İçeriğe atla

Offshore yatırım

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bermuda en ünlü Offshore yatırım yerlerinden biridir.

Offshore yatırım, yatırımcının ikamet ettiği ülkenin dışında bir yerde yaptığı yatırımdır. Bu tür yatırımlar özellikle olumlu vergi muamelesi yapan bölgelerde kaydedilir.[1] Panama, Lüksemburg, Cayman Adaları, British Virgin Adaları ve Bahamalar gibi vergi cenneti sayılan ülkelerin genellikle bu tür faaliyetleri teşvik eden düşük vergi oranları ve daha serbest mali yönetmelikleri bulunmaktadır.[2][3]

Offshore yatırıma imkân veren bazı ülkeler, yatırımcıların anonim kalmalarını sağlayarak ve para aklama gibi konularda nispeten gevşek yaklaşım sergileyerek suçluların para saklayabilmelerine ve kendi ülkelerindeki finansal düzenlemeleri aşmalarına yardımcı olabilir.[2] Ayrıca şirketler, offshore yatırım imkânlarını kullanarak asıl faaliyet gösterdikleri ülkelerde vergi ödemekten kaçınabilir.[2]

Ayrıca bakınız

[değiştir | kaynağı değiştir]
  1. ^ Ed Monk (13 Nisan 2016). "'Why can't I have an offshore investment?'... You probably already have several". The Telegraph. 24 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2017.  (İngilizce)
  2. ^ a b c Chris Torney (21 Haziran 2016). "What are offshore investments and are they illegal?". Saga. 10 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2017.  (İngilizce)
  3. ^ Kevin Peachey & Edward Curwen (8 Nisan 2016). "What's the deal with offshore funds?". BBC. 8 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2017.  (İngilizce)