İçeriğe atla

Marshall Eriksen (HIMYM)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Marshall Eriksen
How I Met Your Mother karakteri
Marshall Eriksen'i canlandıran Jason Segel
İlk görünümPilot
Son görünümLast Forever
Bilgileri
CinsiyetErkek
MeslekAvukat (2005–2018)

Yargıç (2018–2021)

New York Eyalet Yüksek Mahkemesi Yargıcı (2021– )
AileJudy Eriksen (annesi)
Marvin Eriksen (babası)
Lily Aldrin (eşi)
Evlilik(ler)Lily Aldrin
ÇocuklarMarvin "Waitforit" Eriksen

Daisy Eriksen

İsmi bilinmeyen 3. çocuk
UlusAmerikalı,  ABD

Marshall Eriksen, Amerikalı CBS televizyonunda yayınlanan ve yaratıcıları Carter Bays ve Craig Thomas olan durum komedisi How I Met Your Mother'da Jason Segel tarafından canlandırılan kurgusal bir karakterdir.

Karakter Seçimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Marshall Eriksen karakteri, dizinin yapımcılarından Craig Thomas'ı ilham alarak yaratılmıştır.[1][2]

Kişiliği ve Geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Marshall, üç erkek kardeşin en küçüğü olarak Minnesota, St. Cloud'da doğdu. Soyadının, İskandinav olması ve dizide geçen "Viking" gibi kelimeler, İskandinav Amerikalı olabileceğini düşündürmektedir. Başta Babası Marvin olmak üzere ailesine çok yakındır. Minnesota Vikings taraftarı olan Marshall, geçmişte Basketbolda oynamıştır.

En yakın arkadaşlarından Ted ve Lily ile 1996'da Wesleyan Üniversitesi'ndeki birinci sınıf yıllarında tanıştı. Mezun olduktan sonra Ted ile birlikte New York City'de bir daireye taşındılar. 1. Sezonda üniversiteden beri çıktığı Lily'e evlenme teklifi etti ve nişanlandılar fakat Lily'nin bir sanat bursu için San Francisco'ya taşınmaya karar vermesiyle ayrıldırlar. 2. Sezonun sonunda ise Barney'in yardımıyla barıştılar. Sonrasında Lily ile evlenmiştir. 6. Sezonda Lily Hamile kalmıştır. Fakat Marshall'ın babası Marvin ölmüştür. Bunun üzerine doğan çocuğa Marvin adını koyarlar. Bir kaç yıl sonra Lily 2. çocuğa hamile kalır. O sıra Lily Kaptan'ın sanat danışmanı olmuştur. Kaptana İtalyadan teklif elmesiyle beraber Lily ve Marshall İtalya'ya taşınmaya karar verirler. Her şey güzel ilerliyordur fakat Marshall oğlu Marvin'le birlikte Minnesota'dayken Yargıç olma teklifi alır. Ve Lily'e sormadan kabul eder. Lily'e daha haber vermez. Bu sırada Lily, Barney ve Robin'in düğünündedir. Marshall yoldayken Lily, Marshallın yol arkadaşı yüzünden haberi öğrenir ve Marshall'la kavga ederler. En sonunda Marshall Lily ile birlikte İtalya'ya taşınır burada 2. çocuklar Daisy dünyaya gelir. Dizinin sonunda ise 3. çocukları olduğu görülür ama ismi bilinmez.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Alyson-Hannigan-How-I-Met-Your,14745". 24 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Haziran 2024. 
  2. ^ "web.archive". Erişim tarihi: 28 Haziran 2024.