Kullanıcı mesaj:Hiro Nakamura/arşiv/mayıs

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Selamlar maddeler için bilgi kutularındna bahsediyorsun sanırım.Kategori:Bilgi kutusu şablonları sayfasında uygun olan bilgi kutusunu seçebilirsin.Kullanıcılara mesaj atarken değiştir kısmında soldan onuncu mavi kutuya basarak imza atarsan cevap vereceke kullanıcılara yardımcı olmuş olursunuz.Başka sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin lütfen.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 09:25, 10 Mayıs 2007 (UTC)

Ben de Heroes'un bir hayranıyım ve Hiro Nakamura benim favorim. Heroes ile ilgili maddeleri geliştirmene sevindim. (Tabi ben de ufak katkılarda bulundum ;) ) Belki Heroes ile ilgili bir VikiProje açarız, ne dersin? OnurTkatkılar 18:56, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Güzel isim seçmişsin :) Heroes maddelerine özel ilgi bekliyorum :) İyi çalışmalar. Khutuckmsj 20:06, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--TOBB ETÜ 08:05, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Şablon:Ada bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Selamlar Hiro...

Bir bilgikutusu şablonu hazırlarken, verisi girilmeyen değişkeni saklamanın Wikipedia (daha genel olarak da MediaWiki programında) en geçerli yolu, ParserFunctions sayfasında kullanımıyla ilgili ayrıntılarını görebileceğin #if: fonksiyonu ile değişken satırları oluşturmaktır.

Bir aralar, class=hiddenStructure gibisinden bir komut da kullanılıyodu ama bunun belli bazı teknik nedenlerle her işletim platformunda çalışmadığı ve tablo görünümlerini kırdığı, dolayısıyla da böyle satırların da en iyisi #if: işlevi ile değiştirilmesi gerektiği söz konusu.

Ben de Şablon:Ada bilgi kutusu'daki değişken satırlarının çoğunluğunu #if: işlevi ile yazdım. Yalnız, bu arada bazı değişkenlerin adlarını da daha sade olmaları açısından değiştirdim ve genel şablon kodunu da olabildiğince sadeleştirdim. Elbette, üzerinde daha düzenlemelere devam edilebilir. Değişken adlarındaki değişiklik ile bu şablonun kullanıldığı maddelerde sorun çıktığının farkındayım ve onları düzeltmeye girişeceğim. Allahtan, şablon yeni kullanılmaya başlamış olduğu için, müdahale edilmesi gereken çok madde yok.

Şimdilik bu kadardır...

...Şablonu kazandırdığın için, eline sağlık. :-)

--Doruk Salancıileti 09:18, 24 Mayıs 2007 (UTC)


Hiro, selam tekrar...

Şu an için bir süre yeni bilgi girişini durdur istersen çünkü çözülmesi gereken bazı noktalar var: - Girilen verilerin şablon kodunun içinde doğrudan iç bağlantı verecek şekilde yorumlanması yönünde değişiklik yaptım ama bu sefer, 2 denizde de bulunabilen adalar için sorunlu iç bağlantılar gelişiyor. - Şablon kodu içinden otomatik iç bağlantılandırma yapmayıp, uygulama kodunda iç bağlantılandırmayı sağlayınca da bu sefer Şablon:Bayrak kullanımında sorun çıkıyor.

Bunu çözebilmem için bana biraz zaman verirsen, sevinirim.

Kolay gelsin...

--Doruk Salancıileti 09:40, 24 Mayıs 2007 (UTC)


Şimdilik tamamdır...

Kıbrıs'taki ikilik sorununu, şablonu çalıştıran kodun içinde bir başka işlev olan #ifeq: ile bir düzenleme yaparak çözdüm. Adı değişkeninin verisi "Kıbrıs" olduğunda, Ülkesi değişkenine birşey girmeye gerek kalmadan, "Kıbrıs Cumhuriyeti" ve "KKTC"yi Ülkesi satırına yazıyor. Tabii, eğer benzer durumdan muzdarip başka adalar da varsa, o zaman ya her biri için bir #ifeq: işlevi tanımlanacak ya da Ülkesi değişkenini çoklu girişleri halledebilir şekilde düzenlemek gerekecek.

Şu an da tüm normal girişli değişkenler otomatik olarak iç bağlantılandırılıyor.

Bundan sonra, ek değişken eklemek ya da şekilsel bazı düzenlemeler yapmak gerekebilir ki, şekil düzenlemeleri değişken düzenlemeleri gibi şablonun kullanıldığı her maddeye müdahale edilmesini gerektirmez.

Sen girişlerini yapmaya devam edebilirisin; kolay gelsin...

--Doruk Salancıileti 10:46, 24 Mayıs 2007 (UTC)


Evet, iyi olmuş. Bu format üzerinden geliştirmeye devam edebiliriz.

Eline sağlık... :-)

--Doruk Salancıileti 06:52, 1 Haziran 2007 (UTC)

The Sims: Superstar çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Sims 2 eğer yanılmıyorsam dört CD. Almayı düşünüyorsanız kopya olmamasına dikkat etmenizi öneriyorum, eğer kopya olursa evde hiçbir inşaat işi yapılamıyor çünkü. Çeken biri olarak uyarmak istedim:D İyi çalışmalar ve iyi günler diliyorum Morphosis 16:42, 26 Mayıs 2007 (UTC)

Bu arada Heroes'u ben de çok seviyorum ve tek bir bölümünü kaçırmadan izledim:D Hiro Nakamura çok şeker biri hoş bir isim seçmişsiniz umarım Heroes'a olan bu ilginiz maddelere de yansır;) :D Neyse tekrar iyi günler Morphosis 16:43, 26 Mayıs 2007 (UTC)

Teşekkür ve yeni haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

21 Mayıs 2007 haftasının işbirliği projesindeki katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, bu haftanın projesine de aynı istekle katılmanızı rica ederim. TOBB ETÜ 08:45, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Selamlar. Sanırım biri Municipalities kelimesi. Bu Japonyada idari yapılanma ile ilgili. Ülke 47 alan bölünmüş ve her birinin içinde bu municipalitieler mevcut. Bunlarda şehir, köy, kasaba ve özel yerleşim alanlarını içeriyor. Şablonda içerdiği miktar yazılıyor. Karşılık olarak; Yerleşke miktarı yazılabilir. Diğeri ise ISO yazan mı? O ISO standartlarındaki jeolojik kodları gösteriyor...Türkçesi yok yani. Yardımcı olabildim mi?--Tanyel 08:28, 30 Mayıs 2007 (UTC)

Şablon:Ssc ingilizcem yettiği kadar çevirdim fakat küçük hatalarım olabilir.eğer ingilizceniz varsa bakabilirmisiniz.iyi geceler.--Hiro Nakamura 20:42, 31 Mayıs 2007 (UTC)

Sanırım eski SSCB ülkelerinde kullanmayı düşünüyorsunuz bu şablonu. İnceler, gereken bir düzeltme varsa yaparım tabii. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 20:46, 31 Mayıs 2007 (UTC)