Nan-e-kabab

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Çeşitli ızgara İran kebapları

Nan-e kabab (Farsça: نان كباب) (kebaplı ekmek) İran'ın ulusal yemeğidir. Yemekler basittir, birkaç İran çeşidi bulunan kebap ve bir tür İran gözlemesi (özellikle nan-e lavaş) içerir. Bugün İran'ın her yerinde servis ediliyor, ancak geleneksel olarak ülkenin güney ve orta kısımlarıyla ilişkilendirildi ve muhtemelen Fars eyaletinden kaynaklandı.

Geleneksel olarak, bu yemek koobideh kebabı (en yaygın nan-e kabab çeşidi) ve ayrıca jujeh kabab, şiş kebab, şişleek ve chenjeh ile sınırlıdır. Kabab barg, kesinlikle chelow kabab ile ilişkilendirildiği için asla birlikte kullanılmaz.

Gözleme

Kebaplar genellikle kuzu eti, sığır eti veya tavukla yapılırken, daha az yaygın olan çeşitler marine edilmiş sakatat kullanır. Nan-e kababın yanında taze veya kavrulmuş sebzeler servis edilir ve yemeğe genellikle geleneksel İran yoğurdu olan bir bardak doogh eşlik eder.[1]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nan-e-kabab | Traditional Meat Dish From Iran | TasteAtlas". www.tasteatlas.com. 23 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2020.