Offshore yatırım
Offshore yatırım, yatırımcının ikamet ettiği ülkenin dışında bir yerde yaptığı yatırımdır. Bu tür yatırımlar özellikle olumlu vergi muamelesi yapan bölgelerde kaydedilir.[1] Panama, Lüksemburg, Cayman Adaları, British Virgin Adaları ve Bahamalar gibi vergi cenneti sayılan ülkelerin genellikle bu tür faaliyetleri teşvik eden düşük vergi oranları ve daha serbest mali yönetmelikleri bulunmaktadır.[2][3]
Offshore yatırıma imkân veren bazı ülkeler, yatırımcıların anonim kalmalarını sağlayarak ve para aklama gibi konularda nispeten gevşek yaklaşım sergileyerek suçluların para saklayabilmelerine ve kendi ülkelerindeki finansal düzenlemeleri aşmalarına yardımcı olabilir.[2] Ayrıca şirketler, offshore yatırım imkânlarını kullanarak asıl faaliyet gösterdikleri ülkelerde vergi ödemekten kaçınabilir.[2]
Ayrıca bakınız
[değiştir | kaynağı değiştir]Kaynakça
[değiştir | kaynağı değiştir]- ^ Ed Monk (13 Nisan 2016). "'Why can't I have an offshore investment?'... You probably already have several". The Telegraph. 24 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2017. (İngilizce)
- ^ a b c Chris Torney (21 Haziran 2016). "What are offshore investments and are they illegal?". Saga. 10 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2017. (İngilizce)
- ^ Kevin Peachey & Edward Curwen (8 Nisan 2016). "What's the deal with offshore funds?". BBC. 8 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2017. (İngilizce)
Finans ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz. |