Kullanıcı mesaj:Sennacan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Anerka tarafından 1 yıl önce Merhaba başlığına

Hoş geldiniz![kaynağı değiştir]

Merhaba, Türkçe Vikipedi'ye hoş geldiniz! Katkılarınız için teşekkür ederiz. Umarım burayı seversiniz ve kalmaya karar verirsiniz. Aşağıdaki bağlantılar Vikipedi'de düzenlemeye başlamanıza yardımcı olabilir:

Vikipedi maddelerinde değişiklik yaparken lütfen şu noktaları göz önünde bulundurun:

  • Telif hakkı – metin veya resimleri başka web sitelerinden doğrudan kopyalayıp yapıştırmayın.
  • Tarafsız bakış açısını koruyun, bu Vikipedi'nin temel politikalarından biridir.
  • Birden fazla hesabın düzenlemesine veya kötüye kullanılmasına izin verilmez.
  • Eğer deneme değişiklikleri yapacaksanız buraya basarak deneme tahtasında yapınız.
  • Bir makaleye lütfen telif hakkı olan metin, hakaret, reklam, tanıtım mesajları veya konuyla ilgili olmayan metin gibi zararlı içerikler eklemeyin; Bunu yapmak, hesabınızın veya IP adresinizin engellenmesiyle sonuçlanır.

Umarım burada düzenleme yapmaktan ve bir Vikipedi kullanıcısı olmaktan hoşlanırsınız! Eğer yardıma ihtiyacınız olursa Vikipedi:Danışma masasına veya mesaj sayfama, sorunuzu sormaktan lütfen çekinmeyin. Tekrar hoş geldiniz! Gras vas Grinır 18.05, 21 Ocak 2023 (UTC)Yanıtla

Merhaba[kaynağı değiştir]

Sennacan merhaba,
Öncelikle hoşgeldin. :) Katkı vermeye çalıştığın teşekkürler. Seni başka sayfalara yönlendirmeden basitçe oluşturduğun sayfaların neden silindiğini anlatmaya çalışacağım.
Vikipedi'nin içinde geçen "özgür" kelimesi burada kullanıcılar tarafından derlenen bilgilerin kullanım haklarının (atıf verilmesinin gerekliliği dışında) serbest bırakıldığı anlamına geliyor. Yani bizler buraya yaptığımız ve kaynaklarla doğruladığımız bilgileri isteyen herkesin kullanımına açıyoruz. Biliyorum internette herkes her şeyi kopyalıyor, yapıştırıp kullanıyor, ancak bu aslında telif hakları dediğimiz bir şeye aykırı. Telif hakkı kavramı sayesinde insanlar bir şeyin yaratımına ilişkin ortaya koydukları çaba üzerinden hak iddia edebiliyor. Örneğin bir şarkının melodisi, bir şiir, bir makine, bir fotoğraf bunların hepsinde insanların bakış açısı, bilgisi, ortaya kattıkları bir şeyler var. Sen bir başka internet sitesinden ya da kitaptan, makaleden, videodan kopyala yapıştır yaparsan o içeriği oluşturmuş olan kişinin "anlatı biçimini" kopyalamış oluyorsun ve bu hak ihlaline giriyor. O yüzden yeni sayfalar hazırlarken birden fazla kaynaktan yararlanmalı, her birinden kısa bilgileri alıp bunu kendi anlatış biçimine göre harmanlamalı ve ortaya koymalısın. Aldığın bilgilerden sonra kaynağa atıf yapmayı unutma, kendi yorumlarını yapma ama elindeki bilgileri yazıya dökerken kendi sıralamanı kullan. Çünkü başkasının emeğini, üzerindeki hakkını biz serbest bırakamayız. Bu Vikipedi'yi diğer internet sitelerinden ayıran bir yön. Telif haklarına saygı gösteriyoruz, başkasının olanı bizimmiş gibi yansıtmıyoruz. Ve hakları bizde olmayan eserleri/yazıları bizimmiş gibi serbest bırakmıyoruz.
Bu bilgilendirmeden sonra başka bir yerden kopyalayıp yapıştırmaya devam edersen bu içerikleri silmeye devam edeceğiz ve ekleme konusunda ısrarcı olursan değişiklik yapmanı engellemek zorunda kalacağım. Soru sormak istersen mesajının sonuna bunu:{{seslen|anerka}}--~~~~ yazıp bana seslenebilir ya da doğrudan bu bağlantıya tıklayıp mesaj sayfama yazabilirsin. Burada olmayı seveceğini ve seni uzun süre buralarda görebileceğimizi umuyorum.. İyi vikiler.----anerka'ya söyleyin 21.23, 21 Ocak 2023 (UTC)Yanıtla