Kullanıcı mesaj:Mgg

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Mgg![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Khutuckmsj 21:24, 6 Eylül 2007 (UTC)

Silme etiketini kaldırmayınız.[kaynağı değiştir]

Açlığın Şarkısı sayfasında olduğu gibi bir sayfanın silinmesi için etiket konmuşsa bu, yöneticilerin ilgisini çekmek için bir kayıttır. Silme etiketi koyabilirsiniz ama kaldırma yaetkiniz yoktur. Yetkililerin incelemesine tabi tutulacak, gerekli görülmesi halinde sayfa silinecektir. Bu etiketi kaldırarak sayfayı koruyamazsınız; sadece yöneticilerin işini zorlaştırırsınız.

Bilginize.--M. Yalçın Yalhı ileti 01:15, 26 Aralık 2009 (UTC)

Selamlar sevgili Mgg,

Açlığın Şarkısı isimli maddeyi geliştirecek misiniz? Eğer geliştirme planınız var ise {{çalışma var}} şablonu koyabilirsiniz. Aksi halde kısa içerikli olmasından dolayı silinebilir, sevgilerimle... --e.c. 01:34, 26 Aralık 2009 (UTC)

Derivatif-Türev[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Nobel Ekonomi Ödülleri sayfasında 1997 ödülü sebebi için "Derivatives" yerine yapılan "Türev Piyasası" Enstrümanları değişikliği, kelimenin anlam bakımından birerbir çevirisidir ve Türkiye'de de piyasanın bu adıyla işlem görmekte olduğunu söylemek için yazıyorum. Yani bu değişiklik, sana ait son düzenlemedeki gerekçede belirtilen aslına halel getirme değildir, maddeyi daha iyi yapar kanımca:))

Selamşar Mgg 15:54, 1 Ocak 2010 (UTC)Mgg

Merhabalar. Evet zaten aslına birebir bağlı kalmak için gerekçede yazan kısmı derivatif diye değiştirdim ama, içbağa basarsanız türev piyasasına bağlantı verecek şekilde ayarladım. Derivatif yerine sadece türev de kullanılabilir tabi. Ancak türev piyasası denince cümlenin yapısı biraz bozuluyor açıkçası. Bir de "Türev Piyasası" Enstrümanları şekli yerine Türev piyasası enstrümanları şeklinde yazılması da vikiye daha uygun. Ekonomik konularla ilgilendiğinize çok sevindim, vikide çok büyük eksiklik var (birçok konuda olduğu gibi) o konuda. Saygılarımla, iyi vikiler--Merube 89msj 15:59, 1 Ocak 2010 (UTC)