Matchbox Twenty

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Matchbox Twenty
Grup, 2003 MTV Asya Ödülleri'nde.
Genel bilgiler
Başladığı yerOrlando, Florida, ABD
TarzlarRock, pop rock, alternatif rock, post-grunge
Etkin yıllar1996-günümüze
Müzik şirketiWarner, Atlantic
Eski üyelerRob Thomas

Kyle Cook
Brian Yale

Paul Doucette

Matchbox Twenty (aslen Matchbox 20) Orlando, Florida'dan (ABD) bir modern rock grubudur. Grubun şu anki üyeleri: Rob Thomas, Brian Yale, Paul Doucette ve Kyle Cook'tur.

Grup Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Grup ilk albümünü, "Yourself or Someone Like You", 1996 yılında çıkarmıştır. Uzun dönemde başarılı olan albüm, sadece ABD'de 12 milyondan fazla sattı. Bir sonraki albümlerine geçmeden Rob Thomas Carlos Santana'nın dönüş albümü olan Supernatural için bir şarkı yazdı ve yazdığı şarkının vokalistliğini de yaptı. Bu şarkı hem Santana hem de Rob Thomas için başarılı bir iş birliği oldu ve iki isme de büyük başarı kazandırdı.

2000 yılında grup ismini Matchbox 20'den "Matchbox Twenty"e çevirdi ve ikinci albümleri Mad Season'u çıkardı. Bu albümde başarılı sonuçlar getirdi. Bir sonraki albümde grubun diğer üyeleri de şarkı yazımı işinde eşit hak istedi ve bu fikrin doğruluğu albümün satış başarısı ile kanıtlanmış oldu. Bu 2002 tarihli üçüncü albümlerinin adı More Than You Think You Are idi.

Mayıs 2004'te bir konser DVD'si çıkardılar. Daha sonra Şubat 2005'te Adam Gaynor grubu resmen terk ettiğini açıklayınca grubun diğer üyeleri de farklı projelere yöneldi. Rob Thomas da bazı solo çalışmalarda bulundu.