Kullanıcı mesaj:Hasan Yüksel

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Hasan Yüksel, Türkçe bir ansiklopedi oluşturma projesi olan Vikipedi'ye hoş geldiniz!

Kolay gelsin.

--Ruzgarmesaj 21:33, 6 Eylül 2006 (UTC)

Seyit Burhanettin Akbaş[kaynağı değiştir]

Merhaba Sakhalinio 09.10.2015'te açmış olduğum "Seyit Burhanettin Akbaş sayfasının tarafınızdan kaldırılmış olduğunu gördüm. Vikipedi sayfasını fazla kullanmıyorum ve sayfanın yazılışı hakkında fazla bilgim yok, sayfa bana biraz karışık geliyor, o yüzden yüklediğim başlıkta hata yapmış olabilirim. Sizin bu başlığı kaldırmak yerine yeniden düzenleme yapıp yüklemenizi ve bize yardımcı olmanızı beklerdim. Mesaj atarak uyarabilir ve hatalarımızı düzeltirebilirdiniz. Bu imzasız yazı Hasan Yüksel (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Hasan Yüksel, maalesef bu şekilde bir uygulamayı çoğunlukla yapamıyoruz. Ayrıca sayfayı hazırlamadan önce kayda değerlik kriterlerini incelemenizi tavsiye ederim. Saygılarımla, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 22:23, 10 Kasım 2015 (UTC)

Seyit Burhanettin Akbaş[kaynağı değiştir]

Sayın Sakhalinio "Kayda değerlik" yazısını okudum, yollanış olduğum biyoğrafi burata belirtilen özelliklerin neredeyse tamamına uyuyor. "1-Söz konusu kişiden bağımsız olarak[1], birden fazla, birbirinden fikirsel olarak bağımsız[2], yayımlanmış[3], güvenilir ikincil kaynaklar tarafından bu kişinin konu edilmiş olması."

Bu kritere uyuyor, kendisi adına Erciyes üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan yazılı bir tez olduğu biyografide veriliyor. Ayrıca yine ayrı bir kaynak Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından basılmış olan Kayseri Ansiklopedisinde hayat hikayesinden bahsediliyor "http://www.kayseri.bel.tr/web2/uploads/eDergiler/kayseri-ansiklopedisi-cilt1/index.html#/65/zoomed"

2- Kişinin, önemli sayılan ödüller kazanmış olması.

Biyografisinde almış olduğu ödüller yazılmış.

3- Kayda değerliği gösterilmiş ürün veya hizmetlerin savunuculuğunu yapmış olmak.

Bu kişinin yazdığı onun üzerinde kitabı vardır, ayrıca çekmiş olduğu bir çok belgesel vardır.

Sayın Sakhalinio sadece hatamın, kaynak göstermemekte olduğunu düşünüyorum, bu kriterler yetmiyorsa size diyeceğim bir şey yok. Bu imzasız yazı Hasan Yüksel (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Hasan Yüksel, öncelikle sayfanızı kaynaklandırmanız kayda değerlik kriterlerini sağlaması açısından kolaylık sağlayacaktır. Ödüller konusuna dikkatini çekmek isterim. 50 madde bulunmakta ve bunlar ödül değil plaket geneli. 2. maddede Kişinin, önemli sayılan ödüller kazanmış olması bu maddelerdeki gösterilen plaketler ve 4 adet ödül önemli ödüller görünmemektedir! Saygılarımla, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 01:29, 14 Kasım 2015 (UTC)

Sayın Sakhalinio yazdıklarımızdan bir şey anlamadım, Şimdi bu kişiyi yeniden yazmamı istiyor musunuz yoksa istemiyor musunuz bunu anlamadım. Çünkü önce kaynaklandırmam yönünde bilgi vermişsiniz sonra ödülleri eleştirmişsiniz, açıklık getirirseniz memnun olurum.

İkinci maddede ödülle ilgili bir açıklama gelmemiş. Ödül derken, neyi kast etiğiniz önemli, çünkü ödülün şekli şemali veriliş biçimi kişiden kişiye değişir. Sizin plaket diye bahsettiğiniz kriter neden ödül olmasın. Bir çocuğa dersinde ki başarısından dolayı verdiğiniz bir yiyecek, bir kalem, vs. bile ödül sayılabilir. Sizce.

Önemli ödülden de kasıt budur zaten. Burda bahsedilen önemli ödül ulusal ve/veya uluslararası çapta herkes tarafından bilinen ve kabul edilen ödül olmalıdır! Mesela Türkiye bazında Tübitak tarafından verilen ödüller, Altın Portakal sinema ödülleri önemli ödüllerdir! Bunun dışında dernekler, yerel belediyeler tarafından verilmiş ödüller önemli ödüller kategorisinde kabul edilemez. Saygılarımla, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 01:13, 19 Kasım 2015 (UTC)

Seyit Burhanettin Akbaş[kaynağı değiştir]

Kusura bakmayın bu zihniyet Vikipediye yakışmıyor, bu ülke için bir şeyler yapanlar, eser verenler oturup TÜBİTAK, Altın portakal, veya devlet ödülü gibi ödüller almayı mı bekleyecekler. Maalesef kısır bir düşünce. Bu sayfayı sadece ödüller ile kısıtlamanız çok yanlış, öbür taraftan diğer sorumu geçiştirmiş siniz. Kısaca demek istediğiniz anladım, biz ne dersek o olur. Size hayırlı olsun, bu düşünce ile bu sayfayı çok güzel temsil ediyorsunuz.