Kullanıcı mesaj:NativeC

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ahmet Hulusi[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar. Tamam, şimdilik siz kazandınız. Aslında maddenin isminin Ahmet Hulusi olması gerekir. Çünkü Vikipedi, TDK kurallarıyla yazılıyor. Neyse, kesin birşey çıkana kadar böyle kalsın. Aşağıya hoş geldiniz mesajı ekliyorum. İyi çalışmalar.  Burak ileti 23:30, 21 Temmuz 2008 (UTC)
  • Ben teşekkür ederim. Yazarın nüfus kağıdında Ahmed yazabileceği aklıma gelmişti, bu konuda haklı olabilirsiniz. Ama her zaman TDK derim. Kişi Adları Sözlüğü deneme aşamasında olduğu için kaynak alamasak da Ahmedin yanlış olduğu bariz. Her dilbilgisi kitabında Arapça isimlerin yazılışından bahsediliyor. Tartışmayla bir sonuca ulaşabiliriz sanırım. Teşekkürler, iyi çalışmalar.   Burak ileti 00:02, 22 Temmuz 2008 (UTC)

Hoşgeldiniz Peacemaker![kaynağı değiştir]

Gülücük
Gülücük

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil okun gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... --  Burak ileti 23:30, 21 Temmuz 2008 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не разговаривай турецкий? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки

Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 03:54, 30 Ekim 2011 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Ayrıntılı telif açıklaması.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; Creative Commons lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Site sayfalarında bu konuda herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından otomatik olarak korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Unutmayın; alıntılarınıza kaynak göstermeniz tek başına yeterli değildir. Fakat alternatifler var elbet:

  • Alıntı yaptığınız site size aitse ya da site yetkililerinden izin aldıysanız; ilgili web sayfasının yüklü olduğu sunucuya bağlı yetkili bir e-posta adresinden, permissions-tr@wikimedia.org adresine; kendi web sayfalarından yapılacak her türlü içerik alıntısının Vikipedi'de kullanılmasına Creative Commons lisansı çerçevesinde izin verildiğini belirten bir e-posta yazılması bir çözümdür. Ya da;
  • Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.
  • Telif yasalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten birçok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen her şeyi yaparız. Tekrar hoş geldiniz, iyi çalışmalar.
Utku TanrıvereMesaj 04:36, 30 Ekim 2011 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhabalar Cem, yazdığın özgeçmişi arama motorunda taradığım zaman karşıma çıkan sayfada (gönderdiğin sitedeki bir başka sayfa), telif hakkına dair hiçbir bilgi yoktu. Özellikle baktım hatta, var mı izin diye. Gönderdiğin bağlantıdaki sayfanın en altında yer alan açıklama dolayısıyla bilgileri tekrar girebilirsin; ancak bu sefer VP:TBA'ya dikkat edersen çok sevinirim. Duyarlılığın için teşekkür ederim, iyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj 04:54, 30 Ekim 2011 (UTC)

  • Tekrar merhaba. Son yaptığınız değişikliği "Çünkü, bu alanda tek örnek Hazreti Muhammed'dir!" benzeri ifadelerden dolayı onaylamam mümkün değil. Yukarıda da belirttiğim VP:TBA'yı okuduktan sonra gerekli düzeltmeleri yapmanız oldukça iyi olacaktır. Teşekkürler. Utku TanrıvereMesaj 05:05, 30 Ekim 2011 (UTC)
  • Merhaba,
metinde gerekli duzeltmeyi yapacagim.
bir yardim daha rica edecegim. AhmedHulusi.jpg dosyasi ile ilgilide bir telif mesaji var, bununla ilgili ne yapilmasi gerektigini acikcasi tam :anlayamadim. Resim ahmedhulusi.org sitesinde kullanilmis bir resimdir.
Tesekkurler. Bu imzasız yazı Peacemaker (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Tekrar merhaba. Dosyada gerekli değişikliği sizin adınıza yapacağım. En kısa zamanda telif hakları sayfasını okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca mesaj ve tartışma sayfalarında (maddelerde değil) yazdığınız mesajları ~~~~ yazarak imzalamanız gerekmektedir. Sistem, sizin adınıza kullanıcı adınızı ve tarih/saat bilgilerinizi girmektedir. Teşekkür ederim. Utku TanrıvereMesaj 05:14, 30 Ekim 2011 (UTC)
  • Dosya bilgilerinde gerekli değişikliği yaptım. Dosya sayfasına bakmanız size bir fikir verebilir. Utku TanrıvereMesaj 05:24, 30 Ekim 2011 (UTC)

Vikipedi ne değildir?[kaynağı değiştir]

Merhaba Peacemaker, yaptığınız katkılar için çok teşekkürler. Katkılarınızla ilgili bir bildirimim olacak. Madde de fazla dış bağlantı (internet siteleri) verdiğinizi görüyorum~, bu reklam olarak algılanabilir. Vikipedi bağlantı verme, dosya depolama yeri değildir politikasına göre de bu yanlış. Öte yandan Vikipedi:Dış bağlantılar yönergesini okuyarak katkıda bulunursanız katkılarınız geri alınmayacaktır. Herhangi bir konuda kafanız karışırsa mesaj atmaktan çekinmeyin. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 12:49, 30 Ekim 2011 (UTC)

Reality 16:26, 11 Kasım 2011 (UTC)



Ahmed Hulusi resim telif haklari sorunu[kaynağı değiştir]

Selam Utku,

Hatirlarsan daha once AhmedHulusi.jpg dosyasi konusunda yardimci olmustun ve bu dosya ile ilgili gerekli duzenlemeyi yapmistin. Fakat gerekli degisiklikleri yapmana ragmen resim dosyasi telif haklari sebebi ile silinmis. Dosyayi tekrar upload edip uygun sekilde telif kisimlarini girmeye calistim fakat baktigim kadari ile tekrardan telif haklari sorun olmus gozukuyor. Bu konuda tekrar yardimini rica ediyorum, tam olarak ne yapmamiz lazim?

Peacemaker 19:40, 17 Kasım 2011 (UTC)

  • Merhabalar Peacemaker. Açıkçası yaptığımdan daha başka ne gerektiğini ben de bilmiyorum. Dolayısıyla uyarı veren hizmetli arkadaşım sevgili Reality'e danışırsan o daha sağlıklı bir yol gösterebilecektir sana. İyi çalışmalar dilerim. Utku TanrıvereMesaj 20:39, 17 Kasım 2011 (UTC)
  • Önceki resim silindi sanmıştım. Lisans bilgisi eksikmiş, yaptığım değişiklik umarım halletmiştir sorunu. Utku TanrıvereMesaj 20:42, 17 Kasım 2011 (UTC)

Your account will be renamed[kaynağı değiştir]

09:45, 20 Mart 2015 (UTC)