Mümtaz Tahincioğlu

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mümtaz Tahincioğlu (d. 1952 Mardin, Türkiye) iş insanı, eski otomobil yarışçısı ve spor yöneticisidir. 1997 yılından itibaren beri Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanlığı yapan Mümtaz Tahincioğlu, FIA konsey üyesi ve Galatasaray Spor Kulübü'nün genel sekreteridir.

Liseyi bitirdikten sonra 1968 yılında İngiltere'ye gitti ve burada Londra Üniversitesi'nde ekonomi okudu. Bu dönemde "Formula 4" kursuna katıldı ve otomobil yarışlarıyla ilgilenmeye başladı. 1989'dan itibaren Türkiye'ye dönerek karting yarışlarının gelişmesi için çalıştı. İstanbul'un ikinci Otomobil Spor Kulübü'nü kurdu. 1989-92 yılları arasında 3 kez Türkiye Karting Şampiyonu oldu. Dünya Karting Şampiyonası'nda Türkiye'yi ilk kez temsil etti.

2001 yılından itibaren Türkiye adına F1 yarışlarında Sportif Komiser olarak atandı. Tahincioğlu aynı zamanda Avrupa Ralli Şampiyonası Organizatörler Komitesi Başkan Yardımcılığı da yapmaktadır. FIA yönetimine yakınlığı ile Türkiye'ye İstanbul Park pistinin yapılması ve Formula 1 ile Dünya Ralli Şampiyonası'nın getirilmesinde önemli rolü oldu.[1]

Mümtaz Tahincioğlu, aynı zamanda ailesine ait olan Türkiye'nin önde gelen şeker ağırlıklı gıda firması "Kent Gıda" başta olmak üzere pek çok firmanın yönetim kurulunda bulunmaktadır.[2]

Oğlu Jason, eşi Ann ve kızı Raina Tahincioğlu da otomobil yarışlarına katılmaktadır. Jason Tahincioğlu 2006 ve 2007'de GP2 takımlarından FMS International adına yarışmıştır.

Aynı zamanda Galatasaray Kulübü üyesidir

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Turkiyef1.com röportaj". 15 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2008. 
  2. ^ "Kent resmi site". 5 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Aralık 2008.