Kullanıcı mesaj:H.dogan555

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

OLASI TELİF HAKKI İHLALİ sorunu[kaynağı değiştir]

Merhabalar Mskyrider, Ben Hüseyin Doğan. yeni bir wikipedia kullanıcısıyım. yanlış yere mesaj yazıyorsam kusura bakmayın lütfen. Ben wikipedia ya bilgi olarak 3 bilgi sayfası eklemek istedim ama bu bilgiler internet sayfasında da olduğu için OLASI TELİF HAKKI İHLALİ yazısı karşıma çıkıyor. ne yapmam gerekiyor. Burası biraz karışık bana göre. eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. h.dogan555@gmail.com şimdiden çok teşekkür ederim. Ve kendi adıma olarak açmış olduğum sayfada silinmiş durumda.yanlışlık olmasın resmi bir ağızla yazmıştım ve kesinlikle bir sosyal ağ sitesi durumuna değil bilgi ansiklobedesi şeklinde kullanıyorum. Bu imzasız yazı H.dogan555 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, öncelikle kendi adınıza açmış olduğunuz sayfa hakkındaki sorundan başlayalım. Kişiler ile ilgili iki önemli bağlantıyı vereceğim. Birincisi kayda değerlik, ikincisi de otobiyografi. Bu bağlantıları inceledikten sonra kendi adınız açmış olduğunuz sayfanın neden silindiğini anlayabilirsiniz:
Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler)
Vikipedi:Otobiyografi
Telif hakları ile ilgili de yine iki bağlantı vereceğim. Bağlantılardan ilki telif hakları ile ilgili bilgileri vermekte, ikincisi de sıkça sorulan soruların cevaplarını vermektedir. Yapmanız gerekene cevabı burada bulacağınızı düşünüyorum.
Vikipedi:Telif hakları
Vikipedi:Telif hakları/SSS
Bunların dışında küçük bir bilgi de vereyim, kullanıcı mesaj sayfalarında mesajlarınızı en altta yazmanız ve sonuna iki tire ve dört tilde işareti ile imzanızı atmanız genel olarak kabul görmüş olan bir yazışma biçimidir. Bu bağlantı da o konuda bilgilendirecektir sizi:
Vikipedi:İmza kullanımı
Bunların dışında yardım sayfalarından da yararlanabilirsiniz. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 06:48, 11 Haziran 2012 (UTC)

İlginize teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Ben Hüseyin Doğan, ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Sizlere bir şey daha danışmak istiyorum.öncelikle söylemek isterimki 2 gündür wikipedia kullanıcısıyım merakımı affedin lütfen. Odessa Türk Öğrenci Derneği sayfasına ve Hayri Doğan sayfasına bilgilendirme yazdım, Odessa TÜrk Öğrenci Derneği Ukraynada Türkleri temsil eden gayet başarılı bir dernek, yasaldır ve wikipedia üzerinde yasallığını gerektirecek olan ne varsa yapmayada hazırız. Ben bu derneğin eski başkanlarındanım ve halen yönetimdeyim eğer uygun görülürse wikipedia yasallığı için baş vurmak isteriz. Sizlerden bu konuda yardımınızı rica edeceğim çünkü ben okadar okumama rağmen nereye ne yapmam grektiğini anlamış değilim :) . 2. konum ise Hayri Doğan benim babamdır ve eklediğim bilgiler T.B.M.M sayfasından alınmış bilgilerdir. Kendisi eski milletvekili. Sizlerden bu konuda da nereye ve nasıl başvurmamla ilgili yardım talep edeceğim. Lütfen yanlış anlamayın sahtekarlık veya kötüye kullanma gibi bi amacım yok wikipediayı. Zaten kendime kurmuş olduğu sayfayı incelediyseniz böyle bir şey aklıma bile gelmez. Şimdiden çok teşekkür ediyorum ilgi ve alakanıza.--H.dogan555 (mesaj) 07:21, 11 Haziran 2012 (UTC)

Merhaba, öncelikle dernek ile ilgili olan sorunuzu cevaplayayım. Vikipedi üzerinde yasallık gibi bir konu sözkonusu değil. Önemli olan bir konunun ansiklopedik olup olmadığı, kayda değer olup olmadığıdır. Organizasyonların kayda değer olup olmadığı ile ilgili kriterler bu bağlantıda bulunuyor: Vikipedi:Kayda değerlik (organizasyonlar ve şirketler). Kayda değerlik, "ünlülük" ya da "önemlilik" ile eşanlamlı değildir. O sayfadan alıntı yapacak olursam, sizin derneğinizin kaydadeğer olduğunu kanıtlayabilmeniz için bu kritere uyması gerekir:
==Birincil kriter==

Bir şirket, grup, örgüt vb. eğer ikincil kaynaklar tarafından konu edilmişse kayda değerdir. Bu kaynaklar güvenilir ve söz konusu örgütten bağımsız olmalıdır. Konunun yeterince derinlemesine işlenmemişse kayda değerliğin ortaya konabilmesi için birden fazla bağımsız kaynak gösterilmelidir. Konunun ikincil kaynaklar tarafından işlenişi sudan veya tesadüfi nitelikte ise bu kayda değerliği belirlemek için yeterli değildir. Kayda değerlik bir kere belirlendikten sonra, maddenin içeriğini zenginleştirmek için birincil kaynaklara başvurulabilir. Nihaî ve en önemli şart, madde içeriğinin atfedilebileceği güvenilir yayımlanmış kaynakların olmasıdır.

Yukarıda belirtilen "ikincil kaynaklar" her türlü güvenilir yayımlanmış eseri kapsar, örneğin gazete makaleleri, kitaplar, televizyon belgeselleri, ve tüketici haklarını savunan örgütlerin yayımladığı raporlar olabilir, ama aşağıdakiler olamaz:

  • Basın duyuruları; otobiyografiler; şirket, grup veya organizasyonun reklamları; ve örgütün kendinden bahsettiği diğer eserler. Bunlar örgütün kendisi tarafından yayımlanmış veya başkaları tarafından yeniden yayımlanmış olması farketmez. Reklam ve promosyon bir ansiklopedi maddesi elde etmek için kullanılacak yollar değildir. Yayımlanan eser , maddenin konusu olan şirket, kurum vs. hakkında bir başkası tarafından yazılmış olmalıdır. (Maddenin konusu ve yazarının aynı kişi olması durumunda ortaya çıkacak doğrulanabilirlik ve tarafsızlık sorunları için Vikipedi:Otobiyografi'ye bakınız.) Kayda değerliğin ölçütü konudan (veya onun imlatçısı, yaratıcısı, satıcısından) bağımsız kişilerin, bu şirket, hizmet veya ürün hakkında sıradan sayılmayacak bir yayım yapmaya onu değer bulmalarıdır. Maddesinin konusu olan örgütün tarafından veya onun talimatı ile yayımlanmış materyal birincil kaynak sayılır ve diğer bir Vikipedi politikasının konusudur.
  • Sıradan içerikli eserler, örneğin sadece toplantı saatlerini veya iş saatlerini belirten gazete makaleleri, veya iş rehberlerinde telefon numarası ve adreslerin yayımı.
dolayısıyla sizin derneğinizin sayfasında derneğin kendisinden başka bağımsız bir kaynak tarafından anlatıldığı görülmüyor. Tekrar ifade edeyim, önemlilik ile kayda değerlik eşanlamlı değildir. Derneğiniz ne kadar önemli olsa da güvenilir ikincil kaynaklara konu olmadığı sürece kayda değer ve ansiklopedik değildir. Bu nedenle, maddenizi bir daha gözden geçirerek bu kaynakları eklemeye çalışın. eğer böyle kaynaklarda adı geçmiyorsa kayda değer olmaması nedeniyle silinecektir. Bilgileri eklerken de lütfen telif hakkı olan sitelerden kopyala yapıştır yapmayınız. ayrıca facebook ve twitter bağlantısı vermek uygun değildir.
diğer sorunuza gelecek olursak, Hayri Doğan maddesine, orada belirtilen kaynaktan kopyalama yolu ile ekleme yapmışsınız. Telif hakları yasası gereğince bu doğru bir davranış değildir, bu nedenle de eklemeleriniz gerei alınacaktır. Kendi cümlelerinizle aynı bilgileri, adı geçen siteyi kaynak göstererek verebilirsiniz. Yine, facebook bağlantısı vermek doğru değildir. Bakınız: Vikipedi:Dış bağlantılar
Size daha önce de gönderdiğim bağlantıları okumanız yardımcı olacaktır. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 07:38, 11 Haziran 2012 (UTC)


Son sorum ve ilginize tekrardan teşekkür ederim.[kaynağı değiştir]

Mesela Hayri Doğan sayfasındaki bilgileri değiştirdim, ve genel bilgileri yazdım, internet sayfasından kopyaladıklarımı sildim denecek kadar az kaldı. ama OLASI TELİF HAKKI İHLALİ olan bölgeyi silmedim. orası nasıl gidecek? Herşey için ve yoğun ilginizden dolayı tekrardan teşekkür ederim. wikipedia nın ne kadar faydalı bir site olduğunu şimdi daha iyi anlamış bulunmaktayım Kendim için yazdığımHuseyin Dogan sayfasınında umarım ilerde başkaları tarafından veya bir ansiklobediye konu olunca wikipediada yazılması dileklerimle :) --H.dogan555 (mesaj) 08:20, 11 Haziran 2012 (UTC)

elinize sağlık, eğer siteden kopyaladıklarınızı silip düzenleme yaptıysanız o etiketi de kaldırabilirsiniz. Değişiklik yaparken madde özetine bunu yazabilir, gerekirse tartışma sayfasında etiketi hangi sebeple kaldırdığınız belirtebilirsiniz. Ayrıca madde de biraz daha düzenleme yapabilirsiniz, diğer benzer biyografi maddelerine bakın. Giriş paragrafı düzeltilebilir, bilgiler çizgi arasında verilmiş. Lise - İngilizce gibi. Bir ansiklopedide nasıl okuduğunuzu düşünerek değiştirebilirsiniz. Ayrıca uslûp açısından da muğlak ifade kullanmayıp daha çok somut noktalara yönelmek gerekir. Verdiğiniz bilgilerin kaynağını da Vikipedi:Kaynak gösterme sayfasından yararlanarak eklemeniz istenen bir durumdur. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 08:33, 11 Haziran 2012 (UTC)