Kullanıcı mesaj:Ticketix

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Ticketix!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --Vikipedist 00:04, 16 Kasım 2008 (UTC)

  • Merhaba; Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

    Eğer herhangi bir sitede; GNU lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamıyoruz. Herhangi bir uyarı yoksa, bu durum onun yasalar tarafından korunduğunun göstergesi olabilir. Hele ©, "Copyright, Her hakkı saklıdır" vb. yazılar varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Kaynak göstermek tek başına yeterli olamayabiliyor. Ama! Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.

    İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten bir çok vikipedist var. :Bu anlamda eklediğiniz maddeyi yeniden yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyorum. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen herşeyi yaparız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 16:46, 16 Kasım 2008 (UTC)

Lütfen bir önceki iletimde bulunan bilgilendirmeleri dikkate alın. Emeğinizin boşa gitmesini istemezsiniz sanıyorum; telif ihlalinde bulunmayı sürdürürseniz eklediğiniz maddeleri silmek zorunda kalacağım. Levent Abi ileti 16:57, 16 Kasım 2008 (UTC)

  • Yapıcı yaklaşımınıza teşekkür ederim, mümkün olursa bu gece içinde ilgilenmeye çalışacağım, kolay gelsin, sevgiler. Levent Abi ileti 20:11, 17 Kasım 2008 (UTC)
  • Madde üzerinde biraz çalıştım; bu hale geldi, değişiklğe adından başladım, sonra film şablonu, içerik (konu-tanıtım vb.) üzerinde biraz değişiklik yapıp, konu kısmına fazla dokunmadan kategorilerini, ilgili şablonları, interwiki bağlantılarını (diğer dillerdeki ansiklopedilerde olan aynı maddeler-bilgisayarınızda baktığınız sayfanın yan menüsünde görünür.) ekledim. Afişini de ekldim tabii, afişsiz pk iyi olmuyor, özellikle görselliği ilgilendiren maddelerde. En çok kullandığımız kaynaklar Sinema Türk ve IMDb, onlarsız olmazdı.
  • Bu işlemler, yani madde üzerindeki çalışmam (hadi biraz ağırdan aldım diyelim, 1 saat 15 dk.mı aldı, eğer sıksaydım yarım saat daha az sürerdi.
  • Maddede dikkatimi çeken; "ülkemizde" deyiminiz oldu; Vikipedi sadece Türkçe bir ansiklopedidir. Bu nedenle bu tür kavramlardan kaçınıyoruz, bu tüm ülkeler ve diller için geçerli uluslararası bir kural.
  • Aşırı iç-dış bağlantılardan kaçınmak gerekliliğini vurgulamadan geçemem; bu bazı arkadaşlarımızda bir takıntı çünkü. Gördüğümüz her yıla, her şehire bağlantı vermenin, okura (yararlanmak isteyene) bir faydası yok. Önemli olan, içerikle ilgili bağlantıları vurgulamak. Bir örnek isterseniz; bugünlerde üstünde çok durduğumuz, epey emek harcadığımız Akciğer kanseri maddesine bakmalısınız.. Bazı sözcükler defalarca geçiyor ki defalarca da bağlantı vermişiz. Tabii ki bunun tek nedeni maddenin çok uzun olması! Ama öylesi önemli bir madde için gerekiyor bu uzunluk; çünkü ölüm nedenleri/hastalık sıralamasında 2. sırada. DAha o madde üstünde çalışmalarımız devam ediyor: Seçkin ya da kaliteli madde seçilene kadar.
  • Cümle bitişlerinde, virgüller, ayraç (parantez) baş ve sonlarında da birer boşluk bırakmak gerekli. En iyisi bu ve şu sayfalardan yararlanmanız. Aslında çekinmeden katkıda bulunmanızdan dolayı sizi kutlamam gerek, yoksa önce iyice bir sayfalar arsında dolaşıp ansiklopedinin işleyişini biraz kavramanız gerekirdi, gerçi yine de gerekli ama.. . Neyse; sonuçta bilgiyi özgürce paylaşmaya ilk adımınızı attınız, tebrikler. Burada hem öğretip hem öğreniyoruz. Bir de şunları okursanız epey etkileneceğinize inanıyorum, bir vikipedist kazanmak kolay değil, ama güzel! Tekrar hoşgeldiniz.. Kolay gelsin, iyi çalışmalar, sevgi ve saygılar.. Levent Abi ileti 21:54, 17 Kasım 2008 (UTC)
  • NOT: Saatlere bakarken yanılmışım; galiba 40 dakikamı aldı değişiklikler.. Demek zorlasam 20 dak. da iş biterdi :) Levent Abi ileti 23:23, 17 Kasım 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Filmle ilgili bir yorum yapmadınız? Levent Abi ileti 21:56, 19 Kasım 2008 (UTC)
  • Herhangi bir şekilde tekrar yardıma gereksinim duyarsanız yazmaktan çekinmeyin, İyi geceler. Levent Abi ileti 22:25, 19 Kasım 2008 (UTC)