Liverpool FC teknik direktörleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Tom Watson, Liverpool takımında 19 yıl ile en uzun süre görev yapan teknik direktördür.

Aşağıda, Liverpool FC'nin kuruluşundan günümüze kadarki teknik direktörlerinin listesi yer almaktadır. Kulüp kurulduğu 1892 yılından bugüne kadar yirmi bir farklı teknik direktörle çalıştı.

Anahtarlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Teknik direktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilgiler 26 Aralık 2015 itibarıyla doğrudur. İstatistiklerde yalnızca resmî maçlara yer verilmiştir.

Key
* Geçici teknik direktör
Liverpool FC teknik direktörleri listesi
İsim Milliyet Geldiği tarih Gittiği tarih O G B M Kazanma % L1 L2 FA LK CS ŞL UK US Notlar
Kayıtlar Başarılar
Barclay, W. E.W. E. Barclay
John McKenna
 İngiltere
İrlanda İrlanda
01892-2-15 15 Şubat 1892 01896-8-16 16 Ağustos 1896 &0000000000000127.000000127 &0000000000000077.00000077 &0000000000000020.00000020 &0000000000000030.00000030 &0000000000000060.63000060,63 0 3 0 0 0 0 0 0 [1][A]
Watson, TomTom Watson  İngiltere 01896-8-17 17 Ağustos 1896 01915-5-06 6 Mayıs 1915 &0000000000000742.000000742 &0000000000000329.000000329 &0000000000000141.000000141 &0000000000000272.000000272 &0000000000000044.34000044,34 2 1 0 0 0 0 0 0 [2]
Ashworth, DavidDavid Ashworth İrlanda İrlanda 01919-12-18 18 Aralık 1919 01923-2-12 12 Şubat 1923 &0000000000000139.000000139 &0000000000000070.00000070 &0000000000000040.00000040 &0000000000000029.00000029 &0000000000000050.36000050,36 1 0 0 0 0 0 0 0 [3]
McQueen, MattMatt McQueen  İskoçya 01923-2-13 13 Şubat 1923 01928-2-15 15 Şubat 1928 &0000000000000229.000000229 &0000000000000093.00000093 &0000000000000060.00000060 &0000000000000076.00000076 &0000000000000040.61000040,61 1 0 0 0 0 0 0 0 [4]
Patterson, GeorgeGeorge Patterson  İngiltere 01928-3-07 7 Mart 1928 01936-8-06 6 Ağustos 1936 &0000000000000366.000000366 &0000000000000137.000000137 &0000000000000085.00000085 &0000000000000144.000000144 &0000000000000037.43000037,43 0 0 0 0 0 0 0 0 [5]
Kay, GeorgeGeorge Kay  İngiltere 01936-8-06 6 Ağustos 1936 01951-1 Ocak 1951 &0000000000000357.000000357 &0000000000000142.000000142 &0000000000000093.00000093 &0000000000000122.000000122 &0000000000000039.78000039,78 1 0 0 0 0 0 0 0 [6]
Welsh, DonDon Welsh  İngiltere 01951-3-23 23 Mart 1951 01956-5-04 4 Mayıs 1956 &0000000000000232.000000232 &0000000000000081.00000081 &0000000000000058.00000058 &0000000000000093.00000093 &0000000000000034.91000034,91 0 0 0 0 0 0 0 0 [7]
Taylor, PhilPhil Taylor  İngiltere 01956-5 Mayıs 1956 01959-11-17 17 Kasım 1959 &0000000000000150.000000150 &0000000000000076.00000076 &0000000000000032.00000032 &0000000000000042.00000042 &0000000000000050.67000050,67 0 0 0 0 0 0 0 0 [8]
Shankly, BillBill Shankly  İskoçya 01959-12-01 1 Aralık 1959 01974-7-12 12 Temmuz 1974 &0000000000000783.000000783 &0000000000000407.000000407 &0000000000000198.000000198 &0000000000000178.000000178 &0000000000000051.98000051,98 3 1 2 0 4 0 1 0 [9]
Paisley, BobBob Paisley  İngiltere 01974-8-26 26 Ağustos 1974 01983-7-01 1 Temmuz 1983 &0000000000000581.000000581 &0000000000000380.000000380 &0000000000000131.000000131 &0000000000000070.00000070 &0000000000000065.40000065,40 6 0 0 3 5 3 1 1 [10]
Fagan, JoeJoe Fagan  İngiltere 01983-7-01 1 Temmuz 1983 01985-5-28 28 Mayıs 1985 &0000000000000131.000000131 &0000000000000071.00000071 &0000000000000036.00000036 &0000000000000024.00000024 &0000000000000054.20000054,20 1 0 0 1 0 1 0 0 [11]
Dalglish, KennyKenny Dalglish  İskoçya 01985-5-30 30 Mayıs 1985 01991-2-21 21 Şubat 1991 &0000000000000307.000000307 &0000000000000187.000000187 &0000000000000078.00000078 &0000000000000042.00000042 &0000000000000060.91000060,91 3 0 2 0 4 0 0 0 [12]
Moran, RonnieRonnie Moran*  İngiltere 01991-2-22 22 Şubat 1991 01991-4-15 15 Nisan 1991 &0000000000000010.00000010 &0000000000000004.0000004 &0000000000000001.0000001 &0000000000000005.0000005 &0000000000000040.00000040,00 0 0 0 0 0 0 0 0 [13]
Souness, GraemeGraeme Souness  İskoçya 01991-4-16 16 Nisan 1991 01994-1-28 28 Ocak 1994 &0000000000000157.000000157 &0000000000000066.00000066 &0000000000000045.00000045 &0000000000000046.00000046 &0000000000000042.04000042,04 0 0 1 0 0 0 0 0 [14][B]
Evans, RoyRoy Evans  İngiltere 01994-1-31 31 Ocak 1994 01998-11-12 12 Kasım 1998 &0000000000000226.000000226 &0000000000000117.000000117 &0000000000000056.00000056 &0000000000000053.00000053 &0000000000000051.77000051,77 0 0 0 1 0 0 0 0 [15]
Evans, RoyRoy Evans
Houllier, GérardGérard Houllier
 İngiltere
 Fransa
01998-7-16 16 Temmuz 1998 01998-11-12 12 Kasım 1998 &0000000000000018.00000018 &0000000000000007.0000007 &0000000000000006.0000006 &0000000000000005.0000005 &0000000000000038.89000038,89 0 0 0 0 0 0 0 0 [16]
Houllier, GérardGérard Houllier  Fransa 01998-7-16 16 Temmuz 1998 02004-5-24 24 Mayıs 2004 &0000000000000307.000000307 &0000000000000160.000000160 &0000000000000073.00000073 &0000000000000074.00000074 &0000000000000052.12000052,12 0 0 1 2 1 0 1 1 [17][C]
Benítez, RafaelRafael Benítez  İspanya 02004-6-16 16 Haziran 2004 02010-6-03 3 Haziran 2010 &0000000000000350.000000350 &0000000000000197.000000197 &0000000000000074.00000074 &0000000000000079.00000079 &0000000000000056.29000056,29 0 0 1 0 1 1 0 1 [18]
Hodgson, RoyRoy Hodgson  İngiltere 02010-7-01 1 Temmuz 2010 02011-1-08 8 Ocak 2011 &0000000000000031.00000031 &0000000000000013.00000013 &0000000000000008.0000008 &0000000000000010.00000010 &0000000000000041.94000041,94 0 0 0 0 0 0 0 0 [19]
Dalglish, KennyKenny Dalglish  İskoçya 02011-1-08 8 Ocak 2011 02012-5-16 16 Mayıs 2012 &0000000000000074.00000074 &0000000000000035.00000035 &0000000000000017.00000017 &0000000000000022.00000022 &0000000000000047.30000047,30 0 0 0 1 0 0 0 0 [20]
Brendan Rodgers  Kuzey İrlanda 02012-6-01 1 Haziran 2012 02015-10-04 4 Ekim 2015 &0000000000000166.000000166 &0000000000000085.00000085 &0000000000000039.00000039 &0000000000000042.00000042 &0000000000000051.20000051,20 0 0 0 0 0 0 0 0 [21]
Jürgen Klopp  Almanya 02015-10-08 8 Ekim 2015 günümüz &0000000000000016.00000016 &0000000000000008.0000008 &0000000000000005.0000005 &0000000000000003.0000003 &0000000000000050.00000050,00 0 0 0 0 0 0 0 0 [22]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Genel
Özel
  1. ^ "John McKenna". LFC History. 17 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  2. ^ "Tom Watson". LFC History. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2011. 
  3. ^ "David Ashworth". LFC History. 17 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  4. ^ "Matt McQueen". LFC History. 17 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  5. ^ "George Patterson". LFC History. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  6. ^ "George Kay". LFC History. 17 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  7. ^ "Don Welsh". LFC History. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  8. ^ "Phil Taylor". LFC History. 17 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  9. ^ "Bill Shankly". LFC History. 31 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  10. ^ "Bob Paisley". LFC History. 17 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  11. ^ "Joe Fagan". LFC History. 7 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  12. ^ "Kenny Dalglish". LFC History. 17 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  13. ^ "Ronnie Moran". Soccerbase. 13 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Eylül 2007. 
  14. ^ "Graeme Souness". LFC History. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  15. ^ "Roy Evans". LFC History. 17 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  16. ^ "Evans/Houllier". LFC History. 17 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  17. ^ "Gérard Houllier". LFC History. 3 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  18. ^ "Rafael Benitez". LFC History. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  19. ^ "Roy Hodgson". LFC History. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  20. ^ "Kenny Dalglish (2nd term)". LFC History. 17 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2011. 
  21. ^ "Brendan Rodgers". LFC History. 6 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2014. 
  22. ^ "Jürgen Klopp". LFC History. Erişim tarihi: 5 Aralık 2015. 

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Liversedge, Stan (1991). Liverpool:The Official Centenary History. Hamlyn Publishing Group Ltd. ISBN 0-600-57308-7. 
  • Pead, Brian (1986). Liverpool A Complete Record. Derby: Breedon Books Sport. ISBN 0-907969-15-1.