Kullanıcı mesaj:Leventaladagli

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin cuma burak bektaş[kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Krkzn 19:19, 27 Ocak 2007 (UTC)


Telif hakları[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Krkzn 19:19, 27 Ocak 2007 (UTC)

merhaba. öncelikle vikipedi'ye hoşgeldiniz. sanırım Ginkgolid maddesine yaptığınız eklemenin telif ihlali barındırıyor olma olasılığı var. üstteki mesajla uyarılmanıza rağmen tekrarlamanız hoş değil. öncelikle hoşgeldin mesajındaki bağlantıları inceleyip vikipedi'nin telif politikasını öğrenmeniz faydalı olabilir. iyi çalışmalar. fcn Ø 19:43 27 Ocak 2007


telif hakları ile ilgili[kaynağı değiştir]

semetik tanrılara bölümünmdeki yazı tamamen eski mısırı anlatmektadır ve telif hakkı olmayan anonim çeşitli kaynaklarda bir derlemedir saygılarımla

Evet derlemeydi. Ancak kendi cümlelerinizi değil diğer kaynakları (kısmen) eklemiştiniz. Örneğin : [1] adresindeki liste. Ve o sitenin içeriği telifli olduğundan maddenin silinmesi gerekiyordu. bu konuda daha çok ayrıntıyı Vikipedi:Telif hakları maddesinden elde edebilirsiniz. Kolay gelsin. - Krkzn 20:35, 27 Ocak 2007 (UTC)

iyi akşamlar[kaynağı değiştir]

bir eczacı olarak ginklozidlerden ginklo yo dah iyi anlatmak için yazılan bir yazıdır ve telif hakkı ile ilgili değilidir bunu bilmenizde yarar var saygılarımla Bu imzasız yazı Leventaladagli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

eklemiş olduğunuz yazı, http://www.herbalium.net/index.php?g=ginkgo adresindeki yazı ile birebir aynı olan cümleler barındırıyor, bu da haliyle doğrudan kopyalanmış izlenimi yaratıyor. sitede telif ibaresi bulunmuyor, ancak vikipedi'ye katkıda bulunurken, "sadece kamu malı lisanslı kaynaklardan kopyalama yapabilirsiniz". VP:T sayfasında etraflıca açıklanmaktadır. iyi çalışmalar. fcn Ø 20:37 27 Ocak 2007

aynı olmak zorunda[kaynağı değiştir]

aynı olmak zorunda çünkü anlatılan bir gerçek ve farmagoknozi bilim dalının bir maddesi bunu bilen herkes aynı şeyi yazmak zorunda dır Bu imzasız yazı Leventaladagli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

aynı olmak zorunda değildir azizim, daha neler! fcn Ø 22:38 27 Ocak 2007

Lütfen maddelere imzanızı eklemeyiniz - Krkzn 10:43, 28 Ocak 2007 (UTC)

yazmayı unutmuşum..maddelere imza eklememenin yanı sıra lütfen tartışma sayfalarındaki yazılarınızı imzalayınız. - Krkzn 10:49, 28 Ocak 2007 (UTC)

iyi akşamlar[kaynağı değiştir]

galenos sayfasında bu ibare neden kondu resim yüzündense bu bir anonim resimdir telif hakkıyla korunmamaktadır yazı yüzünden imkanı yok gibi geliyor yanılıyormuyum --Leventaladagli 18:38, 30 Ocak 2007 (UTC)

yazıyı bulduğum sayfanın adresini maddenin geçmişinde görebilirsiniz..yazının çok önemli bir kısmı o sitedeki haliyle tıpatıp aynı, dolayısıyla telif hakkı şablonunu yerleştirdim. - Erhan 18:41, 30 Ocak 2007 (UTC)

tarihi bir kişilk[kaynağı değiştir]

anlamadığım bir nokta var tarihi bir kişiliğin yaşamının özeti aynı olur zaten farklı ne yazabilirim ki örnek verirseniz sevinirim--Leventaladagli 18:47, 30 Ocak 2007 (UTC)

ne demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum...ve bana geçmişte söyleneni aynen size aktarıyorum, "kendi cümlelerinizi kurmaya çalışınız". Kısaca aynı ifadeleri (ki tarihi gerçekleri değiştirmeye hakkımız yok tabii), kendi cümleleriniz ile ifade etmeye çalışın. Umarım yeterince açıklayabilmişimdir. - Erhan 19:01, 30 Ocak 2007 (UTC)
ben tarihi bir kişilğin doğum tarihi aldığı eğitimlerini ve ölümünü yazdım yani benim kendimin ekleyeceğim bir alan yok zaten eğer eklersem o artık taraflı olur ben yalnızca çok kısa bir hayat özetini yaptım.yani yorum eklemedim ve eklemeye de tarihi yöndende hakkım yok hangi internet sitesine girerseniz girin galenosun hayat özeti aynıdır.saygılarımla
Örneğin asıl sayfadaki [2]

"Babası daha çok geometrik ve aritmetik derslerini verirken aynı zamanda mantık ve tıp alanlarında da eğitim görmesi için yönlendirdi. Eğitim maksadıyla Bergama, İzmir, Corinthos ve İskenderiye'ye giderek buralarda tıp eğitimi gördü. Eğitimi sırasında Aristocu felsefecilerle görüştü." metinin ele alalım..bunu olduğu gibi yazarsak telif ihlali olur..ancak şu biçimde değiştirebiliriz:

Aritmetik ve geometri derslerinin babasının verdiği Galenos, yine onun tarafından mantık ve tıp ile ilgilenmesi için de teşvik edildi. Bu amaçla, Bergama, İzmir, Korint ve İskendireye'de bulunup Aristocu düşünürler ile görüsme fırsatını yakaladı. Telif ile ilgili daha çok ayrıntıyı Vikipedi:Telif hakları sayfasından öğrenebilirsiniz. - Erhan 19:20, 30 Ocak 2007 (UTC)

kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

kullanıcı sayfanızın adını değiştirmeniz kullanıcı adınızın değişmesini sağlamaz, sadece gereksiz bir karmaşa yaratır. kullanıcı adınızı değiştirmeniz için, Vikipedi:Kullanıcı adı değiştirme sayfasına gidip başvuruda bulunmanız gerekir. (kullanıcı adları konusunda daha fazla bilgi için: VP:KA) unutmadan, durmadan eklediğiniz bilgilerle ilgili olarak telif uyarısı alıyorsunuz. telifli içerik, vikipedi'de barınamaz. bu yüzden inatla eklemeyi sürdürmeyiniz. "başka nasıl anlatılabilir ki" demek, telifli içerik eklemek için bir bahane olamaz, kabul edilmez. lütfen size daha önce yapılan uyarılarda da 1 belirtilen telif hususunda dikkatli olunuz. VP:EP hakkında da bilgi sahibi olmanız yerinde olacaktır. iyi çalışmalar. fcn Ø 19:23 30 Ocak 2007

durmadan dediğiniz[kaynağı değiştir]

şu ana kadar 12 madde eklemişim 3. ünde böyle bir ihtilaf söz konusu bir de tarihi ve bilimsel geçekler değiştirlemz bunuda en iyi sizin bilmesi gerekmezmi mesela atatürk dediğinizde hangi internet sayfasına girerseniz girin hep aynı gerçeklerle karşılacaksınız yani 1881 de doğmuş şemsi efendi okulunda okumuş gibi yani bunu değiştirmek yada farklı yazmak olanaksızdır.mesela geçen gün sizile yaptığımız tartışma bakın google girin ve tebokan diye arattırın veya bilokan ve prospektüslerine bakın aynı şeyler yazıldır telifhakkı bilimsel ve tarihsel gerçeklerde nasıl geçerli olabilirk, tarihi ve bilimi daha başka nasıl anlatabiliriz bir glokoma yı spandolit i farklı anlatırsınız onlar zaten glukoma ve spandolit olamaz bence budur saygılarımla--Leventaladagli 20:18, 30 Ocak 2007 (UTC)

hocam bakın, niçin inat ettiğinizi anlamıyorum. gerçekten anlamıyorum. kamu malı olmayan bir sayfadan kopyala yapıştır yaparsanız, bu içerik bir vikipedist tarafından farkedildiğinde o maddeden çıkarılacaktır. çünkü o içerik bize ait değildir, asıl sahibi mevzu bahis içeriği paylaşmayı reddetmektedir. telifli bir siteden kopyalayıp vikipedi'ye eklediğiniz her şey çöptür. şu ayrımın lütfen farkına varınız, bir sayfadan birebir kopyalamakla, aynı içeriğe sahip bir başka madde yazmak aynı şey değildir. kopyalayıp yapıştırmak yerine, o konudaki bildiklerinizi yazın. spandolit'i ya da glokoma'yı farklı anlatın demiyorum, kendiniz anlatın diyorum. umarım artık anlaşabiliriz. iyi çalışmalar. fcn Ø 22:19 30 Ocak 2007

Sosyalizm Portalı[kaynağı değiştir]

Wikipedia'da Sosyalizm Portalı adlı pek de aktif olmayan bir portal var. Konu ile ilgili bir çoğu sefil bir durumda olan maddeleri elden geçirmek, genişletmek için Portalı aktifleştirmek iyi olur diye düşünüyorum. İlgilenirseniz neyi nasıl yapacağız beraber karar verelim. Bu mesaj kendini sosyalist olarak tanımlayan tüm wiki üyelerine gönderilmiştir.--Devrimdpt 10:47, 9 Nisan 2007 (UTC)

Yöneticilik için başvuruda bulundum.Oy verirseniz sevinirim.--Çarşıhastası 13:41, 1 Temmuz 2007 (UTC)

Portal sosyalizm[kaynağı değiştir]

Merhabalar.Kullanıcı sayfanızda sosyalist şablonu bulunmaktadır.portal:sosyalizmde sizi görmekten mutluluk duyarız.--William Wallace 10:30, 28 Temmuz 2007 (UTC)