Kullanıcı mesaj:Ekaragozlu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Ekaragozlu!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --Garbino ileti 15:12, 13 Şubat 2013 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Garbino ileti 15:12, 13 Şubat 2013 (UTC)


Katkılarımın neden silindiği[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Motosiklet_Lastik_Tipleri ve http://tr.wikipedia.org/wiki/Motosiklet_Lastiklerinde_Rodaj katkılarımın neden silindiğini merak ediyorum. Herkesin bildiği bir şey olduğu için mi yoksa motosiklet hakkındaki bilgilendirmeler gereksiz mi geliyor size?Bu imzasız yazı Ekaragozlu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, Vikipedi Amerikan telif yasalarına tabiidir ve hiçbir web sitesi ya da yazılı materyalden doğrudan içerik kopyalanamamaktadır. İş bu sebeple oluşturduğunuz maddeler, silinmek üzere etiketlenmiştir. Lütfen bu sayfaya göz gezdiriniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:03, 13 Şubat 2013 (UTC)

Garbino, bahsi geçen kopyalandığını düşündüğünüz sitenin yazarı ben olduğum için topladığım ve derlediğim bilgileri wikipedia da da paylaşmak istedim. Bu nedenle telif hakkında düşündüğünüz madde benim kendi isteğimle eklendiğinden geçersiz olmaktadır. Tarafınızdan yapılan silinme isteğinin iptalini rica ediyorum.

Tekrar merhabalar, öncelikle mesajlarınızı iletmek istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına atarsanız, mesaj ile ilgili uyarılacak ve daha sağlıklı bir iletişim kurulabilecektir. Şuan "Son değişiklikler" sayfasında, mesaj sayfanızda bir değişiklik yaptığınızı gördüğümden, bana yazdığınız mesajı okuyabildim. Konumuza dönersek, ilgili içerikleri siz yazmış olsanız da, telif haklarını saklayan bir sitenin kullanımına vererek üzerindeki tüm haklarınızdan feragat etmiş sayılırsınız. Yani bu durumda o size ait değil, siteye ait bir yazıdır. İş bu sebeple, maddelerden silme etiketlerinin çıkartılması mümkün olmamaktadır. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:14, 14 Şubat 2013 (UTC)

Mesaj konusunda sana şahsi bir mesaj göndermek istemediğim için buraya yazdım.(Verdiğim bilgileri silmen şahsiyse o ayrı) Sitenin sahibi de ben olduğum için yazdığınız gibi bir feragat söz konusu değil. Ayrıca bu bilgiler lastik üreticilerinin kullanıcılara sunduğu teknik verilerdir, paylaşımında herhangi bir telif hakkıyla korunmamaktadır. Kullanıcın bilinçlenmesine yönelik verilerdir. Bu bilgiler doğrultusunda; lütfen silme amacınız sadece telif hakkı ise talebinizi geri alınız.

Ben de burada size cevap vermek zorunda değilim ama sizi "iyi niyetli" varsaydığımdan veriyorum. Bu işlemi şahsi nedenlere bağlamanızı uygun bulmuyor, VP:İÜYYKÜD ve Nezaket politikalarımıza göz gezdirmenizi rica ediyorum. Eğer sitenin sahibiyseniz, ilgili web sitesinin uzantısı bulunan bir mail adresi ile VP:OTRS ekibimize bir posta atar durumu açıklarsınız, onlar gereğini yapar. Bunun dışında telif ihlali bulunan hiçbir içeriği, kabul etmemizin alternatifi ya da kullanılabilecek inisiyatifi bulunmamaktadır. Bilginize.. --Garbino ileti 14:54, 14 Şubat 2013 (UTC)

İlgilendiğiniz için teşekkürler, bahsettiğiniz konuma mail atacağım. Telif ihlali olmadığını sebepleriyle belirtmeme rağmen, telif hakkı olduğu ısrarınızı nasıl bir temele bağladığınızı anlamak mümkün değil. Ayrıca size karşı nezaketsizlik yaptığım hakkında da yanlış düşündüğünüz kanaatindeyim. Sadece nazik bir şekilde laf çarptırdım ama anlayışsızlıkta bu olsa gerek diye düşünüyorum.Bknz


Merhabalar,

Öncelikli kişileri niteleyici ifadelerden kaçınalım lütfen. VP:İÜYYKÜD politikamız uyarınca uyguladığımız bu temel kural, iletişimin sağlıklı ilerlemesi için çok büyük bir önem taşımakta.

Telif hakları konusunda VP:TELİF sayfasına göz gezdirmenizi öneririm. Vikipedi'nin telif hakları konusundaki politikası alışılmışın dışındadır. Daha önce yayımlanmış eserler (metinler de birer eserdir), otomatik olarak telif hakkı saklı hale gelir ve Vikipedi'deki metin içerikleri özgür, yani sıfır kısıtlamaya sahip olmalıdır. Dolayısıyla metnin yazarı bile söz konusu olsa, yine de Garbino'nun da belirttiği gibi bir telif hakkı sorunu doğar.

Bu tür bir durumda OTRS'ye eserin Creative Commons BY-SA ve GÖBL ile lisanslanmasının kabul edildiğini belirten bir izin gönderilmesi gerekir. Bu da eser üzerindeki bazı haklardan vazgeçilmesi anlamına gelir; dolayısıyla iyi düşünülmesi gerekir.

Ancak şunu da belirtmeliyim ki; telif sorunu çözülse bile Motorsiklet Lastiklerinde Rodaj maddesinin ansiklopedik olarak görülmemesi mümkün olabilir.

Vito Genovese 02:42, 15 Şubat 2013 (UTC)