Life Among the Gorillas

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Life Among the Gorillas"
How I Met Your Mother bölümü
Bölüm no.1. sezon
17. bölüm
YönetmenPamela Fryman
SenaristCraig Thomas & Carter Bays
Prodüksiyon no.1ALH16
Yayın tarihi20 Mart 2006
Konuk oyuncular

Lyndsy Fonseca (Ted'in kızı)
David Henrie (Ted'in oğlu)
Diane Louise Salinger (Dr. Aurelia Birnholz-Vazquez)
Tyler Peterson (Marshall'ın çocukluğu)
Taran Killam (Blauman)
Bryan Callen (Bilson)

Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Cupcake"
How I Met Your Mother (1. sezon)
How I Met Your Mother bölümleri

Life Among the Gorillas, Amerikan komedi dizisi How I Met Your Mother'ın birinci sezonunun on yedinci bölümüdür. Orijinal yayın tarihi 20 Mart 2006'dır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Marshall 10 yaşındayken "Goriller Arasında Yaşam" adlı kitabı okur ve bu onu çevreci bir avukat olmaya iter. Ama biraz paraya ihtiyacı olduğu için Altrucel adlı Barney'in de çalıştığı şirkette hukuk departmanında staj yapacaktır. Mezun olduktan sonra Doğal Kaynakları Koruma Konseyi'nde çalışmayı düşünüyordur. Ama Marshall için işler iyi gitmiyordur çalıştığı adamlardan nefret etmiştir. Onunla ve Lily ile dalga geçilmesinden hoşnut olmamıştır. En sonunda "Goriller Arasında Yaşam" adlı kitap aklına gelir ve Dr. Aurelia Birnholz-Vazquez gibi gorillerle uyum sağlaması gerektiğini düşünür ve Barney'den Goril Dersi almaya başlar. Dersin sonunda Barney Marshall'ı gorillerden birine dönüştürmeyi başarmıştır. Marshall kendini o kadar kaptırmıştır ki evdede aynı davranışlarını sürdürüyordur. Lily bundan rahatsız olur ve Marshall'a onlar gibi davranmamasını söyler Marshall ise onların iyi çocuklar olduğunu isterse birlikte karaoke'ye gelebileceğini söyler. Lily kabul eder ama gittiğinde de gördüğü davranışlar karşısında fikri değilmemiştir. Lily Marshall'a kendi şarkılarının olduğunu ve dansı yapmayı teklif eder ama Marshall arkadaşlarının önünde küçük düşmemek için konuyu değiştirir. En sonunda arkadaşları Marshall'a mezun olunca beraber çalışmayı teklif eder ve Marshall kabul eder. Bu davranışı Lily'i daha da üzmüştür ve masadan kalkmıştır. Marshall yanına gelip çok para kazanabileceğini ve de hayatı boyunca mutlu olabileceklerini söyler Lily ise şu andaki hallerinin gayet güzel olduğunu işe gerek olmadığını anlatmaya çalışır.

Bunun yanında Ted ve Victoria yaklaşık bir aydır uzak mesafeli ilişki yaşıyorlardır ama durum pek iyi gitmiyordur. Victoria Ted'e sürekli leziz keklerin olduğu paketler gönderiyordur, Ted ise daha bir paket bile göndermemiştir. Robin ise Ted'e New York'tan birkaç şey alıp New York saatiyle üç gün önceye postalamasını söyleyip Ted'i sıkıntıdan kurtarır. Ardından Victoria, Ted tam Almanya'ya bilet alıp ona sürpriz yapacakken, saatler farklı olduğu için Ted'e e-mail gönderip onunla bir şey konuşacağını ve onu 11 gibi arayacağından bahseder. Ted Victoria'nın kendisini terk edeceğini düşünür, Robin ise kuruntu yapmaması gerektiğini söyler. Ted'de Marshall'ın yanına gelir. Dertleşirler ve Ted Marshall'a yağmur ormanlarının park alanına dönüşmesini istemiyorsa arabasını nereye park edeceğini sorar. Marshall'ın aklı başına gelir Lily ile şarkılarında karaoke yapmak için ilerler Lily'i sahneye çağırır ve danslarını yapmaya başlarlar. Ted biraz onları izleyip eve gelir ve Victoria'dan telefon beklemeye başlar. O anda Robin arar ve evine gelip gelemeyeceğini sorar. Gelecekteki Ted ise "Ne yapardın? Söyle." der.

Şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Detaylar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Barney'e ne zaman ne iş yapıyorsun diye sorulduğunda "Lütfen" diyor.
  • Marshall'ın yaptığı dans robot dansı.
  • Lily bu bölümde Marshall ile şarkılarının "Don't Go Breaking My Heart" diyor ama 1. sezon 20. bölüm olan "Best Prom Ever" da şarkılarının "Good Feeling" olduğunu söylüyor.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]