Kullanıcı mesaj:Diagram

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Diagram![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 21:40, 18 Aralık 2006 (UTC)


Makaleler ile ilgili genel bilgi vermek istedim. Her ne kadar telif hakkı sorunu olmasada kopyalanıp yapıştırılan makaleler hoş durmuyor. Herhangi bir makale için değil, genel anlamda mesela islam ile ilgili bir yazı olacaksa, bizim dinimiz peygamberimiz gibi kelimeler yanlış anlaşılabiliyor. İslam dinine göre şu bu şeklinde yazılması daha uygundur.--Ugur Basak 09:51, 6 Aralık 2005 (UTC)

Merhaba Diagram, mesajlarını kullanıcı sayfalarının tartışma kısmından yollayabilirsin. Söylemiş olduğun gibi dini konulardaki makalelerimiz çok eksik durumdadır. sil şablonu koyduğumuz makaleler hemen silinmiyor, tartışma kısmında kullanıcıların fikirlerini bekliyoruz. İstersen solda bulunan yardım bölümünden wikipedia ile ilgili genel bilgilere ulaşabilirsin. Bu arada, o makaleleri ekleyen arkadaşın tepki almasındaki nedenlerden birisi eski yazıları hiç dikkate almadan üzerlerine silerek eklemesi oldu sanırım. Mesela yunus makalesi hayvan olan yunusları anlatıyordu, fakat onu tamamıyla silerek devam etti. Bir diğer şeyde makalelerde iç düzen, başlıklar vs. olmadığı zaman okunabilirlik vs. azalıyor. Dini makalelerde şöyle bir yöntem daha güzel olur sanırım, En başta kurana göre şu zamanlarda yaşamıştır, annesi babası şudur şeklinde bir giriş yapılır, daha sonra alt başlıklar açılırsa okunabilirlik artar. Birde en büyük sorun buraya herkesin müslüman, hristiyan vs. insanın gireceğini düşünerey dinimiz gibi kelimeler kullanmamamız gerekiyor. Her hangi bir sorun olursa yardım etmeye çalışırım--Ugur Basak 10:27, 6 Aralık 2005 (UTC)

Merhaba Diagram, yanlış anlama ama kopyalama-yapıştırma yolu ile herhangi biriside oluşturabilir o makaleleri ama. Bu işi bilen konu üzerine hakim bir kişinin düzenli bir şekilde yapması daha uygun olur. Bu konuda belki sen bize yardım edebilirsin. Makalelerin en azında İslam dinine göre düzenlemelerini yaparız. Kolay gelsin--Ugur Basak 10:26, 7 Aralık 2005 (UTC)

Benim sözüm makalenin yanlılığına[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben kesinlikle bir kişiyi hedef almadım. Hatta hiç kimseyi hedef almadım. "Hud" makalesini siz mi yazdınız, bilmiyorum. Benim vurgulamak istediğim, müslümanlığın da tabii ansiklopedide mutlaka yer alması gerektiği ve anlatılabileceği. Ancak bu iş tarafsız bir dil kullanarak yapılmalı. Olabildiğince söylencelerden uzak durarak, ve İslam'a içeriden değil, tarafsız bir gözle dışarıdan bakarak, anlatmalı. Örneğin, "Peygamberimiz" değil, "Peygamber" ya da "müslümanların Peygamberi" biçiminde yazmalı. Tarafsız yazılan bir makalenin varlığına kimse karşı çıkmaz. Saygılar... Muhammedcimci 14:45, 7 Aralık 2005 (UTC)