İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Alper-filiz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Alper-filiz![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Delamorenamesaj 14:57, 10 Ocak 2007 (UTC)

Doğru yere yazmışsınız. Ancak aktüel gelişmeleri takip açısından Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) sayfasını takip etmek de sizin için iyi olabilir. Britannica'dan düzeltmeler yaparken Vikipedi:Telif hakları konusuna da dikkat ederseniz iyi olur. Maddelere imza atılmıyor ama tartışma sayfalarına yazı yazdıktan sonra dört tane (~) işaretinden kullanarak ya da üstten 10.cu düğmeye basarak imza atmanız iyi olur. Kolay gelsin--Atacameñoileti 17:35, 12 Ocak 2007 (UTC)
Sanırım mesajınızı başarı ile yazdınız. :-) Zaman zaman anlaşmazlıklar olsa da seviyenin düşmediği Vikipediye hoş geldiniz. Katkılarınızı bekliyoruz.--Atacameñoileti 18:25, 12 Ocak 2007 (UTC)

Sümüklüböcek[kaynağı değiştir]

Merhaba Alper,

Rezil internet bağlantımla bahsettiğin sümüklüböcek resmini ararken ikinci bir mesaj atman güzel bir tesadüf oldu. Canın sıkılmış gereksiz yerer, biraz yoğundum cumartesiden beri, o yüzden mesajlara cevap verme işini ertelemek durumunda kalmıştım, kusuruma bakmayasın.

Eğer resim özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs) değilse o resmin üzerinde kesme biçme yapman zaten mümkün değil. Derivative Work dedikleri naneyi yemiş oluyorsun, hiç tavsiye etmiyorum, telif hakkının ihlali niteliğinde o da.

En temizi makineni omzuna asıp bol mukuslu bir bölük buluvermek. Pek zor olmasa gerek Türkiye'de sümüklüböcek fotoğrafı çekmek.

Zaten Wikimedia Commons'ta vardır sanıyorum bu tür bir fotoğraf. Orda bulduğun resimleri buraya yükleymüş gibi kullanabilirsin, Wikimedia projelerinin ortak resim deposu zira orası.

Ayrıca mesaj sayfanı orijinal yerine taşımak durumunda kaldım. Zira taşıdığın isimde bir kullanıcı yok, bu da VP:HS kurallarına giriyor. İstersen o kullanıcı adını da alıp ordan katkıda bulunmaya devam edebilirsin. En olmadı, kullanıcı adını değiştirirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 20:59, 15 Ocak 2007 (UTC)