Kullanıcı mesaj:Drgulcu/Arşiv5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoşbuldum. Teşekkürler, iyi günler :)--RapsarEfendim? 15:44, 21 Ocak 2013 (UTC)

Merhaba Drgulcu,

Geciken yanıtımdan dolayı kusuruma bakma lütfen, yoktum vikide.

Yalnız e-posta gelmemiş yanlış görmüyorsam. Bir daha yollamanı rica edebilir miyim?

Vito Genovese 21:59, 29 Ocak 2013 (UTC)


Teşekkür ederim. Hisler karşılıklı.

Vito Genovese 19:32, 30 Ocak 2013 (UTC)


Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim sayın Gulcu. Biraz diğer projelere yöneleyim. Zamanı geldi sanırım, yoruldum. Kafamı dinleyeyim. Teşekkür ederim. --i.e.msj 14:35, 5 Şubat 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Düzenlenmeyi bekleyen maddelerin düzenlenmesi konulu işbirliği projesine katılımınız için çok teşekkürler. Hedefimiz olan 500 madde düzenlemeye ulaşamadık ama 360 madde düzenleyerek 2012'deki 5 haftada ulaşılan toplam rakama ulaşmayı başardık.

Bu hafta yine ilginizi çekeceğine inandığımız bir işbirliği projemiz var. Dünya çapında en çok satan kitaplar listesi maddesindeki kırmızılıkları giderme çalışması. Katılımınızı bekler, güzel bir hafta dilerim. Mukaddimeileti 07:43, 18 Şubat 2013 (UTC)

Organ sistemleri?[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kategori:Organ sistemleri adı yanlış değil mi? Sistem zaten organlardan meydana gelmiyor mu?--RapsarEfendim? 15:44, 19 Şubat 2013 (UTC)

İngilizcede olup da burada olmayan resimleri mesaj olarak atabilirsen maddeye eklemeye ve/veya Commons'a taşımaya yardımcı olabilirim. Olmayanlar da sıkıntı değil, yoksa yok :)--RapsarEfendim? 19:47, 28 Şubat 2013 (UTC)
Yılına ve sırasına göre yazıyorum; 46/1, 50/1-2, 54/1-2-3, 56/1-3, 58/1-2, 59/1, 61/1, 66/1-2, 67/2-3, 68/1-2 şeklinde. 1970 ten sonrasını kontrol ettim orda da yok.DRG msj 20:48, 28 Şubat 2013 (UTC)
  • Şöyle bir yol gösterebilirim sana. Burada Commons Helper diye bir araç var. "Image name" yazan yere dosya adını yazıyorsun, en alttaki "get text"e tıklayınca, sana bir metin veriyor. Oradan devam ederek dosyaları Commons'a yükleyebilirsin. Bilmiyorum haberin var mı bunlardan :)--RapsarEfendim? 23:18, 28 Şubat 2013 (UTC)
Teşekkürler, bilmiyordum. Yalnız kendim eklemeye çalıştığım resimlerde sayfada bozulmalar oldu, o yüzden bıraktım. Yine de elimden geleni yapcam.DRG msj 12:54, 1 Mart 2013 (UTC)
Commons'a taşıdıktan sonra bir mesaj atarsın, bakmaya çalışırım. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:36, 1 Mart 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
teşekkürler :D ÖZ (mesaj) 15:14, 5 Mart 2013 (UTC)

Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü sahipleri listesi[kaynağı değiştir]

Ellerinize emeklerinize sağlık. Harika bir çalışma olmuş, ayrıca tebrik etmek istedim. Aktif olmadığım döneme denk geldiği için -1 yılı aşkın süredir vikiye uğramıyordum- kırmızılara da yardımcı olamadım kusura bakmayın lütfen. Çok mahcubum, ileride başka çalışmalarda telafi edebilirim umarım. Tekrar tekrar ellerinize sağlık. Ufak birkaç değişiklik yaptım naçizane bakabilirseniz sevinirim. Resimler tüm bulunanlar varmış gibi geldi ama, eksiklikler var dediğiniz resimleri ekleyebilirim hemen. Ülkeler konusunda da SLA sayfasında da belirttiğim bir husus var. O konuya da bakabilirseniz çok sevinirim. Tekrar ellerinize sağlık, sevgiler saygılar--Merube 89msj 20:45, 16 Mart 2013 (UTC)

Teşekkürler Merube. Seni tekrar aramızda görmek çok güzel. Vikipedideki ilk günlerimde büyük yardımlarını gördüm, bu listeyi bu hale senin yardımların sayesinde getirdim neticede, ben de sana çok teşekkür ederim. Ülkeler konusunda Şöyle bir sayfa buldum Nobel sitesinden; kazananlar doğduğu ülkeye göre listelenebiliyor. Sanırım bu sayfa sayesinde "ödül aldığı yılki milliyetinden" vazgeçip doğduğu ülkeye göre bir sıralama yapabiliriz, sen ne dersin ? -DRG msj 21:23, 16 Mart 2013 (UTC)
Çok teşekkür ederim nazik sözleriniz için, ben ne yaptım ki, ufacık bir yararım olabildiyse ne mutlu bana. Dediğin gibi yapmak en mantıklı çözüm bence de. Zaten diğer listelerde ödülü aldığı yılki milliyeti ibaresi kullanılmasının tek nedeni de o resmi sitedeki ülkelerin ona göre yazılmasıydı :), şurada öyle kararlaştırılmıştı. Bir mesaj daha yazdım bu arada SLA sayfasına, ülke bayrakları ve adları ile ilgili naçizane. Hazır kontrol ediyorken onları da düzelterek gideriz, olur mu? İstersen yılları paylaşalım, daha hızlı biter böylece.--Merube 89msj 21:31, 16 Mart 2013 (UTC)
Tamam o halde. Ben ülkeler sıralamasını doğduğu ülkeye göre yeniden düzenliyeyim ve 1956 ve sonrasını kontrol edeyim siz de isterseniz 1956 öncesine göz atın.-DRG msj 21:43, 16 Mart 2013 (UTC)
Bu arada çok alakasız ülke değişimleri olunca tekrar bir istişare etmek istedim. Almanca vikiye tekrar baktım, diyorlar ki 1902 için mesela britanya (hindistan doğumlu). Bir de ing. vikiye baktım resmi siteden alınmıştır ülke bölümü diye belirtmişler, acaba benim vaktiyle aldığım versiyondan mı almışlar diye düşündüm. Britanyalı birine de hindistan adına sayı yazmak biraz tuhafıma gitti, britanya hindistanı dönemi üstelik çünkü. Çok kararsız kaldım bu nedenle. Ne dersiniz?--Merube 89msj 22:36, 16 Mart 2013 (UTC)
Ben 1956 sonrasını kontrol ettim. Mevcut ülkeyi çıkarmadan doğduğu ülkeyi de ekledim. Seçkin liste olan diğer vikilerde öyle yapmış. 1902 konusunda diğer vikiler Britanya demiş. Şöyle yapabiliriz belki; sadece çok kararsız kaldığımız yerlerde doğduğu ülkeyi de ekleyip yanına Almanca viki gibi "doğumlu" yazabiliriz.DRG msj 22:47, 16 Mart 2013 (UTC)
Bir de almanca vikinin güzelliği orada da tabloda ülkenin o dönemdeki bayrağı kullanılıyor. Bayrakları aramıza gerek yok yani, oradan direkt ilgili adı bulabilirsiniz. Şu ülke meselesini en iyi, ing vikideki gibi bir şekilde çözmek artık -benim aldığım versiyona dayanmıyor liste sanırım yahut sonradan o liste kalktığı için eklenmiş o ibare; şöyle diyor resmi siteden alınmıştır bilgiler doğum yeri yahut vatandaşlık belirtmek zorunda değil. Biz de öyle daha genel bir not düşebiliriz ülke için sanki. Ne dersiniz? Çok alakasızlar olunca işkillendim, faroe adaları diyor ama adam bariz danimarkalı mesela. Çok kararsız kaldım bu konuda en son durumda açıkçası :). --Merube 89msj 22:42, 16 Mart 2013 (UTC)
Şimdi değişikliğinizi gördüm de ben sadece doğduğu ülke yazılacak, diğerlerinin yerine diye düşünmüştüm. İkisi birden yazılırsa doğduğu yer parantez içinde kalsın bence, ancak işte diğer ülke için kaynaklandırmayı nasıl yapabiliriz diye düşünüyorum şu anda. Sadece doğduğu yerleri yazarsak kaynak hazır, ama bu sefer de yukarıda bahsettiğim gibi garip bir ülke sıralaması elde ediyoruz. Ne yapsak?--Merube 89msj 22:46, 16 Mart 2013 (UTC)
Ben 1956 sonrasını kontrol ettim. Mevcut ülkeyi çıkarmadan doğduğu ülkeyi de ekledim. Seçkin liste olan diğer vikilerde öyle yapmış. 1902 konusunda diğer vikiler Britanya demiş. Şöyle yapabiliriz belki; sadece çok kararsız kaldığımız yerlerde doğduğu ülkeyi de ekleyip yanına Almanca viki gibi "doğumlu" yazabiliriz.DRG msj 22:47, 16 Mart 2013 (UTC)
O zaman ülke listesinde tabloyu neye göre diye belirteceğiz? Ortaya karışık olmuş oluyor :). Kaynaksız kalıyor o zaman doğduğu ülkeler dışında yer alan ülke bilgiler, o kolon için nobel resmi sitesi kullanıldı diyemeyiz ikisini de yazarsak. Kaynak bulsak çok kolay olur. Ya birisi ya diğerini yapmak daha iyi bence, tablo sayıları açısından. Ben yarım bıraktım ne şekilde yapacağımıza karar verinceye kadar, açık kod sayfası öyle duruyor şu anda. Bayrakları da değiştirmek lazım. Onları almanca vikiden baka baka hızlıca yazarız da, önce şu ülkeyi nasıl yazmalı ona bir karar vermeli. Ben şu anda çok kararsızım açıkçası. --Merube 89msj 22:58, 16 Mart 2013 (UTC)
Sanırım bu konuda dediğiniz gibi Almanca vikinin şablonunu kullansak daha iyi. Doğduğu ülkeyi parantez içine alırız. Kaynaklandırma konusunda Almanca da bazı ülkeler için kaynak eklemişler bazılar için eklememişler. Sanırım eklemedikleri biyografi içinde kaynak olanlar. Ne dersiniz ? DRG msj 22:57, 16 Mart 2013 (UTC)
Almanca vikiyi bayraksimgeleri için kullanırız anlamında demiştim, mesela Alman İmparatorluğu dönemine denk gelen zaman için {{bayraksimge|the German Empire}} [[Alman İmparatorluğu]] bu bayrak ve ülke adını kullanmak gerekiyor. Bu bayrakların dosya adlarını bulmak bazen zahmetli olabiliyor, ancak almanca vikide de dönem bayrakları kullanıldığı için oradan dosya adları hızlıca bulunabilir. Onu kastetmiştim, ancak mesela doğum tarihini baz alacaksak o zaman aynı adam için {{bayraksimge|Flag of the Kingdom of Prussia (1803-1892).svg}} [[Prusya]] kodlamasını kullanmak gerekecek. 1901 doğumlu için böyle, 1902 olan için mesela {{bayraksimge|Britanya Hindistanı}} [[Britanya Hindistanı]] yahut {{bayraksimge|Birleşik Krallık}} [[Birleşik Krallık]] kodlaması olacak gibi. Doğum yılı/ödül aldığı yılki durumu hangisine karar verirsek ona göre bayrakların simgelerini de değiştirmemiz gerekir. Ancak hangisi daha iyi şu anda çok kararsızım. Almanca vikideki ülke bilgilerine çok güvenmiyorum zira daha önce başka bir listede oradaki ülke listesi nobel.org'dan farklıydı. Kendilerine göre bir nedenle değiştirmişler, en son vatandaşlığı belki ama sonuçta muğlak. Şimdi nobel.org demişler ama hem geçmişten ötürü güvenmiyorum hem de zaten viki güvenilir kaynak değil. Almanca vikide güvenirsek kolondaki aksi belirtilenlerin hepsinin kaynağı 1 nolu kaynak. Kolondaki ülke ibaresinin yanında belirtmişler 1nolu kaynağı. Ek olarak belirtilenler ise başka kaynakla desteklenmiş de olabilir yahut o ikinci kaynağa göre hareket edilmiş de olabilir. Asıl kaynağı görmemiz lazım SL için muhakkak. Ondan şu anda kararsızım, bir kriter belirleyip onu söylemeli ama ne, nasıl? --Merube 89msj 23:14, 16 Mart 2013 (UTC)
Düşünüp taşındım da :) nobel.org öyle yaptığı için sadece doğduğu ülkeleri mi belirtsek? Ne yapsak? Kaynak olarak bir yere dayanmak lazım her halükarda. Nobel.org born in şeklinde yaptığı için öyle yapılabilir gibi, ancak ben kararsızım halen biraz. --Merube 89msj 23:26, 16 Mart 2013 (UTC)
Merhaba Merube. Dün uykuma yenik düştüm kusura bakma. Yazdıklarından sonra benim de kafam karışmış durumda. Şimdi baktımda hem İngilizce hem Almanca viki "Nobel.org sitesinden alınmıştır, doğum yeri ve vatandaşlığı farklı olabilir" demişler (İngilizcede daha önce yoktu). Ülkeler konusunda Almanca daha itinalı davranmış. Önerim ana listedeki ülkeleri Almancadan alalım, aynı şekilde not düşelim. Alttaki ülke sıralamasını doğduğu ülkeye göre yeniden sıralayalım ya da doğrulanabilir kaynak olmadığından çıkartalım (hiç istemesemde ingilizce gibi yapalım). Nobel listeleri konusunda ciddi tecrübeniz olduğundan kararı size bırakıyorum. Olmadı adaylık sayfasına taşıyıp diğer kullanıcıların fikirlerini alalım.DRG msj 09:51, 17 Mart 2013 (UTC)
Selamlar, ben de çok kalamamıştım buralarda dün zaten :). Kaynağı ara ara buldum rahatladım :)). Finsen Faroe Adaları değil o günkü milliyeti olan Danimarka şeklinde gösteriyor. Eskiden bu bilgiler resmi sayfadaki her ödül sahibinin sayfasında yer alıyordu, çok daha pratik oluyordu. Şimdi biraz zahmetli bir şekilde bakmak gerekecek ama bulundu ya ohh çektim :). Kaynağı falan maddeye -aslında diğer listelere de yerleştirmem lazım zira o bilgilerin kaynak sayfaları artık buna kaynak olmuyor- yerleştireceğim zaten şimdi. Bu arada aklıma takıldı, ödüllerin gerekçeleri ing. sayfada bazen -sanıyorum kolay anlaşılması adına- bazı değişikliklere uğrayabiliyordu. Eğer oradan çeviriyse gerekçeler, hızlıca resmi siteden bir göz atabilir misin? Tıp gibi bir alanda fark olacağını sanmıyorum ama yine de sağlama almakta fayda var :). Bu arada ülkelerin kaynağı burası. İyi ki bu sayfayı da kaldırmamışlar. Finsen dediğim gibi Danimarka gözüküyor, Danimarka'dan girince çıkıyor hem de işte bilgi sayfasında kocaman Danimarka yazıyor. --Merube 89msj 19:22, 17 Mart 2013 (UTC)
Tekrar selam,maddede ufak bir değişiklik yaptım. Ancak sonradan farkettim kocaman yazıyı "1901-1953" yılları için verileri açmışlar. Diğer yıllar için araştırmaya devam ediyorum şu anda. Bulunur ama kaynak bir şekilde. O nedenle ülke şeklinde devam edelim bence, ne dersin?--Merube 89msj 19:50, 17 Mart 2013 (UTC)
Güzel bir yer bulmuşsunuz. Aday, aday gösteren, ülke, şehir, üniversite, adaylık gerekçesi herşey var. 1953'e kadar olması kötü tabi. Sanırım sonradan gizlilik işine girmişler (böyle birşey anımsıyorum sanki). Nobel.org'dan gerekçeleri hızlıca kontrol ettim, bir sorun göremedim. Ülkeler şeklinde devam edelimden kastınız nedir?-DRG msj 21:55, 17 Mart 2013 (UTC)
Şimdi gördüm. adaylık bilgileri 50 yıl gizli tutuluyormuş-DRG msj 22:00, 17 Mart 2013 (UTC)
Kazandıkları yılki milliyetleri şeklinde muhafaza edelim bence ülkeleri, önceki mesajımda cümlenin o kısmı saklanmış :). 1953'e kadar olan kısmı nobelprize.org'dan rahatça alırız, geri kalan yerler için kaynaklar arıyorum. en:List of countries by Nobel laureates per capita sayfasından çok güzel bir kaynak farkettim: BBC'nin excel dosyasında ülkeler yazıyor. Tek tek kişilerin milliyeti yazmıyor ama en azından bir fikir ediniriz -bu rakamları direkt alamayız zira aynı kişi birden fazla vatandaşlığa sahipse ikisini de 1 saymış bbc. 2010'a kadar geçerli BBC dosyası. Bir de şöyle bir kaynak var ama rakamları yazmamışlar çok ilginç. "Jürgen Schmidhuber. Evolution of National Nobel Prize Shares in the 20th Century, 2010." PDF dosyası. Burada milliyet ve doğduğu ülke bilgilerinin ikisi de yer alıyor kaynak da 2010 tarihli nobelprize.org olarak verilmiş. Ancak bu kaynaktaki grafikler çok kötü, rakamsız nasıl olabilir, bu nasıl bir makale bir akademisyen nasıl böyle yapar anlayamadım. Kaynak konusunda umutluyum, olmadı tek tek kişiler için kaynak aranır. Sevgiler --Merube 89msj 09:06, 18 Mart 2013 (UTC)
Tamamdır, webarşivde sağolsun kayıt altına almış birisi. Misal 1954 yılındaki için: 3 mayıs 2007 tarihli sayfa. İnternet kaynakları zaman içinde değişime uğrayabildiğinden aslında direkt webarşiv sayfasını oluşturmak falan lazım ama uygulamaya gelince pek yapılmayan bir iş. Neyse, eğer kaynak olarak yazılan -her bir gerekçe sonrasında yazılan kaynakları kastediyorum- webarşivleriyle değiştirirsek hiçbir sıkıntı kalmaz, zira o satırın hepsinin kaynağı konumuna yükselmiş oluyor. İsim, yıl, ülke, gerekçe satırı yani. Hal böyle olunca ülkenin milliyetini gösterir ibaresinden sonrasına eklediğim kaynağı da -şu adaylık bilgisini veren bağ- dış bağlantılara taşıyacağım, ne dersiniz? Bu eski nobelprize.org sayfaları çok daha iyiydi, neden değiştirdiler de şimdiki haline getirdiler anlayamıyorum. İyi hoş anladık yeni bilgiler eklediniz ama, herşeyi kısaca gösteren ana sayfayla oynamasanız olmaz mıydı diye insan sormadan edemiyor. Bunları ekledik mi tamamdır diye düşünüyorum, tabi son bir iki yılın sayfaları böyle olmadığı için onlar için gerekçenin kaynağını kullanamayız, 2-4 kişi için de kaynak ararken zorlanmayız sanıyorum. Sevgiler --Merube 89msj 15:10, 18 Mart 2013 (UTC)
Tamam o zaman, herşey yolunda gibi. Ben tamamen size tabiyim. Nasıl isterseniz öyle yapalım.DRG msj 17:41, 18 Mart 2013 (UTC)
Arşiv sayfalarını eklemeye başladım, bu gece biter. Bu arada kişi adlarını nobelprize.org'da yazıldığı şekilde değiştiriyorum farklılık varsa -sir ünvanı sonradan alındıysa nobel sayfasında o yazmıyor mesela, yahut bazen çoklu adlardan biri yazmıyor falan-. Bir de naçizane gerekçelerde bir iki değişiklik yaptım. Uygun olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim. Sevgiler --Merube 89msj 19:21, 18 Mart 2013 (UTC)

Çeviri rica[kaynağı değiştir]

İngilizce seviyeniz 5/3 olarak yani iyi derece gördüm şu çeviriyi yapmanız mğmkün mü?

MYTH: Masturbation will slow the feminizing process

FACT: There is NO link between masturbation and the production and/or utilization of hormones within the human body. Masturbation neither increases nor decreases testosterone production.

Lubunya — 12:48, 19 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Drgulcu, bu hafta Nobel Ödülü sahipleri listesini seçkin liste haline getirebilmek için senin de desteğine ihtiyacımız var. Sevgiler. Mukaddimeileti 12:50, 26 Mart 2013 (UTC)

Nobel Tıp Ödülü[kaynağı değiştir]

Selamlar drgulcu. Arşiv sitesi çok yavaş olduğu için -ya da benim internetim yavaş yahut ikisi birden- biraz yavaş ilerleyebiliyorum kusura bakmayın. Değişikliklerinizi gördüm de webarşiv çalışması bitince sorarım diye beklediğim bir sorumu sorayım şimdiden hazır konusu gelmişken dedim.. Nobel sitesinde alm. imp. dönemi için sadece almanya denmiş, o nedenle bayrağı alm imp bayrağı yapıp isimlendirmeyi alm imp yerine almanya demiştim -daha önce alm imp yazalım demiştim ama nobelsitesinde öyle görünce önce direkt oraya göre yapayım sonra karar verilir diye düşünmüştüm. Bu ikisi şeklinde de olabilir, yahut almanya deyip alm. imp'a bağlantı da verilebilir, ne dersiniz? Mesela 1956'daki almanya için direkt federal almanya cumhuriyeti yazmışlar -tabi o dönem iki tane almanya olduğu için ona zorunlular- onu da o şekilde yazmıştım. Bu arada bazı bayrakları değiştirdiğinizi gördüm de 2002'de güney afrika birliği mevcut değildi, güney afrika birliği 20.yüzyılın ilk yarısında mevcuttu gözden kaçtı sanırım. Henüz o yıllara gelmedim, dediğim gibi sitede sayfanın yüklenmesini beklerken hayli vakit geçiyor -en azından benim bilg.de-, o kadar beklerken en sonunda bir nedenle çıkmam gerekiyor internetten. Gerçi bugün düzelmiş gibiydi inş. böyle devam eder, -bu benim bilgisayarda temizlik yapmamdan sonra olunca bana özgü bir sorun olma ihtimali artıyor tabi :(. Tekrar kusura bakmayın gecikme nedeniyle. En kısa zamanda bitireceğim kesinlikle, tekrar tekrar kusura bakmayın. Sevgiler, kolaylıklar--Merube 89msj 22:14, 28 Mart 2013 (UTC)

Selamlar Merube. Webarşiv konusunu benim yabancı olduğum bir konu. İlk kez burada gördüm, hoşuma da gitti aslında. Yani o kısımla pek ilgilenemedim, kusura bakma. Almanya imparatorluğu bayrağı ve isminde Almanca vikiyi baz aldım. Almanca listeyi daha çok benimsedim sanırım. Aslında her vikide kendine göre farklılılar var. Almanya deyip Alm. İmparatorluğuna bağlantı verilebilir. Güney Afrika Birliği bayrağı da Almanca vikiden. Ödül sahibinin doğduğu andaki durumu baz almışlar (bizde öyle yapmıyormuyuz zaten?). Bir yerde de Avusturya'yla Avusturalya'yı karıştırmışım (karıştırmasam şaşardım zaten :)) düzelttim. Sevgiler.DRG msj 08:12, 29 Mart 2013 (UTC)
  • Selamlar tekrardan. Çok uzun oldu mesajım -her zamanki gibi, bir türlü aşamıyorum bu durumu yahu :)-, o nedenle okuma kolaylığı olsun diye numaralandırarak ilerliyorum müsadenizle:
  1. Webarşiv deyince bu konuyla ilgili köy çeşmesindeki duyurularını hatırladım İnfocan'ın, kulakları çınlasın :). Hey gidi günler heyy. Webarşiv, internet çok değişken olduğu için web kaynakları için çok büyük ihtiyaç gerçekten de. WebKaynağı değiştiği/ulaşılmaz hale geldiği için vs. kaynaksız hale düşen bilgleri gördükçe kıymetini daha iyi anlıyor...
  2. Doğduğu anı alsaydık 1901'dekinde prusya yazıyor olması gerekiyordu :). Ben de neden güncel tarihlerdeki almanya bilgileri neden alm. imp oldu diyordum :). Biz şimdi ödülü aldığı yılki milliyetine göre yazıyoruz -yani nobel sitesindeki gibi-, ülkeler bölümünün başında yer alan paragrafta da açıklandığıyla aynı. Diğer listeler de nobel sitesinden yaparak hazırlandığı için ve nobel sitesi de o yılki milliyeti baz aldığı için o şekilde açıklama girilmişti. Zira bazı bilimadamlarının yıllar içinde vatandaşlıkları değişiyor, bu durumda da ülke bilgisinin neye göre belirlendiği soru işaretlerine neden oluyordu. Ülkeleri nobel sitesindeki gibi yazdım -birçok farklılık oldu, dediğim gibi ülke listesinde diğer vikilere pek güven olmuyor-. Nobel sitesinde dikkat ederseniz doğduğu yerle milliyet bilgileri çoğu kez farklı.
  3. Güney Afrika konusuna gelirsek mesela 1951'dekine eklerken ona Güney Afrika Birliği bayrak ve adını eklemiştim -ki nobel sitesinde de aynen bu şekilde adlandırılmış durumda. Ancak Güney Afrika Birliği 60'ların başında yerini Cumhuriyete bırakıyor bu durumda sonraki yıllar için cumhuriyet dememiz gerekiyor(du), ancak Güney Afrika'dan ilk ve son bu ödülü kazanan kişi Theiler. Mesela 2002'deki Brenner'in ilişkili olduğu ülke nobelsitesine göre sadece birleşik krallık. Herkes için geçerli olmak üzere, eğer bir farklılık varsa doğduğu ülkeyi de ayrıca belirtiyorlar parantez içinde. Ancak sonuçta bu nobel ödülü kazanan kişiler listesindeki ülke sıralamasını ilgilendirmiyor. Zira nobel'e göre ilişkili olduğu ülke sadece birleşik krallık. 1979'daki için de benzer bir şekilde sadece ABD ilişkili olduğu ülke.
  4. Ülkelerin yıllara göre adlandırması konusunda ise nobel sitesinde 1901'deki için sadece almanya yazılmış alm imp yazılmamış -zorunlu batı-doğu ayrımı dışında hep o şekilde adlandırmalar-. Bayrakları da hep o yılki duruma göre düzenleyerek aşağıya doğru iniyorum, mesela nazi yıllarında nazi bayrağı var. Ancak isimlendirme yine almanya şeklinde -ykarıdaki mesajımda da dediğim gibi daha önce ben de şahsen Alm. İmp. gibi yazılmasından yanaydım ama nobel sitesinde öyle görünce tereddüte düşmüş ve en sona bırakayım da gulcuye sorayım bilahare demiştim. Sonuçta Almanya yazıp bağlantıyı spesifikleştirmeye mi karar verdik? Öyleyse bir ara bağlantıları düzeltiyorum, yani [[Almanya İmparatorluğu|Almanya]], [[Nazi Almanyası|Almanya]], [[Weimar Cumhuriyeti|Almanya]] vs. gibi, yanlış anlaşılma yoktur inş? Bu şekilde yapıyoruz en son kararda değil mi?
  5. Arşivleri eklerken, ülke bilgisini, ülke bayrağını, kişi adını, kişi sıralamasını ve gerekçeleri gözden geçirerek ilerliyorum. Kişi adlarını da listeye nobel sitesinde geçtiği gibi ekliyoruz zira. Sonradan sir ünvanı aldıysa onu belirtmiyoruz ödülü aldığı yılki durumu önemli bizim için, ki kaynağımız nobelprize.org için de o önemli.
  6. Bu arada mesela 1904'te gerekçede sadece "Sindirim sistemi fizyolojisi üzerine çalışmalarından dolayı" yazılmıştı ama orijinalinde "in recognition of his work on the physiology of digestion, through which knowledge on vital aspects of the subject has been transformed and enlarged" yazıyor. Birkaç tane daha bu tarz gözden kaçmış gerekçeye denk geldim. Bu tarz eksik kısımlar olmuş mu acaba vs. diye en son beraber bir baştan sonra gözden geçirme yapabilirsek çok makbule geçer. İnsanlık hali muhakkak bir yerde birşeyler gözden kaçabiliyor, o nedenle ne kadar çok göz o kadar iyi olur açıkçası.
  7. Henüz arşiv çalışmasını daha bitiremedim, az kaldı ama. Ülke sıralamasını vs düzeltip, en son bitince size haber veririm zaten. Tekrar rötar için kusura bakmamanızı rica ediyorum, ayrıca destan uzunluğundaki mesajım için de ayrıca kusura bakmayın lütfen. Sevgiler, iyi vikilemeler --Merube 89msj 20:49, 29 Mart 2013 (UTC)
  • Merhaba. Mesajınızı baştan sona okudum (nasıl oldu bilmiyorum :)) Sizin mesajlardan sonra cevap yazmak zor oluyor. Örneğin "tamam" yazmak istiyorum ama yazamıyorum :) Üstteki kalabalık cümleler topluluğunu parmak sallıyorlar. Ne diyordum, "hepsine tamam." Sanırım tekrar okumam gerekecek pekiştirmek için :) ama genel hatları çözdüm sanki. Güney Afrikalı Nazilerin bayrağını arşivleyip tekrar gözden geçirdimmi...Yok öyle değildi galiba. Sanırım uykum geldi...
Not: Şaka bir yana mesajınız gayet anlaşılır, biraz mizah katayım dedim. Kaç cümle oldu bu arada...Sevgiler-DRG msj 22:08, 29 Mart 2013 (UTC)
Bu arada madde SL seçilmiş, hayırlı uğurlu olsun. Elinize sağlık tekrar. Yukarıdaki konular tamamdır o halde :). Vikide bu hafta pek aktif olamadım, webarşiv konusunda istediğim hızda gidemiyorum. Atalarımız geç olsun güç olmasın demiş de, ben geç kelimesinin tam manasıyla hakkını veriyorum maşaallah :). Sonuçta muhakkak bitecek de, ne zaman onu tam bilemiyorum :). Sevgiler, kolaylıklar--Merube 89msj 16:27, 5 Nisan 2013 (UTC)