Nichols Ağaçparkı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yerel olarak Arb olarak bilinen Nichols Ağaçparkı (arboretum) (123 dönüm, 49.7 hektar), Michigan Üniversitesi tarafından işletilen bir arboretumdur. Ann Arbor, Michigan'daki 1610 Washington Heights'taki Merkez kampüsünün Doğu kenarında yer alan Arboretum, tek bir birim olarak işletilen Üniversite ve şehir mülklerinin bir mozaiğidir. Arboretum her gün gün doğumundan gün batımına kadar açıktır ve giriş ücreti alınmaz. Huron Nehri, arboretumun taşkın yatağı ormanlarının Kuzey bölümünü ayırır; demiryolu Kuzey sınırını işaretler.

Arboretum 1906 yılında O. C. Simonds tarafından tasarlandı ve hem koleksiyonlar hem de doğal alanlar için alanları dahil etmek için dik buzul topoğrafyasını kullandı. Eski dikimlerin çoğu 1920'lerden ve 1930'lardan kalmadır. Özellikle şakayık Koleksiyonu, Heathdale Koleksiyonu (özellikle Appalachia'dan türler), yüz yıllık çalı Koleksiyonu ve Dow Prairie ile bilinir. Michigan Üniversitesi, yerli türleri ve habitatları korumak amacıyla her yıl çayırların kontrollü yanıklarını yürütmektedir.

Öğrenciler, koşu, piknik yapma ve güneş banyosu gibi belirlenmiş çalışmaların ötesinde çeşitli açık hava etkinlikleri için Arb'a akın eder. Parkurun uzunluğunu ve türünü (çakıl, merdiven vb.) içeren haritalar yayınlanır. Arb, Ann Arbor'un öğrencilerinin toplandığı ortak bir yer. Kış aylarında öğrencilerin üniversite yemekhanelerinden alınan kafeterya tepsilerini kullanarak Arb'da kızakla kaymaya gittikleri bilinmektedir. Son yazlarda Arb, Shakespeare in the Arb'ın, A Midsummer Night's Dream ve Love's Labour's Lost; Haziran 2012 üretimi Windsor'un Mutlu Eşleri idi.

Genel koleksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Lübnan Sedirleri (Cedrus libani) - 1946'da dikilmiş dört örnek, soğuğa dayanıklılık aralığının en uç noktasında.

Çin Fringetree (Chionanthus retusus) - eyaletteki türlerin en eski örneğine inanılıyordu.

Ginkgo (Ginkgo biloba) - en eski ağaçlar 1920'den önce dikildi.

Kozalaklı ağaçlar - öncelikle 1910'lardan 1930'lara kadar dikildi. Çam (Pinus), ladin (Picea) ve köknar (Abies), ponderosa çamı (Pinus ponderosa), locapole çamı (Pinus rigida), Engelman ladin (Picea engelmannii) ve Nordman köknar (Abies nordmannii) dahil olmak üzere birçok tür.

Cupressaceae - 1920'lerden 1950'lere dikilen dört cins: ardıç (Juniperus), arborvitae (Mazı ve Platycladus) ve sahte selvi (Chamaecyparis).

Yaban mersini (Cannabaceae) - birkaç yaban mersini türü (Celtis spp.)

Alıç - çoğu 1920'lerden kalma çok sayıda alıç türü tarihsel olarak önemlidir ve değiştirilecektir.

Kore Quasibark Ağacı (Picrasma quassioides) - muhtemelen Michigan'daki tek örnek, 1933'te dikildi.

Karaçamlar (Larix) - Japon karaçamları (Larix kaempferi) 1938'de dikildi, birkaç Avrupa karaçamı (Larix decidua) 1952'de ekildi.

Baklagil (Fabaceae) - Doğu erguvanı (Cercis canadensis), Amerikan sarı ağaçları (Cladrastis kentukea), bal otu (Gleditsia triacanthos), Kentucky kahve ağacı (Gymnocladus dioicus), kara akasya (Robinia pseudoacacia) ve Japon pagoda ağacı (Sophora japonica).

Manolyalar ve Akrabaları - Fraser manolyaları (Magnolia fraseri), şemsiye manolyaları (Magnolia tripetala), lale ağaçları (Liriodendron tulipifera).

Akçaağaç, At Kestanesi - 1920'lerde ve 1930'larda dikildi. Türler arasında Trefoil Maple (Acer cissifolium), Sycamore Maple (Acer pseudoplatanus) ve Japon Akçaağaç (Acer palmatum) ile Horsechestnuts ve Buckeyes dahil olmak üzere Aesculus cinsi bulunur.

Meşe - Kırmızı Meşe (Quercus rubra), Ak Meşe (Quercus alba), Siyah Meşe (Quercus velutina), frez (Quercus macrocarpa), shingle (Quercus imbricaria) ve bataklık beyazı (Quercus bicolor) dahil yerli meşeler ve üç Asya meşesi testere dişi meşe (Quercus acutissima) ve doğu meşesini (Quercus variabilis) temsil eder.

Türk Fındığı (Corylus colurna) - Ana Vadi'de büyüyor

Karaağaçlar - Amerikan karaağaçları (Ulmus americana), Avrupa ve Asya karaağaçları, Çin karaağaçları (Ulmus parvifolia) ve Japon zelkovaları (Zelkova serrata).

Beyaz Çamlar (Pinus strobus) - 1952'de yaklaşık 150 doğu beyaz çamı dikildi ve Arb'deki çok daha eski stantları tamamlıyor.