Kullanıcı mesaj:SERVETKAVURMACI

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin SERVETKAVURMACI![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Metal Militia ileti 11:05, 19 Ocak 2008 (UTC)


Vikipedi sayfalarında deneme yapmayın[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda ya geri alındı ya da silindi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.

Metal Militia ileti 11:16, 19 Ocak 2008 (UTC)


Vikipedi sayfalarına zarar vermeyin[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Katkıda bulunma hakkında daha fazla bilgi almak için hoşgeldiniz sayfasına göz atabilirsiniz. Bununla birlikte, gelişmeye katkıda bulunmayan, boş, hakaret vb. değişiklikler vandalizm olarak tanımlanır ve eğer bu tavrınızı sürdürürseniz daha fazla uyarılmadan engellenebilirsiniz. Lütfen, diğerlerinin emeklerine zarar vermek yerine ansiklopedimizin gelişmesine yardımcı olun. Teşekkürler.

Metal Militia ileti 11:17, 19 Ocak 2008 (UTC)

Vezir olmuşssun ama[kaynağı değiştir]

Kurallar Vikipedi'de dikkat ettiğimiz birkaç kural var. Bunları ilkeler ve kurallar sayfasında görebilirsiniz. Ama en temel ilkelerden bahsedecek olursak:

Tarafsızlık: Bir makale tek taraflı olamaz. Olaya her açıdan bakabilmeli ve farklı görüşler içermelidir. Telif: Vikipedi GNU Özgür Belgeleme Lisansı'na sahiptir. Bu lisans, herkesin Vikipedi'den belli şartlarla özgürce alıntı yapmasını sağlar. Bu nedenle Vikipedi'ye konulan yazıların alıntı yapıldığı yerden bunu belirterek izin alınması ya da kamu malı sayılan kaynaklardan yararlanılması gerekmektedir. Elbette ki çeşitli kaynaklardan yaptığınız derlemeleri buraya yazmak, herhangi bir telif sorunu getirmez. Nezaket: Vikipedi'de hep beraberiz. Eğer bir anlaşmazlık çıkarsa soğukkanlılığımızı koruyup medenî bir şekilde tartışmayı sürdürmeliyiz. Gerekirse tartışmaya 1-2 gün ara verip daha sağlıklı düşünülmesine zaman tanımalıyız. İmlâ: Vikipedi, diğer tüm versiyonlarında da dünyada en düzgün dilbilgisi kurallarıyla yazılan Internet ansiklopedilerinden birisidir. Türkçe Vikipedi'yi de bu standartların üstünde tutmak için elimizden geleni yapmalıyız.

Çekinmeyin Eğer bir çıkmaza düşerseniz yılmayın. Yardım sayfalarına bir göz atın. Çözüm bulamazsanız diğer Vikipedistlerden yardım isteyiniz. Sayfayı bozarım, yanlışlık yaparım diye korkmayın. Cesur olun! Hepimiz ilk başta buraya yabancıydık. Merak etmeyin, hata yapsanız bile biri mutlaka düzeltip size yardımcı olacaktır. Kendinizi değişiklik yapmaktan alıkoymayın.

Evet, tam da belirttiğiniz gibi; Vikipedi'de birtakım kurallar ve politikalar var dikkat ettiğimiz. Yeni bir kullanıcı olmanız dolayısıyla, size gönderilen hoşgeldin mesajındaki linklere tıklayarak okumanızda yarar olabilir. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 12:26, 19 Ocak 2008 (UTC)