill Russell
1975-76 Batı 70003000000000000003. ¤ Pasifik 2. 43 39 .524 16 Kaybetti Konferans Çeyrek Finali'nde Phoenix Suns, 2-4[2] Slick Watts
(JWKC)
Bill Russell
1976-77 Batı 70007000000000000007. Pasifik 4. 40 42 .488 13
Bill Russell
1977-78 Batı * 70004000000000000004. ¤ Pasifik 3. 47 35 .549 11 Kazandı Konferans ilk tur vs. Los Angeles Lakers, 2-1
Kazandı Konferans Yarı Finali vs. Portland Trail Blazers, 4-2
Kazandı Konferans Finali vs. Denver Nuggets, 4-2
Kaybetti NBA FinaliWashington Bullets, 3-4[3]
Bob Hopkins
Lenny Wilkens
1978-79 Batı * 70001000000000000001. ¤ Pasifik ^ 1. ^ 52 30 .634
Kazandı Konferans Yarı Finali vs. Los Angeles Lakers, 4-1
Kazandı Konferans Finali vs. Phoenix Suns, 4-3
Kazandı Finali vs. Washington Bullets, 4-1 dagger[4]
Dennis Johnson
(FMVP)
Lenny Wilkens
1979-80 Batı 70003000000000000003. ¤ Pasifik 2. 56 26 .683 4 Kazandı İlk tur vs. Portland Trail Blazers, 2-1
Kazandı Konferans Yarı Finali vs. Milwaukee Bucks, 4-3
Kaybetti Konferans Finali Los Angeles Lakers, 1-4[5]
Lenny Wilkens
1980-81 Batı 700110000000000000010. Pasifik 6. 34 48 .415 23
Lenny Wilkens
1981-82 Batı 70003000000000000003. ¤ Pasifik 2. 50 32 .634 5 Kazandı İlk tur vs. Houston Rockets, 2-1
Kaybetti Konferans Yarı Finali San Antonio Spurs, 1-4[6]
Lenny Wilkens
1982-83 Batı 70004000000000000004. ¤ Pasifik 3. 48 34 .585 10 Kaybetti İlk tur Portland Trail Blazers, 0-2[7] Zollie Volchok
(EOY)
Lenny Wilkens
1983-84 Batı 70005000000000000005. ¤ Pasifik 3. 42 40 .512 12 Kaybetti İlk tur Dallas Mavericks, 2-3[8]
Lenny Wilkens
1984-85 Batı 700110000000000000010. Pasifik 4.[9] 31 51 .378 31
Lenny Wilkens
1985-86 Batı 700111000000000000011. Pasifik 5. 31 51 .378 31
Bernie Bickerstaff
1986-87 Batı 70007000000000000007. ¤ Pasifik 4. 39 43 .476 26 Kazandı İlk tur vs. Dallas Mavericks, 3-1
Kazandı Konferans Yarı Finali vs. Houston Rockets, 4-2
Kaybetti Konferans Finali Los Angeles Lakers, 0-4[10]
Tom Chambers
(AMVP)
Dale Ellis
(MIP)
Bernie Bickerstaff
1987-88 Batı 70007000000000000007. ¤ Pasifik 3. 44 38 .537 18 Kaybetti İlk tur Denver Nuggets, 2-3[11]
Bernie Bickerstaff
1988-89 Batı 70004000000000000004. ¤ Pasifik 3. 47 35 .573 10 Kazandı İlk Tur vs. Houston Rockets, 3-1
Kaybetti Konferans Yarı Finali Los Angeles Lakers, 0-4[12]
Bernie Bickerstaff
1989-90 Batı 70009000000000000009. Pasifik 4. 41 41 .500 22
Bernie Bickerstaff
1990-91 v 70008000000000000008. ¤ Pasifik 5. 41 41 .500 22 Kaybetti İlk tur Portland Trail Blazers, 2-3[13]
K. C. Jones
1991-92 Batı 70006000000000000006. ¤ Pasifik 4. 47 35 .573 10 Kazandı İlk Tur vs. Golden State Warriors, 3-1
Kaybetti Konferans Yarı Finali Utah Jazz, 1-4[14]
K. C. Jones
Bob Kloppenburg
George Karl
1992-93 Batı 70003000000000000003. ¤ Pasifik 2. 55 27 .671 7 Kazandı İlk Tur vs. Utah Jazz, 3-2
Kazandı Konferans Yarı Finali vs. Houston Rockets, 4-3
Kaybetti Konferans Yarı Finali Phoenix Suns, 3-4[15]
George Karl
1993-94 Batı 70001000000000000001. ¤ Pasifik ^ 1. ^ 63 19 .768
Kaybetti İlk Tur Denver Nuggets, 2-3[16] Bob Whitsitt
(EOY)
George Karl
1994-95 Batı 70004000000000000004. ¤ Pasifik 2. 57 25 .695 2 Kaybetti İlk tur Los Angeles Lakers, 1-3[17]
George Karl
1995-96 Batı * 70001000000000000001. ¤ Pasifik ^ 1. ^ 64 18 .780
Kazandı İlk Tur vs. Sacramento Kings, 3-1
Kazandı Konferans Yarı Finali vs. Houston Rockets, 4-0
Kazandı Konferans Finali vs. Utah Jazz, 4-3
Kaybetti NBA Finali Chicago Bulls, 2-4[18]
Gary Payton
(DPOY)
George Karl
1996-97 Batı 70002000000000000002. ¤ Pasifik ^ 1. ^ 57 25 .695
Kazandı İlk tur vs. Phoenix Suns, 3-2
Kaybetti Konferans yarı finali Houston Rockets, 3-4[19]
George Karl
1997-98 Batı 70002000000000000002. ¤ Pasifik ^ 1.[20] 61 21 .744
Kazandı İlk Tur vs. Minnesota Timberwolves, 3-2
Kaybetti Konferans Yarı Finali Los Angeles Lakers, 1-4[21]
George Karl
1998-99[22] Batı 70009000000000000009. Pasifik 5. 25 25 .500 10
Paul Westphal
1999-00 Batı 70007000000000000007. ¤ Pasifik 4. 45 37 .549 22 Kaybetti İlk tur Utah Jazz, 2-3[23]
Paul Westphal
2000-01 Batı 700110000000000000010. Pasifik 5. 44 38 .537 12
Paul Westphal
Nate McMillan
2001-02 Batı 70007000000000000007. ¤ Pasifik 4. 45 37 .549 16 Kaybetti İlk tur San Antonio Spurs, 2-3[24]
Nate McMillan
2002-03 Batı 700110000000000000010. Pasifik 5. 40 42 .488 19
Nate McMillan
2003-04 Batı 700112000000000000012. Pasifik 5.[25] 37 45 .451 19
Nate McMillan
2004-05 Batı 70003000000000000003. ¤ Kuzeybatı ^ 1. ^ 52 30 .634
Kazandı İlk Tur vs. Sacramento Kings, 4-1
Kaybetti Konferans Yarı Finali San Antonio Spurs, 2-4[26]
Nate McMillan
2005-06 Batı 700111000000000000011. Kuzeybatı 3. 35 47 .427 9
Bob Weiss
Bob Hill
2006-07 Batı 700114000000000000014. Kuzeybatı 5. 31 51 .378 20
Bob Hill
2007-08 Batı 700115000000000000015. Kuzeybatı 5. 20 62 .244 35
Kevin Durant
(ROY)
P. J. Carlesimo
Oklahoma City Thunder
2008-09 Batı 700113000000000000013. Kuzeybatı 5. 23 59 .280 31
P. J. Carlesimo
Scott Brooks
2009-10 Batı 70008000000000000008. ¤ Kuzeybatı 4.[27] 50 32 .610 3 Kaybetti İlk tur Los Angeles Lakers, 2-4[28] Scott Brooks
(COY)
Scott Brooks
2010-11 Batı 70004000000000000004. ¤ Kuzeybatı ^ 1. ^ 55 27 .671
Kazandı İlk Tur vs. Denver Nuggets, 4-1
Kazandı Konferans yarı finali vs. Memphis Grizzlies, 4-3
Kaybetti Konferans Finali Dallas Mavericks, 1-4[29]
Scott Brooks
2011-12[30] Batı * 70002000000000000002. ¤ Kuzeybatı ^ 1. ^ 47 19 .712
Kazandı İlk tur vs. Dallas Mavericks, 4-0
Kazandı Konferans yarı finali vs. Los Angeles Lakers, 4-1
Kazandı Konferans finali vs. San Antonio Spurs, 4-2
Kaybetti Final vs. Miami Heat, 1-4
Kevin Durant (AMVP)
James Harden (SMOY)
Scott Brooks
2012-13 Batı 70001000000000000001. ¤ Kuzeybatı ^ 1. ^ 60 22
Kazandı İlk tur vs. Houston Rockets, 4-2
Kaybetti konferans yarı finali vs. Memphis Grizzlies, 1-4
Scott Brooks
2013-14 Batı 70002000000000000002. ¤ Kuzeybatı ^ 1. ^ 59 23
Kazandı İlk tur vs. Memphis Grizzlies, 4-3
Kazandı Konferans yarı finali vs. Los Angeles Clippers, 4-2
Kaybetti Konferans Finali San Antonio Spurs, 2-4
Kevin Durant (MVP)[31] Scott Brooks

Tüm zamanlar istatistikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

İstatistik Kazanma Kaybetme
Seattle SuperSonics normal sezon sonucu (1967-2008) 1,745 1,585
Oklahoma City Thunder normal sezon sonucu (2008-günümüz) 294 182
Tüm zamanların normal sezon sonucu (1967-günümüz) 2,039 1,767
Seattle SuperSonics play-off sonucu (1967-2008) 107 110
Oklahoma City Thunder sezon öncesi sonucu (2008-günümüz) 39 34
Tüm zamanlar play-off sonucu (1967-günümüz) 146 144
Tüm zamanlar sezon öncesi ve normal sezon sonucu (1967-2013) 2,185 1,911

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana Kaynak

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "1974-75 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160408204231/http://www.basketball-reference.com/teams/SEA/1975.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  2. ^ "1975-76 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Referencee LLC. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151126052141/http://www.basketball-reference.com:80/teams/SEA/1976.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  3. ^ "1977-78 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160408233104/http://www.basketball-reference.com/teams/SEA/1978.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  4. ^ "1978-79 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160407160001/http://www.basketball-reference.com/teams/SEA/1979.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  5. ^ "1979-80 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160408204420/http://www.basketball-reference.com/teams/SEA/1980.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  6. ^ "1981-82 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151125032608/http://www.basketball-reference.com:80/teams/SEA/1982.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  7. ^ "1982-83 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 8 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160408210438/http://www.basketball-reference.com/teams/SEA/1983.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  8. ^ "1983-84 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 22 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151022080052/http://www.basketball-reference.com:80/teams/SEA/1984.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  9. ^ "1984-85 NBA Season Summary". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 27 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160527051313/http://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_1985.html. Erişim tarihi: April 14, 2012. 
  10. ^ "1986-87 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 7 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160407175004/http://www.basketball-reference.com/teams/SEA/1987.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  11. ^ "1987-88 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 9 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160409004857/http://www.basketball-reference.com/teams/SEA/1988.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  12. ^ "1988-89 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 1 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151201222241/http://www.basketball-reference.com:80/teams/SEA/1989.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  13. ^ "1990-91 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 19 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151019002818/http://www.basketball-reference.com:80/teams/SEA/1991.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  14. ^ "1991-92 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151125004954/http://www.basketball-reference.com:80/teams/SEA/1992.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  15. ^ "1992-93 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151125032613/http://www.basketball-reference.com:80/teams/SEA/1993.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  16. ^ "1993-94 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151126060442/http://www.basketball-reference.com:80/teams/SEA/1994.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  17. ^ "1994-95 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151126203500/http://www.basketball-reference.com:80/teams/SEA/1995.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  18. ^ "1995-96 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151126073749/http://www.basketball-reference.com:80/teams/SEA/1996.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  19. ^ "1996-97 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151126052146/http://www.basketball-reference.com:80/teams/SEA/1997.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  20. ^ "1997-98 NBA Season Summary". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 27 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160527051344/http://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_1998.html. Erişim tarihi: April 14, 2012. 
  21. ^ "1997-98 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 1 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151201222246/http://www.basketball-reference.com:80/teams/SEA/1998.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  22. ^ Donovan, John (February 4, 1999). "Let the semi-season begin: Expect injuries, intensity and a new champion in '99". CNN Sports Illustrated. http://sportsillustrated.cnn.com/basketball/nba/1999/nba_preview/news/1999/02/03/nba_expectations/. Erişim tarihi: September 4, 2011. 
  23. ^ "1999-00 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 29 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151029045020/http://www.basketball-reference.com:80/teams/SEA/2000.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  24. ^ "2001-02 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 10 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160410182052/http://www.basketball-reference.com/teams/SEA/2002.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  25. ^ "2003-04 NBA Season Summary". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 10 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160410210412/http://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_2004.html. Erişim tarihi: April 14, 2012. 
  26. ^ "2004-05 Seattle SuperSonics Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151125023037/http://www.basketball-reference.com:80/teams/SEA/2005.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  27. ^ "2009-10 NBA Season Summary". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160428063736/http://www.basketball-reference.com/leagues/NBA_2010.html. Erişim tarihi: April 14, 2012. 
  28. ^ "2009-10 Oklahoma City Thunder Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151125022911/http://www.basketball-reference.com:80/teams/OKC/2010.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  29. ^ "2010-11 Oklahoma City Thunder Roster and Statistics". basketball-reference.com. Sports Reference LLC. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151125004354/http://www.basketball-reference.com:80/teams/OKC/2011.html. Erişim tarihi: April 15, 2012. 
  30. ^ Beck, Howard (November 28, 2011). "Two Exhibition Games for N.B.A. Teams". The New York Times. http://www.nytimes.com/2011/11/29/sports/basketball/two-exhibition-games-for-nba-teams.html?ref=basketball. Erişim tarihi: November 28, 2011. 
  31. ^ "Thunder's Kevin Durant wins 2013-14 Kia NBA Most Valuable Player Award". NBA.com. May 6, 2014. 30 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151030085659/http://www.nba.com/2014/news/05/06/kia-nba-mvp-official-release/index.html. Erişim tarihi: May 6, 2014.