Kullanıcı mesaj:Timur~trwiki

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hoş Geldiniz Timur~trwiki!

Merhaba, tamamen katılımcıların gönüllü gayretleriyle oluşturmaya çalıştığı 229 dillik ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; hepsi yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaktır.
  • Yazdığınız ansiklopedi maddeleri hariç, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarını kullandıktan sonra imza atmayı lütfen ihmal etmeyin.
Köy Çeşmemize gelin Ortak çalışma alanımız

Eklemeleriniz belki bunlara daha uygun
Vikikaynak
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsan
Vikisözlük
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsan
Vikikitap
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsan
Vikisöz
Özlü sözleri eklemek istiyorsan
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları... Kaynaklar
Makalenin içeriğine hakkında nasıl tartışırım Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır. Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Hakemlik kurumunuzun kuralları nelerdir. Önce nezaket, saldırı sonra Hakemlik

Kolay gelsin.


Vikipedi:Yeni Madde Takip Komitesi gibi bir topluluk kurabilir miyiz? --Timur 11:25, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Sil mesajların[kaynağı değiştir]

Merhaba, askerî tarih ile ilgili Hızlı Sil uyarısı koyduğun maddelerde Vikiproje:Askeri Tarih kapsamında çalışıyorum. Üstüne üstlük te "Çeviri" uyarısı koyarak bu maddelerin çevrildiğini bildirdim. Buna karşın niye benimle haberleşmeden "Hızlı Sil" şablonu koyduğunu sorabilir miyim? Silmek yerine çeviriye katkıda bulunursan daha yapıcı bir çalışma içinde bulunursun diye düşünüyorum. Teşekkürler. Mskyrider 12:33, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Kural ifade edilmiş. Tartışılacak bir şey göremiyorum. Ama tavsiyemi merak ederseniz eğer tercüme işini ya Vikipedi:İngilizce'den tercüme/Madde adı gibi bölümde ya da maddenin tartışma bölümünde yapınız. Maddeyi başlatmak için ise taslak olabilecek kadar bir tercüme yapmış olmanız yetiyor. Yoksa ne tercümeye ne de ortak çalışmalara karşı değilim. Madem ki burası Türkçe Vikipedi, maddeler yabancı dilde olmamalıdır. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Kolay gelsin. --Timur 22:42, 14 Temmuz 2006 (UTC)
Teşekkürler. Son önerdiğin <!-- --> yöntemi iyi fikir. Kullanmaya çalıştım. Mskyrider 06:30, 17 Temmuz 2006 (UTC)

İlginizi çekecek bir konu[kaynağı değiştir]

Çocuklarla ilgili konunun fikirlerinize ihtiyacı var. Lütfen boş bir vaktinizde katkıda bulunurmusunuz [1]--GraphicDesigner 18:32, 14 Temmuz 2006 (UTC)

Merhaba, telif için şu şablonu kullanıyorsun: {{telif|adres=http://www......}}. Telif'ten sonraki düz çizginin arkasına adres= yazıp ondan sonra kopyalanan adresi girdiğinde gözüküyor. Sil şablonunda sebep için kullanıldığı gibi. Genelde telif nedeniyle silmelerde telif şablonu sil yerine kullanılıyor galiba. Mskyrider 18:33, 16 Temmuz 2006 (UTC)

sil şablonu[kaynağı değiştir]

selam Timur, sil şablonunu yalnızca VP:HS kriterlerine giren maddeler için kullanıyoruz. telifli maddelere telifli etiketi koyabilirsin, ya da bulunmaması gerektiğini düşündüklerin için SAM şablonu kullanabilirsin. İstersen konu ile ilgili sayfalara bir göz at: VP:T, VP:SAM, VP:HS. Kolay gelsin.. Tembelejderha 22:04, 16 Temmuz 2006 (UTC)

Kalite kontrolu[kaynağı değiştir]

Savaş tarihi projesinin altına ekledigin Wikipedia:WikiProject Australia/Assessment baglantı daki mekanızlamarın (şablonların ve istatistik yaratan metodarın) burada yaratılmasını duzenleyen bır proje baslatabılırız dıye düşündüm. Kategori degişiklikleriyle diğer projelerde (Yerlesim birimlerine, askeri tarih sayfalarına, sinema sayfalarına) kendi belirledikleri kırıterlerle sayfalarını degerlendirirler diye dusunmektedyim. Kısaca ölçme-değerlendirme yi bır proje altında yapmak yerine kendi başına bır proje olarak baslatıp bu bilgileri diger projelere tasımak daha verimli gibi geldi. Bu yapının türkçe vikipediye gelmesinin zamanı gelmiş gibi geliyor.--GraphicDesigner 23:15, 16 Temmuz 2006 (UTC)

Merhaba sevgili Timur, SAM Keskinoğlu'da Malborro maddesini onun çalışanları mı giriyor cümlesinden benim orada çalıştığımı düşündüğün sonucunu çıkardım ve; ben orada çalışan biri değilim ama 90'lı yıllarda orada da çalıştım, belki duygusal davranmış olabilirim fakat şöyle bir gerçek varki oda şu Keskinoğlu Türkiye'nin tam entegre tek firması, yani canlı faaliyetlerden ( Broiler damızlık, yumurtacı dabızlık, etlik civciv gibi) tedarik malzemelerine kadar (yem, viol v.b) herşeyi kendileri üretir.

Türkiye'de faaliyet gösteren Charoen Pokphand (C.P; 90'lı yıllarda orada da çalıştım) ki dünyanın en büyük yem ve tavukçuluk şirketi olmasına rağmen (2005 hayvan yemi üretimi 16 milyon/ton/dünya 527 bin ton/yıl/Türkiye/6 fabrika;bunun yarısı dış satım olarak hesaplandığında Keskinoğlu C.P'ye yinede fark atıyor yemde)

Bu sebeple bana göre Vikipedi'ye girmeyi hakediyor.--Erdemsenol 20:39, 18 Temmuz 2006 (UTC)

Hak edip etmemesi başka mesele... Türkiye'nin önemli ticari kuruluşlarının tarihlerinin de wikipedia'da yer almasına taraftarım ve bunları desteklerim. Ticari şirket ve marka maddelerin girilmesi nazik bir konudur. Bence bu maddelerin girişi o şirket tarafından değil de mesela sektör analizi yapan bir üniversite öğrencisi, akademisyen veya tarafsız bir basın mensubu tarafından yapılmalıdır. Ya da bu konuya ilgi duyan herhangi bir vikipedist de olabilir. Eğer Keskinoğlu maddesinin bu şekilde girişini olumlu karşılarsak bütün şirketlere bu yolu mübah saymış olacağız. --Timur 09:09, 19 Temmuz 2006 (UTC)

Biraz dikkat[kaynağı değiştir]

Yaptığım katkıları silmişsiniz. Bana değer veriyorsanız lütfen emeklerim için harcadığım vakti boşa çıkarmayınız. --Timur 19:39, 30 Mart 2008 (UTC)

Silmemişimdir. Tekrar kontrol edeceğim. Takabeg ileti 19:44, 30 Mart 2008 (UTC)

Your account will be renamed[kaynağı değiştir]

10:23, 20 Mart 2015 (UTC)

00:27, 23 Nisan 2015 (UTC)