Kullanıcı mesaj:Dusatolyesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Dusatolyesi![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Delamorenamesaj 09:06, 9 Şubat 2007 (UTC)



birde çelik kapı maddesi pek düzenli durmuyor, öylemidir hayır böyledir gibi bir anlatım pek uygun değil gibi görünüyorDelamorenamesaj 09:06, 9 Şubat 2007 (UTC)

yardım çağrısına cevap[kaynağı değiştir]

resim eklemek için [[ ]] içinde "resim:resimadı.format|thumb|resim alt yazısı" yazman gerekiyor, resmin vikipedi veya commons'da yüklü olması gerek resim yüklemek için sol taraftaki barda dosya yükle bölümünü kullanabilirsin, kullanıcı sayfası için başka kullanıcıların sayfalarına bakabilirsin, imza da tartışma oylama ve benzeri yerlerde (maddelerde kullanmıyoruz) dört tane ~ işareti (benim bilgisayarımda altgr+Ü harfi) koyarsan kullanıcı ismin ve tarih otomatik olarak çıkar. başka sorun olursa buradayım herzaman may day çağrısı yapabilirsin. Delamorenamesaj 09:24, 9 Şubat 2007 (UTC)

heheh bilgi içerdiği sürece burda olsun, sadece diğer vikipedi maddeleri ile standard oluşturması isteğiyle uygun bir dilde yazılması, siz düzeltmeseniz bile ilgilenen biri düzeltir sorun değil.Delamorenamesaj 10:03, 9 Şubat 2007 (UTC)

apollo burası hüstın[kaynağı değiştir]

şimdi madde nasıl yazılacağına dair Vikipedi:Biçem el kitabı,Yardım:Sayfa nasıl yazılır, Vikipedi:ilkeler ve kurallar, bunlara ve bağlantılarına bir göz at. sürekli bağlantılar vermenin nedeni maddeyi okuyanın, madde içinde merak ettiği yerlere bakabilmesi, ve maddeleri birbirleri ile bağlantılandırmak.

babil kulesi için Vikipedi:Babil buna bir göz at orda {{ }} içine "babel|" yazıyorsun ve hazır kullanıcı şablonlarını "|" ile beraber yazıyorsun, örnek için benim kullanıcı sayfama gir değiştir de ve alt tarafa indirip babel-12 gibi şablonların kısa kullanımına bir göz at. yazılarının sonuna dört tane ~ eklemyi unutma kimin mesaj attığını görsün millet ;)Delamorenamesaj 13:09, 9 Şubat 2007 (UTC)

tam anlamadım ama?[kaynağı değiştir]

bahsettiğin şey mesela benim mesaj sayfamdaki gibi aşağıdaki mesajların(yani madde de başlıklar oluyor) bir tablo içinde listelen mesi mi? bir maddeden örnek verebilirmisin? eğer benim mesaj sayfamdaki gibi bir liste ise o zaten otomatik olarak oluyor maddelerde (belki senin ayarlarında kapalıdır o özellik, bunun için yukardan "tercihlerim"e gir, sonra "diğer ayarlar", orda "İçindekiler tablosunu oluştur(3 taneden fazla başlığı olan sayfalar için)) kısmının işaretli olmasını sağla) ek olarak ana başlık , alt ana başlıkları ayırmak için ana başlıkları 2 edet "=" solda 2 adet "=" sağda olacak şekilde yap alt başlıkları da üçer tane sağda ve solda olacak şekilde. örneğin [1] umarım yardımcı olmuşumdur, başka soru olursa çekinmeden sor, ben de sora sora öğrendim :)Delamorenamesaj 12:44, 15 Şubat 2007 (UTC)

güzel, şimdi ilk önce yine tercihlerime gir, orda ilk açılan bölümde ham imza kutucuğu var orda tik varsa kaldır yoksa tik koy, böylece imzanda otomatik olarak kullanıcı sayfana link olacak tıpkı benimki gibi. renkler konuusnda ne yazık ki bilgim yok, onu Kullanıcı:Vito Genovese'ye sorsan daha iyi olur, yada Kullanıcı:Denisutku'ya. resimler için öncelikle Vikipedi:Telif kısmını iyice hatim et ki sonra telif nedeniyle resmin silinmesin, sonrasında, resimi yüklerken uygun bir lisans seç ki lisans durumu belli olmayan bir resim diye düşünülerek silinmesin, bunların hepsini telif hakkı maddesinden bulabilirsin. çerçeve için köşeli parantez içine "resim:vs vs svsv. jpg" yazdıktan sonra "|thumb" yazarsan çerçeve de otomatik çıkar, detaylı görmek için çerçeveli resmi olan bir sayfa da değiştir deyip göz atabilirsin. başka soru? :)Delamorenamesaj 15:52, 15 Şubat 2007 (UTC)

Çelik kapı[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Maddenin silinme nedeni VP:HS politikasının Genel 11 maddesidir. İçerik yoğun bir şekilde Deco Çelik Kapı firmasının reklamını yapıyor. Diğer bir gerekçe de Genel 9, yani telif hakkı ihlali, zira sitedeki bilgilerin telif hakkı saklı.

Üye olduğunuzda aldığınız hoş geldin mesajında telif hakkı saklı içerik eklenmemesi gerektiğine dair bir satır görüyorum ben, eminim siz de görüyorsunuzdur.

Vito Genovese 14:06, 18 Şubat 2007 (UTC)


Ayakta alkışlıyorum ve diyorum ki;

Vikipedi'nin telif politikasına göre özgür lisanslı olmayan hiç bir kaynaktan içerik aktaramıyoruz. Tek çözüm Deco'nun sitesinin lisansını değiştirmek yani (Kamu malı olabilir, GÖBL olabilir, Creative Commons (sadece by veya by-sa) olabilir, tercihe kalmış).

Vito Genovese 14:21, 18 Şubat 2007 (UTC)