İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Vettori

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.





VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de doğduğun veya oturduğun il, ilçe kasaba ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Bu hâli ile senin memleketine yakışıyor mu, kendine bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hâli ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve onu sen tanıt! Zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Ne üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye ziyaret etmek gerekir? Tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihe de yer verebilirsin.

Bu bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Vikipedi:VikiProje Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--TOBB ETÜ 08:12, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

TOBB ETÜ 09:02, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Sayfalara zarar vermeyin uyarısı?[kaynağı değiştir]

Sanırım uyarı dediğiniz bu olsa gerek, bir IP adresi vandalizm yapıyorsa belirli kodlar var, bunları IP nin tartışma sayfasına ekliyoruz hepsi bu kadar. Bu kodları görmek için örnek verdiğiniz sayfaya girip, değiştir işlemini seçip eklenen kodlara bakabilirsiniz. Zamanla bu tip uyarılardaki kodları takip ederseniz siz de yakında vandalizm ile savaşıyor olabilirsiniz :) Sevgiler. Kolay gelsin. --Arinna'l ileti 14:01, 2 Haziran 2007 (UTC)

Merhaba Vettori. Öncelikle teşekkür ederim. Çok mutlu oldum. Macaristan ve macar kültürü çok ilgili olduğum bir konu. Sırasıyla macaristan ile ilgili daha çok şeye el atmak istiyorum. Hatta yazın portal da açmayı istiyorum macaristan ile ilgili, ama sanırım pek madde yok elimizde. Çeviriler yapacağım yine daha sonra. O dönem sınavlarım olduğu için Macaristan tarihi maddesini yarıda bıraktım, bir daha da geri dönemedim ama daha yeni maddeler ile sürdüreceğim. Siz de eksiklerimi tamamlayabilirseniz çok mutlu olurum. İyi çalışmalar. Ben çalışmama geri döneyim :) Yarın son sınavımı vereceğim de ^^ --Danbury iletihehehe 17:09, 5 Haziran 2007 (UTC)

Öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Maddelerin Tartışma sayfalarında yer alan yorumları, lütfen silmeyiniz. Bu bir engellenme sebebidir. Yorumlara karşı tahammüllü olup, siz de yorum ekleyebilirsiniz. Lütfen yorumlarınızın maddeyi geliştirmeye yönelik olmasına özen gösterin . Teşekkürler. Levent Abi ileti 11:06, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Sildiğiniz bölümleri zaten okumuştum. Açıkça VP:TBA kurallarına aykırı olmamak temelinde görüşlerini belirtenlerin yanı sıra, siz de düşüncelerinizi belirtip, tartışma sayfasının en altına ekleyebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Levent Abi ileti 13:55, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Selamlar hocam.Vettori'nin dediği gibi Tartışma:Milliyetçi Hareket Partisi sayfasında yazılanlar gerçekten çok ilgisiz, maddeyi geliştirmeye yönerlik değil. Biryerden kopyala yapıştırla yapılan yerinde silinmesi doğru bir hareket eğer maddeye geliştirmeye yönelik bir bilgi varsa ve paylaşılmak isteniyorsa bunu URL şeklinde veya "gazetenin bilmem kaçıncı tarihli bilmem ne sayfasında" şeklinde tanımlamalarla ve ufak alıntılarla yapılması gerekir.--Machiavelli' msj 14:26, 13 Temmuz 2007 (UTC)

Burada anlatmak istediğim Ben dedim, oldu... Beş yıldır burdayım, kuralları benden daha iyi mi bileceksin yaklaşımları ile gidilmiyor zaten topluluğun politika, yönerge hazırlayalım dendiğinde ilgisiz kalmasından ama aynı zamanda ihtiyaç olmasından çevriliyor. Bu sebeple yaptığınız eleştiri haksız olmuş diyorum. Eleştiri politika ve yönergeleri çevirenlere değil, bunu yapalım dendiğinde topluluk tarafından ses gelmeyişine olmalı.--Machiavelli' msj 17:53, 15 Temmuz 2007 (UTC)

Sabancı Universitesi fotoğrafları[kaynağı değiştir]

Fotoğraflar Sabancı Üniversitesi yönetiminden alınmıştır, yönetim basında ve herhangi bir iletişim organında okulun tanımı için resimlerin kullanımını onaylamaktadır.

Eğer ansiklopedik değerde olacak kadar "bilindik" değilse, SAM olabilir. Kararı ve uygulamayı size bırakayım. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, İyi geceler. Levent Abi ileti 22:00, 18 Temmuz 2007 (UTC)

Ak Parti maddesindeki taraflı kaynak[kaynağı değiştir]

Haklısınız, o makale taraflı kesinlikle. Ama bu Vikipedi'de kaynak olarak gösterilmesine engel değil. Zaten taraf olduğu madde içinde de belirtilmiş. Ak Parti yandaşı ve karşıtı kaynaklardan oluşan dengeli bir kaynakça oluşturmak en iyisi. Bu partiye yönelen eleştirilerin ansiklopedide yer alması doğal değil mi sizce de? Saygılar, Filanca 18:52, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Ben başlıkta bir sakınca görmüyorum. Zaten maddenin içeriğinde de başlıkta belirtilen görüş zikredilmiş. Saygılar, Filanca 19:22, 22 Temmuz 2007 (UTC)

Etikete dikkatli bakarsanız kullanıcıya ait olduğuna dair birşey yazmıyor sadece GÖBL lisanslı olduğunu yazıyor. --Machiavelli' msj 15:57, 23 Temmuz 2007 (UTC)

GNU Özgür Belgeleme Lisansı sayfasından ayrıntıları okuyabilirsiniz. En temel ayrım kamu malı ticari amaçlarla kullanılamaz GÖBL buna izin verir.--Machiavelli' msj 16:08, 23 Temmuz 2007 (UTC)

her gün birine dava açmadığım için bildirip bildirmemem gerektiğini bilemedim kusura bakma martianmister--A-4 20:30, 23 Temmuz 2007 (UTC)