Neşeli Ahbaplar (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Neşeli Ahbaplar
YönetmenGrigori Aleksandrov
SenaristViladimir Mass Aleksandrov
Nikolay Erdman
OyuncularLübov Orlova
Mariya Strelkova
Leonid Utyosov
Müzikİsaak Dunayevski
DağıtıcıMosfilm
TürüMüzikal Komedi
Yapım yılı1934 ,Sovyetler Birliği
DilRusça
Diğer adlarıВесёлые ребята
Jolly Fellows

Neşeli Ahbaplar (Rusça: Весёлые ребята), 1934 tarihli Sovyetler Birliği yapımı müzikal komedi filmi. Grigori Aleksandrov’un yönettiği ve döneminde Sovyet sinemasının en tanınan oyuncusu Lübov Orlova’nın başrolünde olduğu film; ilk Sovyet müzikal komedi filmidir. İngilizce'ye Jolly Fellows adı ile çevrilmiştir.

Senaryosu Viladimir Mass Aleksandrov ve Nikolay Erdman tarafından yazılmıştır. Filmin en belirgin özelliği Sovyetler Birliği’nde klasikleşen birçok şarkı içermesi idi. Bu şarkılardan en bilineni "Kak mnogo devushek horoshih" (Ne çok güzel kız var) uluslararası bir üne kavuşmuştu. Vasili Lebedev Kumaç tarafından yazılan bu şarkı İsaak Dunayevski tarafından bestelenmişti.

Orlova ve rol arkadaşı caz sanatçısı ve komedi oyuncusu Leonid Utyosov ‘un kariyerleri bu filmden sonra büyük sıçrama yapmıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Yelena (Mariya Strelkova), şarkıcı olmak isteyen ancak pek de yetenekli olmayan bir kızdır. Kostya Potekhin (Leonid Utyosov) ona yardım etmektedir. Bir parti sırasında Kostya pan flütünü çalar ve tüm hayvanlar flütün etkisi ile partiye katılır. Bu komik olaylar sırasında Yelena’nın hizmetçisi olan Anyuta (Lübov Orlova) Kostya’ya âşık olur ve bir anda şöhreti yakalar.

Neşeli Ahbaplar



Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]