Kullanıcı mesaj:Tugberk92

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

merhabalar ben kuantum mekaniğinin tarihi adlı ceviriyi bitirmistim kaydetmeye basladım hata verdi. cunku benle aynı sırasda birisi de yapıyormus. ve siz gozukuyorsunuz kaynagı o kadar yazdıktan sonra bitirdikten sonra oluması cok sinir bozucu oldu. napmamız lazım. madem gonullu oldunuz size atayım ve tamamlayın?

merhaba, yukarıdaki mesajı bana mı göndermek istediniz? --DiyapazonMesaj 04:20, 10 Ocak 2015 (UTC)

Sayfayı düzenlemeye devam edecekseniz Çalışma etiketi [1] koymanız çakışmaların önüne geçecektir. --DiyapazonMesaj 04:32, 10 Ocak 2015 (UTC)

bitirdim bile. Fizik öğrencisiyim ve bu ödevim fazladan bi bucuk saate maal oldunuz bana teşekkürler.

Bunun için özür dilerim --DiyapazonMesaj 04:54, 10 Ocak 2015 (UTC)

Einstein senkronizasyonu[kaynağı değiştir]

"Einstein'ın 1905'teki formülüne göre, saat 1'den saat 2'ye \tau_1 zamanında gönderilen ve anında geri dönen ışık sinyali, örneğin ayna vasıtasıyla. Tekrar saat 1'e dönüşü için geçen zaman \tau_2. Bu senkronizasyon yöntemi saat 2'yi kurar böylece yansıma sinyalinin \tau_3 zamanı \tau_3 = \tau_1 + \tfrac{1}{2}(\tau_2 - \tau_1) = \tfrac{1}{2}(\tau_1 + \tau_2).[1] olarak tanımlanır.

Aynı senkronizasyon "yavaşça" 3. saati saat 1'den saat 2'ye taşıyarak da elde edilir, taşıma hızının kaybolduğu limitte. Literatürde tartışılan saat senkronizasyonu için pek çok fikir deneyi aynı sonucu vermiştir."

şeklindeki ifadeniz anlaşılır değil, konuyu anlaşılır bir şekilde açıklamanız lazım. Değişiklerinizin geri alınma sebebi o.Vkpd11 (mesaj) 19:57, 16 Ocak 2015 (UTC)

çok teşekkürler değişiklikleri yaptım umarım olmuştur. ayın 20'sine kadar halledersek sevinirim. İyi vikiler

Hala sorun vardı, senin değişikliklerini kaydedip, düzelttim. Vkpd11 (mesaj) 17:48, 19 Ocak 2015 (UTC)

  • Merhabalar Hocam, Ben ODTÜ'de Fizik 3.sınıf öğrencisiyim, ve ders ödevimimiz olarak 5tane türkçesi olmayan fizik makalesi çevirmem lazım. Bunlardan biri de klasik fizik'ti. Yaptığım değişiklikleri kaldırıp sayfayı klasik mekaniğe yönlendirmişssiniz. Ancak bakarsanız

http://en.wikipedia.org/wiki/Classical_physics ve https://en.wikipedia.org/wiki/Classical_mechanics

birbirinden farklı makaleler. Neden bu konu ile ilgili çevirimin kaldırıldığını anlamamaktayım. Eğer bi' yerinde hata varsa seve seve düzeltirim çünkü son tarih ayın 20si. İyi çalışmalar, İyi akşamlar Bu imzasız yazı Tugberk92 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar Tugberk92, yönlendirme sayfasına bir sayfa oluşturulomuştu. O nedenle değişikliğinizi geri almıştım. Ama şu anda zaten hata giderilmiş. Yanlışlık için kusura bakmayın. Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 01:42, 17 Ocak 2015 (UTC)