Kullanıcı mesaj:Nurtek

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Nurtek![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

For non-Turkish speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiçbir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Vikihaber
Özgür Haberler

Vikitür
Biyolojik tür dizini

Vikiversite
Özgür Üniversite

Vikiçizer 12:34, 24 Mart 2010 (UTC)

Sayfamız neden sürekli siliniyor[kaynağı değiştir]

Baska bir internet sitesi dediginiz herhalde Enformatik Enstitüsü web sayfasi... bu metnin bu şekilde değerlendirilmemesi için enstitü web sayfasina belirtilen ifadeyi eklememiz yeterli mi? bu uzunlukta bir metnin birebir kopyalama olduğunu nasil bir teknikle belirliyorsunuz, yalnizca merak ettiğim için soruyorum. net ortaminda adimi soyadimi yazmam benim tercihim. bu durumu değiştirmek amaciyla ve adimi kullanmak değil. teşekkürler Nurtek
Merhaba, ODTÜ Enformatik Enstitusu maddesini olustururken teknik bir hata yaparak metni baska bir maddenin icine eklemisim. Sonra duzelttim ve ayri bir madde olusturdum. Ancak, olusturdugum sayfa surekli “telif hakki ihlali” uyarisiyla siliniyor. Ben Enformatik Enstitusu’nde gorveliyim ve ekledimi metin de kendi yazdigim bir metin. Sorun, ilk hatadan mi kaynaklaniyor. sayfanin goruntulenmesi icin yardimci olabilir misiniz? Tesekkurler Nuray Tekin ODTÜ Enformatik Enstitusu Bu imzasız yazı Nurtek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba Nurtek, internette basit bir arama motoru aramasıyla bile eklediğiniz metnin başka internet sitesinden birebir vikipediye aktarma olduğu görülüyor. Bu sayfada da göreceğiniz üzere, başka bir yerdeki içerik kamu malı olarak ilan edilmiş ise, ya da "telif hakkı saklı değildir, serbesttir" ifadesi var ise kopyalayalanabilir. Bu alıntının da bir sınırı vardır, vikipedideki metninizi bu alıntılarla ve kaynakta işaret ederek sadece zenginleştirmeniz beklenir, birebir kopyalamanız istenmez. Enformatik Enstitüsü'ndeki yazıyı siz yazmış olabilirsiniz ama bunu biz nasıl bilebiliriz, bizim için önemli olan telif hakkının serbest olup olmaması, kaynaklandırma yapılması ve alıntı sınırlarının aşılıp aşılmadığıdır...İnternet ortamında adınızı/soyadınızı yazmanız da birşey değiştirmiyor, bizim için sadece Nurtek adlı kullanıcısınız. Vikipedi:Telif hakları sayfasını bir incelemenizi öneriyorum, sonra tekrar değerlendiririz. teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikiçizer 12:34, 24 Mart 2010 (UTC)
  • Nasıl bir teknik bekliyorsunuz...Dediğim gibi birebir kopyalamalar yaptığınızı tabi ki basit bir arama motoru sayesinde görüyoruz. Adınızı soyadınızı yazma tercihiniz size kalmış, dediğimiz secereniz eklentileriniz açısından, vikipedi açısından bir şey ifade etmiyor...Neyse bunları bir kenara bırakın bence, karşılıklı zaman kaybettirmemek için verdiğimiz linkleri inceleyip, silinen maddenin kurallara uygun olduğunu mu söylüyorsunuz? bendeniz size yardımcı olmaya çalışıyorum, tekrar ediyorum; enstitü sayfasından birebir yahut alıntı ötesi bir kopyalama yanlış olacaktır. Nasıl yapmanız gerektiğini bir önceki yazıda anlattım. Size daha önemli ve elzem bir tavsiyem var; enstitü maddesini eklemeden önce vikipedide gezinmeniz, eklenmiş iyi durumdaki maddelere bakmanız, örnek almanız, verdiğim linkleri incelemeniz vs. Vikipediyi bilgi kirliliğinden ve sağdan soldan derlenmiş, standart dışı metinlerden uzak tutmaya çalışıyoruz. Anlamak isteyenlerin anlamasına yardımcı olmaya çalışıyoruz, anlamak istemeyenlere ise kuralları hatırlatıyor ve uyguluyoruz...Teşekkürler...Vikiçizer 13:25, 24 Mart 2010 (UTC)

Yardimlarinız için teşekkürlerBu imzasız yazı Nurtek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

ODTÜ Enformatik Enstitusu[kaynağı değiştir]

Merhaba, ODTÜ Enformatik Enstitusu maddesini olustururken teknik bir hata yaparak metni baska bir maddenin icine eklemisim. Sonra duzelttim ve ayri bir madde olusturdum. Ancak, olusturdugum sayfa surekli “telif hakki ihlali” uyarisiyla siliniyor, biri sizin tarfinizdan... Ben Enformatik Enstitusu’nde gorveliyim ve ekledimi metin de kendi yazdigim bir metin. Sorun, ilk hatadan mi kaynaklaniyor. sayfanin goruntulenmesi icin yardimci olabilir misiniz Tesekkurler Nuray Tekin ODTÜ Enformatik EnstitusuBu imzasız yazı Nurtek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Çizer olayı gayet güzel bir şekilde açıklamış. Sormak istediğiniz sorular olursa lütfen çekinmeden sorunuz. Her vikipedist elinden geldikçe, severek yardımcı olmaya çalışacaktır. Saygılarımla--Merube 89msj 18:34, 24 Mart 2010 (UTC)

Maddenin silinmesi[kaynağı değiştir]

merhaba açtığınız madde kayda değer olmadığı için silinmiştir. Konuyla iligli bilgiyi VP:KD, VP:VND, VP:BTT sayfalarından alabilirsiniz. Tüm bu okuduklarınızın ışığı altında ve güvenilir 3. dereceden kaynaklardan maddenin kayda değer olduğunu ispatlayan kaynaklar bulabilirseniz maddeyi o kaynakları da refere ederek tekrar açabilirsiniz. Soru sormaktan çekinmeyin lütfen. --Manco Capac 13:48, 6 Nisan 2010 (UTC)