Kullanıcı mesaj:Cmkmehmetcan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 05:00, 7 Kasım 2014 (UTC)


Devlet Bahçeli[kaynağı değiştir]

Herhangi bir partinin fanatiği değilim fakat sizin ısrarla düşük çözünürlükteki fotoğraf eklemenize müsaade etmeyeceğim, kasıtlı olarak yaptığınız farkındayım. Eklediğim fotoğraf www.devletbahceli.com.tr'den alınmıştır websitesinde herhangi bir telif hakkı uyarısı yoktur! Kaynak bildirerek alıntı yapabilirsiniz dahi yazmamaktadır! Eklediğim fotoğrafın herhangi bir lisans problemi yok. Eğer ki düşük çözünürlükte fotoğraf eklemeye devam ederseniz ben de ısrarımdan vazgeçmeyeceğim ve tam şikayetimi yazarken mesaj attınız ona istinaden şikayeti göndermeyip size cevap veriyorum.

Sayın Cmkmehmetcan, Öncelikle tekrardan Vikipedi'ye hoş geldiniz. Telifli kullanım için ilk gönderdiğim mesajdaki sayfaları lütfen okuyunuz. Kişinin kendi web sitesi dahi olsa özgür lisanslı olmayan fotoğrafları Vikipedi'de kullanamıyoruz. birkaç gün önce yine bir fotoğraf eklemiştiniz. Fotoğraf siteden silinerek kaldırıldı. Bunun sebebi telif hakkı ile ilgilidir. Konu ile ilgili Tartışma sayfasına da başlık açabilirsiniz. Ya da şikayette de bulunabilirsiniz. Son olarakta mesaj yazdıktan sonra mesajınızı ~~~~ kullanarak imzalamanız gerekmektedir. Vikipedi'ye olan katkılarınızın katlanarak devam etmese dileklerim, Saygı ve Selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 05:16, 7 Kasım 2014 (UTC)

Mesajınız altına cevap ekleyemediğim için tekrardan başlık açıyorum. Hoş buldum demek isterdim fakat sizin ısrarla düşük çözünürlükteki fotoğrafı eklemeniz oldukça canımı sıkıyor. Öncelikle benim eklediğim fotoğrafın kaynağında herhangi bir telif hakkı uyarısı yok ve fotoğraflar kaynak gösterdiğim web sitesine ait. Böyle bir durumda ben oradaki fotoğraf ve bilgileri rahatlıkla istediğim yerde paylaşabilirim çünkü herhangi bir şekilde telif hakkı uyarısı bulunmamaktadır. Önceki iki fotoğrafımdan birini telif hakkından dolayı kaldırılmasını anlıyorum evet orada istemeden, bilmediğimden dolayı telif hakkı ihlalinde bulunmuştum kaynak göstersem bile. İkinci kaldırılan fotoğrafımda lisans belirtmediğim için kaldırıldı yani o fotoğrafta da şu anda eklediğim fotoğrafta da herhangi bir TELİF HAKKI İHLALİ SÖZ KONUSU DEĞİL. Eğer ki düşük çözünürlükte fotoğraf eklemez de düzgün bir fotoğraf eklerseniz beni çok memnun edersiniz ve değişiklik yapma gereği duymam. Cmkmehmetcan (mesaj) 05:30, 7 Kasım 2014 (UTC)

Burada yeni olan arkadaşlarımıza biz her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben konuyu bir hizmetli arkadaşa ilettim. Kendisi 3. bir göz olarak duruma bakar ve gerekli işlemi yapar. Mesajın altına mesaj eklemek içinde başlığın yanındaki kaynağı değiştir yazısına tıklarsanız o konu altındaki yazının altına devam edebilirsiniz. Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 05:40, 7 Kasım 2014 (UTC)

Pekala teşekkürler. Eğer ki kaynak gösterilerek yayınlanan lisansı seçmeyip de telif hakkı sorunu olmayan lisansı seçseydim hiçbir sorun olmayacak gibiymiş. Çünkü fotoğrafı yayınlayan websitesi herhangi bir telif hakkı uyarısında bulunmuyor. İyi günler. Cmkmehmetcan (mesaj) 05:46, 7 Kasım 2014 (UTC)

Sayın Cmkmehmetcan, umarım açıklamalar sizin için daha açıklayıcı olmuştur. Umarım Vikipedi olan katkılarınız artarak devam eder. Saygı ve selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:39, 7 Kasım 2014 (UTC)

Telif hakkı ihlali[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı bulunan görselleri Vikipedi'ye eklemeyiniz. Bern Sözleşmesi'ne tüm dünya ülkeleri taraf olduğundan dolayı, web sitesinde herhangi bir telif hakkı ibaresinin bulunmaması, olmadığı anlamına gelmez. Lütfen bakınız Tüm hakları saklıdır... --i.e.msj 08:00, 7 Kasım 2014 (UTC)

Şu anda Vikipedi'de Devlet Bahçeli görseli mevcut olandır. Diğer minibüs üzerinde olan görsel de kırpıldığı takdirde telifli duruma düşer. Eğer imkanınız varsa, telif hakkı bulunmayan bir görsel eklerseniz, biyografiye eklenir. AYrıca sizin eklediğiniz görsel hali hazırda bir DMCA şikayeti almıştır. Şu durumda en doğru olan kullanım bu şekildedir. Teşekkürler.--i.e.msj 08:07, 7 Kasım 2014 (UTC)