Mesut Kara

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mesut Kara (1961, İstanbul - 14 Nisan 2024, Kuşadası), Edebiyat çalışmalarının yanı sıra, 15 yıl sinema yazarlığı yapmıştır. Reklam alanında Sanat Yönetmeni olarak da çalışan Mesut Kara, televizyonlara sinema programları da yaptı.

Artizler Kahvesi”, “Yeşilçam’da Unutulmayan Yüzler”, "Pendikli yıllar ve sinemasal anılar”, "Sinema ve 12 Eylül” ve "Yeşilçam Hatırası" adlı yayınlanmış beş kitap çalışması vardır. Birçok dergide yazarlık ve editörlük yaptı. Show TV’de yayınlanan CineShow adlı sinema programının metin yazarlığı ve danışmanlığını, Kanal 6’da yayınlanan Hayalet Mektebi adlı sinema programının da hazırlanması ve sunuculuğunu üstlendi. UÇ adlı edebiyat dergisinin yayın yönetmenliğini ve sayfa tasarımını yaptı. Şu an Evrensel gazetesi ve Sinematik Yeşilçam sitesinde yazıları yayınlandı. Kara, 14 Nisan 2024'te yaşamını sürdürdüğü Kuşadası'nda 63 yaşında kalp rahatsızlığı nedeniyle öldü.[1]

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Erkan Yücel Belgeseli – Yönetmen ve Metin Yazarı

Fantastiğin Sineması - Yönetmen ve senarist

Unutulmayan Yüzler üst başlığıyla Yeşilçam oyuncularının yer aldığı belgesel çalışmaları... (Sezer Sezin, Belgin Doruk, Ayhan Işık, Yılmaz Güney, Bülent Oran, Hayati Hamzaoğlu, Turgut Özatay v.d.)

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Yönetmen ve sinema yazarı Mesut Kara hayatını kaybetti". Cumhuriyet.com. Cumhuriyet. 15 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]