La Guarimba Uluslararası Film Festivali

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dosya:Logo la guarimba-01.png
KonumAmantea, Calabria, İtalya
Kuruluş2013
Festival tarihi07-12 Ağustos
https://www.laguarimba.com/

La Guarimba Uluslararası Film Festivali, her yıl Amantea'da (Calabria) düzenlenen ve farklı kategorilere ayrılmış, dünyanın her yerinden kısa filmler gösteren bir kültür derneği ve uluslararası bir film festivalidir: Kurgu, Animasyon, Belgesel, Uykusuzluk, Müzik Videosu ve La Grotta dei Piccoli - çocuk filmi seçkisi.[1][2][3]

La Guarimba, 2012 yılında bir grup arkadaşının Güney İtalya'daki küçük Amantea kasabasındaki tek sinemayı yeniden açmak amacıyla çalışmaya karar vermesiyle doğdu.

La Guarimba, kültürü katılımcı demokrasi, entegrasyon, insan hakları ve erişilebilirlik değerlerini teşvik etmek için bir araç olarak kullanıyor.[4][5][6] Derneğin mottosu “Sinemayı halka, halkı sinemaya geri getirmek”.[7]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

2012 yılında La Guarimba'nın sanat yönetmeni Giulio Vita, illüstratör Sara Fratini ile birlikte memleketi Amantea'ya döndü. Sinema dünyasından yükseleen isimlere alan açacak uluslararası bir kısa film festivali yaratmayı planladılar.[8][9] Ancak Amantea'daki tüm sinemalar seyirci azlığı nedeniyle kapatılmıştı. Böylece, bir anlaşmanın ardından, 938 koltuklu ve iki yılı aşkın bir süredir terk edilmiş eski bir açık hava sineması olan Arena Sicoli restore edildi.

Dört ay içinde ve Amantea topluluğunun yardımıyla, Sicoli ailesi ve dış işbirlikçiler Giulio Vita ve Sara Fratini alanı temizleyip yenileyerek bir kez daha erişilebilir ve işlevsel hale getirdiler.[10] İtalya'dan ve dünyanın geri kalanından gençler projeye katıldı ve Arena Sicoli'nin yeniden başlatılması için çalıştı, nihayet Ağustos 2013'te festivalin ilk baskısı için yeniden açıldı.[11]

İkinci baskı için sinema imtiyazı yenilenmedi. Bu nedenle festival, Amantea'daki "La Grotta" doğal parkında gerçekleşti ve açık hava sinemasının özgün ruhunu korumayı başardı.[12]

Organizatörler[değiştir | kaynağı değiştir]

Festivalin kurucuları, görsel-işitsel sanatçılardan ve bağımsız eleştirmenlerden oluşan İspanyol film kolektifi El tornillo de Klaus'un iki üyesi olan Giulio Vita, Sara Fratini, Pablo Cristóbal ve Alicia Victoria Palacios Thomas'tır.[13] Festival fikri, Giulio Vita'nın sinema ve Sara Fratini - Güzel Sanatlar eğitimi aldığı Madrid'de doğdu. Orada El Tornillo de Klaus kolektifinin üyeleriyle tanıştılar ve La Guarimba Uluslararası Film Festivali'nin başlatılması ve geliştirilmesi için birlikte çalıştılar.[14]

Derneğin ekibi, yılın geri kalanında festivalin yanı sıra çeşitli etkinlikler düzenlemek için işbirliği yapan dünyanın her yerinden 20-30 yaş arası gençlerden oluşuyor.

İsmin etimolojisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Guarimba, Venezuela yerli dilinde “güvenli yer” anlamına geliyor.

Kelimenin melez bir etimolojisi vardır, çünkü guari- kökü, İspanyolca türevi "guarida" ile aynı, sığınmak veya saklanmak anlamında Almanca Warjgan'dan (Almanca Corominas) gelir; ikincisi "hayvanlar veya vahşi hayvanlar için sığınak" ve bunun uzantısı olarak suçlular veya kötü şöhretli insanlar için olumsuz bir anlam almıştır. “–imba” terminasyonuna gelince, aşağılayıcı karakterine rağmen kültürlü sayılan “guarida”dan başlayıp “bemba”, “bimba” gibi Afrika kökenli terimlerin etkisiyle “–imba”dan türemiş olabilir.

[değiştir | kaynağı değiştir]

Resmi logo İspanyol sanatçı Mikel Murillo tarafından oluşturuldu ve bir eli başının üstünde olan bir gorili tasvir ediyor. Festivalin resmi renkleri beyaz, yeşil ve gridir. Bu görüntü, sanatçıların sergisi için bir referans görevi görüyor.

Festival jürisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Festivalin jürisini yönetmenler, gazeteciler ve uluslararası eleştirmenler temsil ediyor. Organizasyonun amacı, bağımsız sinemanın genç kişiliklerini jüri aracılığıyla tanıtmaktır. Jüri üyelerinden bazıları, diğerleri arasında, İspanyol yönetmen ve oyuncu Nacho Vigalondo, sunucu Juan Pablo Zaramella, Luminaris'in yönetmeni, 2011'de en iyi kısa animasyon filmi Akademi Ödülleri'ni kazandı,[15] Sam Morrill, Vimeo editörü ve ayrıca IndieWire muhabiri Jude Dry.

İllüstrasyon sergisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Festivalin her baskısı için, Sara Fratini "La Guarimba için Sanatçılar" adlı bir poster sergisi düzenliyor. Afişler, her yıl resmi festival afişini kendi tarzlarında yorumlayan birkaç uluslararası sanatçı tarafından yapılır. Sergi, festival süresince ve ayrıca turun farklı yerlerinde açıktır.[16]

2020'de Meredith Jansen'inki[17] ve 2015'te Natalya Balnova'nın[18] yaptığı afişlerden bazıları önemli ödüller ve AI American Illustration'ın tanınmasını kazandı.

Festival için afiş hazırlayan sanatçılar Jean Jullien, Sawako Kabuki, Egle Zvirblyte, Juan Pablo Zaramella, Elisa Macellari, Antoine Lopez (Clermont-Ferrand festivalinin kurucusu), Hannah Jacobs, Cécile Dormeau, Thomas Wellmann, Amélie Fontaine, Laurina Paperina, Powerpaola, Joe Murray, David De Las Heras, Adolfo Serra, Alberto Montt, Liniers, Angela Dalinger, Joe Ciardiello, Rayma'dan oluşmaktadır. .

Baskılar[değiştir | kaynağı değiştir]

La Guarimba, ilk olarak 7 Ağustos 2013'te düzenlendi.

2020 yılına kadar festival, bugüne kadar sekiz kez olmak üzere her yaz sürekli olarak düzenleniyor.

İlk baskı[değiştir | kaynağı değiştir]

Festivalin ilk edisyonu 5 - 10 Ağustos 2013 tarihleri arasında Amantea'da gerçekleşti.[19]

Seçkiye dünyanın dört bir yanından 303 kısa film başvurdu ve 10 kurmaca film, 5 animasyon film ve 5 belgesel seçildi. Dünyanın her yerinden 30 sanatçının posterlerinden oluşan bir sergi düzenlendi.

Almanya'nın "Duvar Bir Perdedir" projesi kapsamında (festival konuğu olarak) Amantea sokaklarında çeşitli gösterimler yapıldı.

İlk baskının açılış başlıkları TKSH Film Production tarafından üretildi ve Venezüellalı Adolfo Bueno tarafından yönetildi.

Jüri üyeleri, başkan olarak İspanyol yönetmen Nacho Vigalondo, İtalyan Claudio Metallo ve El Tornillo de Klaus üyeleri İspanyol Pablo Cristóbal, Alicia Victoria Palacios Thomas ve Carlo Cristóbal'dan oluştu.

İkinci baskı[değiştir | kaynağı değiştir]

Festivalin ikinci edisyonu 7-14 Ağustos 2014 tarihleri arasında Amantea'da gerçekleşti.[20]

Dünyanın dört bir yanından 498 kısa film katıldı ve 20 kurmaca film, 15 animasyon film ve 10 belgesel seçildi. Dünyanın her yerinden 30 sanatçının posterlerinden oluşan bir sergi düzenlendi.

Festival ilk kez, doğal mağaranın yamaçlarına bir ekran yerleştirilmesi sayesinde La Grotta de Amantea doğa parkında düzenlendior.[21]

Jüri, başkan olarak Arjantinli Juan Pablo Zaramella, Lago Film Fest'in İtalyan Carlo Migotto'su ile El Tornillo de Klaus üyeleri İspanyol Pablo Cristóbal, Alicia Victoria Palacios Thomas ve Carlo Cristóbal'dan oluşuyor.

Üçüncü baskı[değiştir | kaynağı değiştir]

Festivalin üçüncüsü 7-11 Ağustos 2015 tarihleri arasında Amantea'da gerçekleşti.[22]

Kurgu, animasyon ve belgesel kategorilerindeki resmi kısa film seçkisi, yalnızca eğlendirmek yerine meydan okumayı amaçladı ve binden fazla seyirciden oluşan bir izleyici kitlesiyle başarılı bir şekilde buluştu.

Dünyanın her yerinden sanatçıların 30 posteri sergilendi.[23]

Vimeo'nun festivaldeki varlığı, bağımsız dağıtım ve Vimeo On Demand üzerine ilk Avrupa konferansının başlatıldığı bu üçüncü baskının içeriğini zenginleştirdi. Konferansın ardından Sam Morrill tarafından hazırlanan özel bir program gösterildi.[24]

Jüri bağımsız yönetmen Tomas Sheridan, Vimeo küratörü Sam Morrill ve El Tornillo de Klaus üyelerinden oluştu.

Dördüncü baskı[değiştir | kaynağı değiştir]

Festivalin dördüncüsü, 7-11 Ağustos 2016 tarihleri arasında Amantea'da gerçekleşti.[25]

Dünyanın her yerinden 1300'den fazla kısa film katıldı ve La Guarimba'nın uluslararası sahnedeki önemli konumu doğrulandı.

Dördüncü baskı Çin ve Japon sinemasına adandı, böylece İtalya ve iki ülke arasındaki 150 yıllık işbirliğini kutlandı.

Bu baskı sırasında, çocuklara ayrılmış bir alanda kısa animasyon film gösterimleriyle La Grotta dei Piccoli - Çocuklar için Filmler başlatıldı.

Jüri başkanı, geçen yıl yarışmada yer alan " Butter Lamp " adlı kısa filminin yönetmeni Hu Wei oldu. Diğer jüri üyeleri ise Tokyo Shorts Shorts Festival'den Aki Isomaya, DocLisboa'dan Joana Gamoes, Vimeo'dan Sam Morril ve Klaus'tan El Tornillo üyeleriydi.

Beşinci baskı[değiştir | kaynağı değiştir]

Festivalin beşincisi 7-11 Ağustos 2017 tarihleri arasında Amantea'da gerçekleşti.[26]

Bu yılın teması, Soğuk Savaş dönemindeki propagandaydı. Program, tüm kıtalardan farklı türlerde kısa filmleri bir araya getirdi.

Uluslararası jüri, yönetmen Ruslan Magomadov (Rusya), SXSW'den (Amerika Birleşik Devletleri) Claudette Godfrey, Kiev Kısa Film Festivali'nden (Ukrayna) Kyrylo Marikutsa, Clermont-Ferrand Festivali'nden (Fransa) Diane Malherbe . Certamen Internacional de Cortos Ciudad de Soria'dan (İspanya) Javi Muñíz tarafından temsil ediliyor

Vimeo bir kez daha Sam Morrill'in seçtiği en iyi filmlerini " Vimeo Staff Pick " sunuyor. Ayrıca Karmala Cultura (Senegal) ile Afrika filmlerinden oluşan özel bir program oluşturan bir işbirliği başlatıldı.

Beşinci yıl için programa bir illüstrasyon sergisi, doğal giysi boyama atölyesi (Fragmentario kolektifi ile), bir Afrika dans atölyesi ve çeşitli konferanslar eklendi.

La Grotta dei Piccoli'nin ikinci baskısı, UNICEF İtalya'nın desteğini aldı.

Altıncı baskı[değiştir | kaynağı değiştir]

Festivalin altıncısı 7-11 Ağustos 2018 tarihleri arasında Amantea'da gerçekleşti.[27]

Kurmaca, Animasyon, Belgesel, Uykusuzluk ve La Grotta dei Piccoli - Çocuklar için Filmler kategorilerine ayrılmış 68 eserle dünyanın her yerinden 1.500 kısa film seçkide yer aldı.

Uluslararası jüri, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde de çalışan Belçikalı yazar, film eleştirmeni ve yönetmen fr:Djia Mambu ; IndieWire gazetecisi Jude Dry (Amerika Birleşik Devletleri); ve yönetmen Thomas Horat (İsviçre).

Festivalde bir illüstrasyon sergisi, bir film ikamet projesi, iki konser ve "Genç Afrikalı film yapımcıları ve Afrika sinemasının geleceği" başlıklı bir konferans günü yer aldı.[28]

Yedinci baskı[değiştir | kaynağı değiştir]

Festivalin yedincisi, 7-11 Ağustos 2019 tarihleri arasında Amantea'da gerçekleşti.[29]

Seçime 1000'den fazla kısa film katıldı. Kurmaca, Animasyon, Belgesel, Uykusuzluk ve La Grotta dei Piccoli - Çocuk filmi kategorilerinde 42 farklı ülkeden 152 eser seçildi.

Uluslararası jüri, GLAS Animasyon Festivali'nin kurucusu ve yönetmeni Jeanette Bonds (ABD), öğretmen ve animasyon yönetmeni Éva Katinka Bógnar (Macaristan) ile Kadın Filmleri Festivali Ağı Direktörü Norma Guevara'dan (Fransa) oluştu.[30]

Festival, Sivil Toplum Kuruluşu - Parley For The Oceans ile işbirliği ile Amantea sahilinin temizliği başlatıldı. Sonraki günlerde atölye çalışmaları, konserler, sektöre yönelik konferanslar günü, Scuola Holden işbirliğiyle anlatım semineri, fotoğraf sergileri ve illüstrasyon sergisi düzenlendi.[31]

Sekizinci baskı[değiştir | kaynağı değiştir]

Festivalin sekizincisi, 7-12 Ağustos 2020 tarihleri arasında Amantea'da gerçekleşti.[32] Festivallerin büyük çoğunluğunu çevrimiçi yapılmaya zorlayan COVID-19 salgını nedeniyle yaşanan sağlık krizi durumuna rağmen, La Guarimba, 6 günde 3000'den fazla başvuru kaydederek yüz yüze yapıldı.[33]

Seçime 1160 kısa film katıldı. Yarışmaya Kurmaca, Animasyon, Belgesel, Uykusuzluk, La Grotta dei Piccoli - Çocuklara yönelik filmler kategorilerinde tüm içerikleriyle 54 ülkeden 160 eser seçildi.

Sekizinci baskı, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın Temsil Madalyası, Avrupa Parlamentosu Yüksek Patronajı, Bakanlar Kurulu Patronajı ve Hollanda Krallığı, Federal Almanya Cumhuriyeti, İrlanda Cumhuriyeti, Kanada, Avustralya, İsveç, Norveç, büyükelçiliklerinin ve ayrıca Avusturya Kültür Forumu ve Flanders State of Arts desteğini aldı.[34]

Şubat 2020'de Amantea belediyesi dolandırıcılık ve mafya sızması nedeniyle feshedildi.[35] Bu, yıl boyunca La Grotta Park'ın kapanmasına neden oldu. Dernek, bölgeyi temizleyen ve hizmetleri eski haline getiren, tüm toplumu dahil eden ve halka yeniden açılmasına izin veren bir kentsel dönüşüm projesine kendini adamıştır.[36]

Yasal savaşlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Açık hava yaz festivalleri ve distribütörler arasındaki çatışma[değiştir | kaynağı değiştir]

Festivalin sekizinci baskısının hazırlığı sırasında, La Guarimba, "İtalyan ve yabancı dağıtımcılara izin vermemeleri için yazılı işaretler veren" profesyonel dağıtımcılar ve film yönetmenleri dernekleri Anica ve Anec'e karşı bir şikayette bulundu.[37] 18 Haziran 2020'deki parlamento tartışması sırasında belirtildiği gibi,İtalyan ve yabancı dağıtımcılara, sinemalarda ticari sömürü dönemini tamamlamış filmler için bile, 263 talepten 235'inin gösterim iznini reddetmek için İtalyan topraklarında ücretsiz film gösterimleri için lisans vermemeleri için yazılı talimatlar "[38] 24 Haziran 2020'de rekabet yasasını denetleyen makam, Anica, Anec ve Anec Lazio hakkında "filmlerin açık hava sinemalarına imtiyaz verilmesinin önündeki engeller" nedeniyle ön soruşturma başlattı.[39]

Parlamenterler Lorenzo Fioramonti, Andrea Cecconi, Matteo Orfini, Nicola Fratoianni, Alessandro Fusacchia, Flavia Piccoli Nardelli ve Paolo Lattanzio, bölgede film kültürünü teşvik etmeyi amaçlayan topluluğa ücretsiz hizmet sağlanmasının sürekliliğini garanti altına almak için Kültür Bakanlığı, diğer İtalyan dernekleri ile birlikte La Guarimba Uluslararası Film Festivali'ni ilgilendiren şikayetleri izleyecek. Parlamenterler, davada belirtilen dernekler tarafından kültürel ve sosyal düzeyde yürütülen, "tüm sosyal sınıflardan vatandaşların eski veya bağımsız yeni bir pazar değeri kazandırmak amacıyla kültüre erişmesine izin veren" faaliyetlerin önemini kabul ettiler. çalışır ve bir film eğitiminin yaratılmasına katkıda bulunur ", ayrıca İtalya'nın özel olarak etkilendiği bir dönemde kültürel teklifin motor görevi gördüğünü psikolojik ve sosyal desteği garanti ettiler.

"Filmlerin sinemalarda, ücretsiz televizyonda, ücretli televizyonda, stream'de ve DVD'de ticari sömürü dönemini çoktan doldurduğunun ve mevcut film sezonunda piyasada bulunan başlıkları içermediğinin" böylece geçmişte, İtalyan topraklarındaki ücretsiz film etkinliği sırasında gösterimler için lisans vermeyen Anica ve Anec'in göstergelerine itiraz ederek, kültürel dernekler tarafından sunulan ücretsiz hizmeti olumsuz yönde etkilediği ve organizatörleri olasılığını değerlendirmeye teşvik edildiğinin altı çizildi.[40][41][42]

Abbas Nadeem davası[değiştir | kaynağı değiştir]

Temmuz 2020'de, festivalden kısa bir süre önce, La Guarimba basına, pozitif bir Covid testi nedeniyle yanlışlıkla Amantea'dan kovulan göçmenler arasında yer alan bağışıklık sisteminde sorunlar yaşayan Pakistanlı Abbas Mian Nadeem'in[43] maruz kaldığı bir ırkçılık vakasını kınadı ve ayrıca Abbas Mian Nadeem 'Ndrangheta'dan (Calabria mafyası) tehditler alan kişilerden biriydi.[44] Dernek, özellikle davaya ışık tutan İtalyan ve Avrupalı milletvekillerinin katılımı sayesinde, onun Amantea'ya dönmesine izin vermek için yetkililerle birlikte çalıştı ve yasal yardım bulmasına yardımcı oldu.[45]

Scuola Delle Scimmie[değiştir | kaynağı değiştir]

2014 yılında, kültür derneği La Guarimba, Puglia bölgesinden Maymun Okulu'nu (Scuola Delle Scimmie) yaratmasına izin veren bir kamu ihalesini kazandı. Montessori'nin katılımcı demokrasi modeline dayanan ilk erişilebilir bağımsız film ve illüstrasyon okuludur. Eylül 2014'te La Guarimba, 45 gençle illüstrasyon ve sinema konularında bir atölye oluşturuldu.[46]

Turda[değiştir | kaynağı değiştir]

Her baskıdan sonra, La Guarimba, yarışmadaki filmlerin farklı yerlerde sunulduğu bir tur düzenler.

2013 yılında festival, etkinliğin ilk Calabria temsilcisi olarak Pane, Web e Salame'in dördüncü baskısına katıldı.[47]

2013 yılında Riva del Garda'da düzenlenen Sosyal Girişim Çalıştayı'nın altıncı baskısının bir parçası olarak Giulio Vita, Arena Sicoli'nin yeniden açılmasının festival sırasında Amantea topluluğu üzerindeki etkisi hakkında konuşmaya davet edildi.[48]

Eylül 2013'te La Guarimba, Kültür Derneği La Scheggia tarafından Cinema Beltrade film programına katılmaya davet edildi. İlk baskıda yer alan ödüllü kısa filmler, kazanan kısa belgesel Benedetta Panisson'un yönetmeni tarafından yapılan bir konuşma eşliğinde burada gösterildi.[49]

Haziran 2015'te TedxPompeii, festivalin kurucusu Giulio Vita'yı La Guarimba'nın hikâyesini anlatmaya davet etti.

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

2021
Categoria Film Yönetmen Uyruk
Best Fiction The Unseen River Phạm Ngọc Lân Vietnam
Best Animation Nuevo Rico Kris Mercado Amerika/ Porto Riko
Best Documentary Just A Guy Shoko Hara Almanya/ Japonya
Best Music Video Never Ever Evgeniv Bakirov Rusya
Best Experimental Aninsri Daeng Ratchapoom Boonbunchachoke Tayland
Vitaliano Camarca Audience Award 3 Meetings Of The Extraordinary Committee Jones Birleşik Krallık/Bulgarista
La Grotta dei Piccoli Award Mum Is Pouring Rain Hugo de Faucompret Fransa
Nonna Saveria Award God Was Here! Raluca Lupascu Hollanda/ Romanya
2020
Categoria Film Yönetmen Uyruk
Best Fiction El Puente de los Niños Traviesos Fabián León López Meksiko
Best Animation Why Slugs have no Legs Aline Höchli İsviçre
Best Documentary All Cats are Gray in the Dark Lasse Linder İsviçre
Best Music Video Traveler Raman Djafari & Daniel Almagor Almanya
Best Experimental Don’t Know What Austrian Tho-mas Renoldner Avustralya
Vitaliano Camarca Audience Award Maradona’s Legs Firas Khoury Almanya/ Filistin
La Grotta dei Piccoli Award And yet we’re not superheroes Lia Bertels Belçika/ Portekiz
Nonna Saveria Award Year of the robot Yves Gellie Fransa/ Belçika
2019
Kategoriler Film Yönetmen Uyruk
Best Fiction Fauve Jérémy Comte Kanada
Best Animation I’m Going Out for Cigarettes Osman Cerfon Fransa
Best Music Video Not Enough Bear Damen Hollanda
Best Documentary The Migrating Image Stefan Kruse Danimarka
Best Experimental Mudanza Contemporánea Teo Guillem İspanya
La Grotta dei Piccoli Award Le Mans 1955 Quentin Baillieux Fransa
Vitaliano Camarca Audience Award Sisters Daphne Lucker Hollanda
Guarimberos Award Bamboe Flo Van Deuren Belçika
Nonna Saveria Award Tungrus Rishi Chandna Hindistan
2018
Kategoriler Film Yönetmen Uyruk
Best Fiction Mum, I’m Back Dimitris Katsimiris Yunanistan
Best Animation Wildebeest Nicolas Keppens & Matthias Phlips Belçika
Best Documentary Rewind Forward Justin Stoneham İsviçre
Best Music Video Solicitous Zuzanna Plisz Polonya
Best Experimental Don’t Call Me a Dick Olympe De G. İspanya
Audience Award Bolbol Khedija Lemkecher Tunus
La Grotta Dei Piccoli Award Big Booom Marat Narimanov Rusya
Guarimberos Award Sherry Eliane Lima Amerika
2017
Kategoriler Film Yönetmen Uyruk
Best Fiction Clan Stefanie Kolk Hollanda
Best Animation Ivan’s Need Veronica L. Montaño, Manuela Leuenberger & Lukas Suter İsviçre
Best Documentary In The Woods Thomas Horat & Corina Schwingruber Ilić İsviçre
Best Music Video Ghost Suzanna Plisz Polonya
Audience Award One seat In The Plane Khadidiatou Sow Senegal
2016
Kategoriler Film Yönetmen Uyruk
Best Fiction The Passion Of Judas David Pantaleón İspanya
Best Animation Manoman Simon Cartwright Birleşik Krallık
Best Documentary I Don’t Want To Sleep With You I Just Want To Make You Hard Momoko Seto Fransa
Best Music Video Through My Street Piet Baumgartner İsviçre
Audience Award 56 Marco Huertas İspanya/ Madagaskar/ Norveç
2015
Kategoriler Film Yönetmen Uyruk
Best Fiction Fragments Aga Woszczynska Polonya
Best Animation Roadtrip Xaver Xylophon Almanya
Best Documentary Autonomous Alexander Rynéus & Per Eriksson İsveç
2014
Kategoriler Film Yönetmen Uyruk
Best Fiction This is Ronald Jules Comes Belçika
Best Animation Pandy Matúš Vizár Çek Cumhuriyeti /Slovakya
Best Documentary L’Ultimo Imperatore – Intervista a Pierino Brunelli Carlani e Dogana İtalya
2013
Kategoriler Film Yönetmen Uyruk
Best Fiction Home Ruslan Magomadov Rusya (Çeçen Cumhuriyeti)
Best Animation Oh Willy… Emma De Swaef & Marc James Roels Belçika
Best Documentary Come To Venice Benedetta Panisson İtalya
Audience Award Zombi David Moreno İspanya

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 10 Mayıs 2020[Tarih uyuşmuyor tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. “La Guarimba Film Festival” [archive], on La Guarimba Film Festival (accessed March 23, 2020)]
  2. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324144911/https://ilmanifesto.it/alla-guarimba-corti-da-tutto-il-mondo/ arşivlendi. «Alla Guarimba shorts from all over the world» [archive], il manifesto, 2 août 2019]
  3. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324153402/https://www.vice.com/it/article/j5qwzp/la-guarimba-porta-i-migliori-cortometraggi-del-mondo-a-cosenza arşivlendi. Noisey Staff, "La Guarimba brings the best short films in the world to Cosenza" [archive], Vice, 31 July 2017]
  4. ^ "" We chose the South to create the international short film festival"". 14 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2022. 
  5. ^ ""The boys of cinema Calabria: a festival against Matteo Salvini's hate tour"". 11 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2022. 
  6. ^ "Jude Dry, Jude Dry, "La Guarimba: The Tiny Italian Film Festival Ruffling More Feathers Than the Mafia"". 6 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2022. 
  7. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324154009/https://www.lastampa.it/spettacoli/cinema/2019/08/02/news/corti-dai-cinque-continenti-e-solo-donne-in-giuria-al-via-in-calabria-il-gaurimba-film-festival-1.37289490 arşivlendi. "Short films from five continents and only women on the jury, the Guarimba Film Festival - La Stampa kicks off in Calabria" [archive], lastampa.it, 2 August 2019]
  8. ^ 2 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20210602221619/https://www.youtube.com/watch?v=MSUiPo34eNY&t=10s arşivlendi. "La Guarimba, a Calabrian-Venezuelan dream" [archive]]
  9. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324165903/https://alleyoop.ilsole24ore.com/2018/08/06/sara-fratini-donne-amiamoci-per-come-siamo/ arşivlendi. «Blog | Guarimba, the Amantea film festival which hosts 138 until 11 August »[archive], Alley Oop, 6 August 2018]
  10. ^ 24 Ocak 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200124175522/https://www.repubblica.it/spettacoli/cinema/2013/07/29/news/guarimba_festival-63937100/ arşivlendi. "New La Guarimba cinema: this is how a small big screen is reborn" [archive], Spettacoli - La Repubblica, 29 July 2013]
  11. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324115353/https://www.laguarimba.com/it/edizione2013/ arşivlendi. «La Guarimba Film Festival» [archive], La Guarimba Film Festival]
  12. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324154446/http://trovacinema.repubblica.it/news/dettaglio/miracolo-la-guarimba-il-festival-che-resiste/453240/ arşivlendi. repubblica.it, «Miracle» [archive], trovacinema.repubblica.it]
  13. ^ 11 Mayıs 2020[Tarih uyuşmuyor tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Film magazine | Klaus screw | Movie reviews [archive]]
  14. ^ 24 Ocak 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200124175522/https://www.repubblica.it/spettacoli/cinema/2013/07/29/news/guarimba_festival-63937100/ arşivlendi. "New La Guarimba cinema: this is how a small big screen is reborn" [archive], sur Spettacoli - La Repubblica, 29 July 2013]
  15. ^ "Acad shortlists 10 animated shorts". December 2011. 27 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324165908/https://www.frizzifrizzi.it/2017/07/20/30-illustratori-reinterpretato-la-locandina-della-nuova-edizione-de-la-guarimba-international-film-festival/ arşivlendi. Simone Sbarbati · illustration · July 20, 2017, «30 illustrators reinterpreted the poster of the new edition of La Guarimba International Film Festival» [archive], Frizzifrizzi, 20 July 2017]
  17. ^ "AI-AP Slideshow". 9 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  18. ^ "AI-AP Slideshow". 9 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  19. ^ 24 Ocak 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200124175522/https://www.repubblica.it/spettacoli/cinema/2013/07/29/news/guarimba_festival-63937100/ arşivlendi. "New La Guarimba cinema: this is how a small big screen is reborn" [archive], la Repubblica, 29 July 2013]
  20. ^ 2 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20210602214041/https://www.huffpost.com/entry/and-now-for-a-bit-of-good_b_5650222 arşivlendi. E. Nina Rothe et Contributor Cultural Activist, «And Now a Bit of Good News: La Guarimba International Film Fest» [archive], HuffPost, 5 August2014]
  21. ^ 2 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20210602214041/https://www.huffpost.com/entry/and-now-for-a-bit-of-good_b_5650222 arşivlendi. E. Nina Rothe et Contributor Cultural Activist, «And Now a Bit of Good News: La Guarimba International Film Fest» [archive], HuffPost, 5 August 2014]
  22. ^ 29 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20201129204135/http://corriereinnovazione.corriere.it/2015/06/20/amantea-paese-che-torna-vivere-grazie-cinema-indipendente-9c135caa-1714-11e5-86ef-d7e3d30aa75b.shtml arşivlendi. "Amantea, the country that comes back to life thanks to independent cinema" [archive], Corriere della Sera, 21 June 2015]
  23. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324113853/https://www.doodlersanonymous.com/post/2336/30-artists-1-monkey-and-an-incredible-collection-of-illustrated-posters/ arşivlendi. doodlersanonymous.com, «30 Artists, 1 Monkey, and An Incredible Collection of Illustrated Posters» [archive], Doodlers Anonymous]
  24. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324113848/https://www.wired.it/economia/business/2015/04/08/vimeo-conferenza-europea-calabria/ arşivlendi. «Vimeo, the first European conference is in Calabria» [archive], Wired, 8 April 2015]
  25. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324152644/https://arte.sky.it/2016/08/festival-cortometraggi-amantea-cinema/ arşivlendi. «Short films from the world, in Amantea» [archive], Sky Arte - Sky, 4 August 2016]
  26. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324152657/https://www.ilfattoquotidiano.it/2017/08/03/guarimba-film-festival-di-amantea-unoccasione-in-piu-per-visitare-la-calabria/3768787/ arşivlendi. «Blog | Guarimba film festival of Amantea, one more opportunity to visit Calabria "[archive], on Il Fatto Quotidiano, 3 August 2017]
  27. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324165902/https://xl.repubblica.it/articoli/artists-for-la-guarimba-international-film-festival/77968/ arşivlendi. «Artists for La Guarimba International Film Festival» [archive], on XL Repubblica.it]
  28. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324173930/https://www.vice.com/it/article/zmkkq8/la-guarimba-film-festival-calabria arşivlendi. Mattia Costioli, «The Guarimba Film Festival is all you need» [archive], Vice, 16 August 2018]
  29. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324154009/https://www.lastampa.it/spettacoli/cinema/2019/08/02/news/corti-dai-cinque-continenti-e-solo-donne-in-giuria-al-via-in-calabria-il-gaurimba-film-festival-1.37289490 arşivlendi. "Short films from five continents and only women on the jury, the Guarimba Film Festival - La Stampa kicks off in Calabria" [archive], lastampa.it, 2 August 2019]
  30. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324144911/https://ilmanifesto.it/alla-guarimba-corti-da-tutto-il-mondo/ arşivlendi. «Alla Guarimba shorts from all over the world» [archive], il manifesto, 2 August 2019]
  31. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324144911/https://ilmanifesto.it/alla-guarimba-corti-da-tutto-il-mondo/ arşivlendi. «Alla Guarimba shorts from all over the world» [archive], il manifesto, 2 August 2019]
  32. ^ 27 Mayıs 2021[Tarih uyuşmuyor tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. "The stories of the riders and the New York of the lockdown at La Guarimba film festival in Amantea" [archive], la Repubblica, 31 May 2020]
  33. ^ 27 Mayıs 2021[Tarih uyuşmuyor tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. "Cinema: award-winning shorts from Europe, America and the Middle East - Calabria" [archive], Agenzia ANSA, 13 August 2020]
  34. ^ 27 Mayıs 2021[Tarih uyuşmuyor tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. IDA BOZZI, «The La Guarimba festival in Amantea: a review of short films» [archive], Corriere della Sera, 8 jJune 2020]
  35. ^ 2 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20210602213322/https://cosenza.gazzettadelsud.it/articoli/politica/2020/02/14/comune-di-amantea-sciolto-per-mafia-in-arrivo-i-commissari-per-18-mesi-ae97691a-f440-4fd6-848b-2f587eaf7d4a/ arşivlendi. "Municipality of Amantea dissolved for mafia, commissioners arriving for 18 months" [archive], Gazzetta del Sud]
  36. ^ 21 Ekim 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20201021051643/https://www.quotidianodelsud.it/calabria/cosenza/spettacoli/estate/2020/08/01/la-guarimba-riparte-pulendo-il-parco-la-grotta/ arşivlendi. «La Guarimba restarts cleaning the La Grotta Park» [archive], sur Il Quotidiano del Sud]
  37. ^ 2 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20210602213513/https://www.corriere.it/cronache/20_giugno_08/crociata-fermare-cinema-gratis-all-aperto-d435ec5c-a9c6-11ea-b9d7-2bd646fda8c5.shtml arşivlendi. Gian Antonio Stella, "The crusade to stop (free) cinema outdoors" [archive], Corriere della Sera, 6 August 2020]
  38. ^ 2 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20210602213840/https://www.ansa.it/sito/notizie/cultura/cinema/2020/06/09/arene-distributori-bloccano-film.-anica-fake-news_30e6537c-fa20-425e-9ab8-06f5e641eb28.html arşivlendi. Chamber Assembly of June 18, 2020 [archive] (PDF), on documenti.camera.it]
  39. ^ 11 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20201111154929/https://www.agcm.it/media/comunicati-stampa/2020/6/I840 arşivlendi. Competition and Market Guarantor Authority, "Initiation of an investigation against Anica, Anec and Anec Lazio for obstacles to the procurement of films by the cinemas free of charge" [archive], on www.agcm.it]
  40. ^ 2 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20210602213840/https://www.ansa.it/sito/notizie/cultura/cinema/2020/06/09/arene-distributori-bloccano-film.-anica-fake-news_30e6537c-fa20-425e-9ab8-06f5e641eb28.html arşivlendi. Chamber Assembly of June 18, 2020 [archive] (PDF), on documenti.camera.it]
  41. ^ 2 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20210602213922/https://www.repubblica.it/spettacoli/cinema/2020/06/09/news/scontro_arene_estive_e_distributori_ci_bloccano_i_film_anica_risponde_fake_news_-258828267/ arşivlendi. "Clash between summer arenas and distributors: 'Films stop us', Anica replies: 'Fake news'" [archive], on la Repubblica, 9 June 2020]
  42. ^ 2 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20210602213840/https://www.ansa.it/sito/notizie/cultura/cinema/2020/06/09/arene-distributori-bloccano-film.-anica-fake-news_30e6537c-fa20-425e-9ab8-06f5e641eb28.html arşivlendi. «Arenas, distributors block films. Anica, fake news - Cinema »[archive], Agenzia ANSA, 9 June 2020]
  43. ^ 24 Ağustos 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200824230727/https://www.lastampa.it/cronaca/2020/07/22/news/in-quarantena-per-errore-nel-cara-di-crotone-il-caso-kafkiano-di-abbas-ho-l-hiv-il-covid-mi-ucciderebbe-1.39112375 arşivlendi. "Quarantined by mistake in the Cara di Crotone, the Kafkaesque case of Abbas:" I have HIV, Covid would kill me "" [archive], on lastampa.it, 22 July 2020]
  44. ^ 2 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20210602213357/https://ilmanifesto.it/dalla-protezione-al-cara-il-caso-gravissimo-di-una-deportazione-forzata/ arşivlendi. "From protection to Cara, the very serious case of forced deportation" [archive], on il manifesto, 27 July 2020]
  45. ^ 2 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20210602213618/https://left.it/2020/07/21/abbas-intanto-e-recluso-per-niente/ arşivlendi. Giulio Cavalli, «Meanwhile Abbas is a recluse, not at all | Left »[archive], 2020-07-21cest07: 56: 29 + 02: 00]
  46. ^ 24 Mart 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde [https://web.archive.org/web/20200324165901/http://www.ansa.it/puglia/notizie/2014/10/07/cinema-a-lecce-la-scuola-delle-scimmie_9f7d9103-7dfb-4f7d-a952-889f9dabfccc.html arşivlendi. "Cinema: the School of Monkeys in Lecce - Puglia" [archive], on ANSA.it, 7 October 2014]
  47. ^ "Bread, Web and Salami 4 - The Program | Bread, Web and Salami 4". 23 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2022. 
  48. ^ "Arşivlenmiş kopya" (PDF). 23 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi (PDF). Erişim tarihi: 1 Mart 2022. 
  49. ^ "Photo of La Guarimba, the cinema tells the breaths of the world - 1 of 12 - Milan - Repubblica.it". 3 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2022.