İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Elaziz50

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba Elaziz50, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Vikipedist 16:04, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.
M.M. ileti 17:58, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Sayfa yazmak[kaynağı değiştir]

Aşırı koyu karakter kullanımı kurallara uygun değildir. Yardım:Sayfa nasıl yazılır sayfasından yararlanabilirsiniz. Aydınlık umutlar 18:15, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Lütfen maddelere eklenmiş olan şablonları, gereği yerine getirilmeden çıkarmayınız. Bu davranışınız, vandalizm olarak yorumlanabilir. Unutmayınız ki uyarılara rağmen şablonları kaldırmak bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 5) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --

Aydınlık umutlar 18:20, 9 Temmuz 2009 (UTC)


Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Danışma masasına yazdığınızı gördüm, Vikipedide sayfaların belli standartları vardır, iç ve dış bağlantılar, kaynakça vb.. gibi. üstte verdiğim sayfa yazımıyla ilgili açıklamayy okumanızı öneririm. Aydınlık umutlar 18:25, 9 Temmuz 2009 (UTC)

Yalnızca ansiklopedik bilgi ekleyiniz.[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi, ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız:Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
M.M. ileti 13:30, 15 Temmuz 2009 (UTC)
uyarı Merhabalar;
Bildiğiniz gibi Vikipedi'nin amacı kullanıcıları sayesinde tarafsız bir ansiklopedi oluşturmaktır. Bu sebeple kullanıcı sayfalarımızda ve kullanıcı mesaj sayfalarımızda ideolojik, siyasi, kişisel (özgeçmiş, vs. gibi), reklam içeren, telifli veya herhangi başka bir Vikipedi politikaları'na aykırı hiçbir içeriği bulundurmamamız gerekiyor. Aslına bakarsanız, kullanıcı sayfalarında Vikipedi'de yaptıklarımız, Vikipedi'deki projelerimiz gibi konuları ve Vikipedi:Babil yoluyla da bildiğimiz dilleri koyuyoruz. Kullanıcı mesaj sayfalarında ise, yaptığımız değişiklikleri diğer Vikipedistlerle tartışıyoruz. Vikipedi:Kullanıcı sayfası maddemizi inceleyip, kullanıcı sayfanızı ve/veya kullanıcı mesaj sayfanızı burada yazılanlara uygun şekilde düzenlerseniz çok seviniriz. Teşekkürler. ki bl 13:01, 20 Temmuz 2009 (UTC)



cansever (dzansever dalipova)[kaynağı değiştir]

cansever (dzansever dalipova) biyografisi aşağıdaki gibidir.

Cansever (Dzansever Dalipova) Temmuz 1967'de Makedonya-Veles'te doğmuştur. 7 çocuklu ailede en küçük çocuktur. Çocukluğundan beri müzik dünyası içinde olan Cansever, ilk albümü " Kemano Başal E Romenge " yi 1992 yılında Makedonya'da çıkartmış ve bu şarkı ile büyük bir başarı yakalamıştır. Makedonya'da 8 albüm çıkartmıştır.

Prodüktör ve sanatçı Celal Bağlan tarafından keşfedilen Cansever, 1997 yılında Türkiye'de çıkan ilk albümü "Meçhul" ile tüm dikkatleri üzerine çekmiştir. "Kara Çadır" türküsüne getirdiği farklı yorumu, İbrahim Tatlıses ve Hülya Avşar gibi ünlülerin sunduğu şovlar sayesinde bir günde yüzbinlerce albüm satışını sağlamıştır.

Cansever, Türkiyede Meçhul, Cemalim, Yollar Hasta Ben Yorgunum, Gönlümüzdeki Türküler, Hala Seviyorum, İçimden Geldiği Gibi, Farklı Yorum adlarıyla Türkiye'de 7 albüm çıkarttıktan sonra, 2009 yılında Bulgaristan'da "Roveno O Note" adıyla bir albüm daha çıkartmıştır.

Kara Çadır, Cemalim, Yollar Hasta Ben Yorgunum, Eller Aldı, Kader, Aldanma Çocuksun, Terketmek Ne Kadar Kolay, Acıların Kadını, Canım Dediklerim, Ağla Gözbebeğim, Ağlayamam ki, Dön Gayri, Mühür Gözlüm, Haydar Haydar, Nem Kaldı, Ayağında Kundura, Zalim Felek, Nöbetteyim, Kışlalar Doldu Bugün, Durdurun Dünyayı, Yüce Dağ Başında, Yara Benim, Duman Oldum gibi birbirinden güzel eserlere farklı yorumuyla ayrı bir renk katmış ve milyonların sevgilisi olmuştur.

Öte yandan Cansever, Amerikalı sanatçı Jack Clift ve Fransız sanatçı Nathalie Cardone'nin dikkatini çekmiş ve bu sanatçılarla bazı projelerde işbirliğine gitmiştir.

Genelde arabesk ve halk müziği tarzında yorumları olan Cansever, 2011 yılında çok farklı bir proje olan "Gipsy Cansever" albümüne imza atmıştır. Fransız sanatçı Nathalie Cardone'nin de yapım şirketi olan "TB Müzik" http://www.tbmusic.org tarafından yapımı Almanya ve Belçika'da gerçekleştirilen bu albümde Cansever, ilklere imza atmıştır. Albüm, Gipsy (Roman) dilinde olmakla birlikte, kısmen fransızca, İngilizce, Türkçe ve İbranice sözler içermektedir. Fransa, Bulgaristan, Türkiye ile birlikte aynı zamanda Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinde müzik piyasalarına çıkacak albümün genç aranjörleri ise Almanya'dan Dany Records ve Belçika'dan Enço'dur. Düet partneri ise, henüz 17 yaşındaki Belçikalı rapçi Ervin'dir.

Albümdeki tüm şarkıların neredeyse tamamının söz ve müzikleri kendisine ait olmakla birlikte Cansever; arabesk- halk müziği dışında hip-hop, r&b, rap, roman, hint gibi tarzları sentezlemiş, birbirinden güzel 11 parçayı genç aranjörlerle çalışarak bu albümle ortaya çıkartmıştır.

Albümde 2 farklı versiyonda yer alan "Punjabi" adli eser, Fransız Yönetmen Frederic Casteignede tarafından yönetilen ve Yapımcı Arturo- Mio Şirketi tarafından çekilen "Nadajda, A Roma City" adlı belgesel filminin bitiminde Cansever'in konser performansıyla birlikte kullanılmış, bu belgesel 2009 yılında yarıştığı belgesel film festivallerinde 7 ülkede birincilik kazanmış, 22 Mayıs 2009 tarihinde Alman-Fransız Belgesel TV Kanalı olan ARTE TV'de yayınlanmıştır.