İnsan Gibi Yaşa

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Never Say Never Again sayfasından yönlendirildi)
İnsan Gibi Yaşa
(Asla Asla Deme)
Never Say Never Again
YönetmenIrvin Kershner
YapımcıKevin McClory
Jack Whittingham
Ian Fleming
SenaristJack Schwartzman
OyuncularKim Basinger
Klaus Maria Brandauer
Barbara Carrera
Max von Sydow
Bernie Casey
MüzikMichel Legrand
Görüntü yönetmeniRoberto Schaefer
KurguDouglas Slocombe
DağıtıcıWarner Bros.
TürüAksiyon/Macera
Yapım yılı1983, ABD-İngiltere
Çıkış tarih(ler)i7 Ekim 1983
Süre134 dk.
Dilİngilizce
Bütçe36,000,000
Diğer adlarıİnsan Gibi Yaşa (Türkiye, sinemalar)
Asla Asla Deme (Türkiye, TV)
Jamais plus jamais (Fransa)
Agente 007, mai dire mai (İtalya)
Nunca digas nunca jamás (İspanya)
James Bond 007 - Sag niemals nie (Almanya)

İnsan Gibi Yaşa,[1][2] 1983 ABD yapımı aksiyon filmidir. Özgün adı Never Say Never Again olan film Türkiye'de televizyonda özgün adının tam çevirisi olan Asla Asla Deme adıyla da gösterilmişti.[3]

Sean Connery'nin James Bond olarak oynadığı en son filmdir. 1965 yapımı James Bond filmi Thunderball'un bir yeniden yapımı olan Asla Asla Deme, Bond rolünün ilk ve belki de en iyi aktörü olan Sean Connery'i bir kez daha tehlikeli görevlere sokuyor.

Ölümcül SPECTRE organizasyonu, bu kez dünyayı yok etmekle tehdit etmektedir. Örgütün 2 numaralı adamı olan Maximilian Largo, 2 nükleer başlıklı füze ele geçirmiştir ve 1 numara Blofeld, NATO'yu, füzeleri büyük şehirlerde patlatmakla tehdit etmektedir.

İngiliz Gizli Servisi, SPECTRE konusunda en tecrübeli ajanları olan 007'i tehlikeyi engellemekle görevlendirir. Bond ve Largo arasında nefes kesici bir savaş başlar.

Filmin adı ile ilgili şöyle bir enstantane vardır: Sean Connery 1971 yılında Ölümsüz Elmaslar filminde 6. kez Bond rolünde oynamış ve Bundan sonra asla Bond rolü oynamayacağım demiştir. 12 yıl sonra tekrar Bond rolünü kabul ettiğinde filmin adı olan Asla Asla Deme bu sözüne bir atıftır.

Bu filmin dövüş koreografı olan Steven Seagal, antrenman sırasında Connery'nin bileğini kırdı. Connery, Jay Leno ile The Tonight Show'un bir bölümünde on yıldan uzun bir süre sonra bileğinin kırıldığını bilmediğini açıkladı.[4]

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Dorsay, Atilla (1986). Beyaz Perdede Kırmızı Filmler. Cep Kitapları. ss. sayfa 306.  Türkçe isim için referans1.
  2. ^ Arslan, C. Hakan (1993). Sinema Galerisi. Alamuk Yayınları. ss. sayfa 38.  Türkçe isim için referans2.
  3. ^ "Never Say Never Again (1983)/releaseinfo" (İngilizce). IMDb. 16 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2009. 
  4. ^ Kurchak, Sarah (12 Ekim 2015). "Did Steven Seagal Break Sean Connery's Wrist with Aikido?". Vice.com. 25 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2015.