Kullanıcı mesaj:Cizemua

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Cizemua!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları basittir. Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portali
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcılya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin... --Garbino ileti 21:26, 13 Aralık 2012 (UTC)

Kırkpınar Sapanca[kaynağı değiştir]

Merhabalar,http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1rkp%C4%B1nar,_Sapanca linkindeki, kırkpınar Sapanca başlığı altında yazılanlar asılsızdır. Sorgulamasını Kafkas Kültür derneklerinden yapabilirsiniz..İlk isminden de anlaşıldığı üzere, Kırkpınar Çizemua Ailesi tarafından kurulmuştur..Resmi kayıtlarda da bu geçer..Lütfen, sayfa başlığı altında yer alan, asılsız ve hiçbir kaynağa dayanmayan bu mevcut bilgilerin buradan yayılmasına göz göre göre izin vermeyelim..Gereğini yapacağınızı düşünüyorum..

SevgilerBu imzasız yazı Cizemua (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, bu tür iddialarda aradığımız kıstas bilgilerin doğrulanabilir olmasıdır. Eğer belirttiğiniz konularda güvenilir kaynaklar eklerseniz incelendiğinde değişikliğiniz değerlendirilecektir. Ayrıca yapılan değişiklikleri ansiklopedik bir şekilde oluşturmanız gerekmektedir. Madde üzerinde yaptığınız son değişiklikte olduğu gibi yaparsanız "deneme" gerekçesiyle reddedilmek zorundadır. Mavi yönergeleri inceler ve bu doğrultularda değişiklikler gerçekleştirirseniz sorunsuz onaylanacaktır. Sevgiler, iyi çalışmalar.. --Garbino ileti 21:26, 13 Aralık 2012 (UTC)


http://www.ozgurcerkes.com/?&Syf=22&Mkl=385602&%2FDiasporada-Yitirilen-bir-%C3%87erkes-K%C3%B6y%C3%BC%3A-%C3%87izemuahable

http://www.sakaryachat.net/sapanca-kirkpinar-mahallesi/html

http://www.gaxxi.com/hatiaqo/yazi/diasporada-yitirilen-bir-cerkes-koyu-cizemuahable Resmi kayıtlarda da mevcuttur..Ama Wikipedia zaten bunları sorgulamadan insanların yazı yazmasına izin veriyorsunuz..Tıpkı şuanki bilgilerin asılsız olmasına izin verilmesi gibi..şuanki mevcut bilgiler sorguladındı mı? Kaynak araştırması yapıldı mı? Ayrıca ansiklopedik formatta yazıyorum gene kabul etmiyorsunuz ,bu da başka sorular getiriyor akla..

Aklınıza başka sorular gelmesin lütfen. Bahsettiğiniz malum değişiklikleri ben onaylamadığım için açıklama yapmak zorunda değilim. Ancak, belirtmem gerekir ki kimse bu değişiklikleri onaylarken kötü niyetli davranmamıştır. İncelediğimde değişiklikleriniz de haklı olduğunuzu görebiliyorum. Bu linkleri madde içerisine eklediğiniz bilgilerde kaynak olarak göstermenizi rica ederim. Kısaca anlatmam gerekirse, "<ref>Link</ref> şeklinde bilgiye paralel olarak gösterebilirsiniz. Birde mesajlarınızı ilgili kullanıcının mesaj sayfasına gönderirseniz, iletişim kurmanız daha kolay olacaktır. Zira "son değişiklikler" sayfasına baktığımdan farkettim bu mesajınızı.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 22:07, 13 Aralık 2012 (UTC)


ilginiz için teşekkürler..Kaynak göstermesini bilmiyordum..Bahsettiğiniz şekilde yapmaya çalışıcam..Direkt mesaj göndermeyi ise hala çözemedim.. Size de iyi çalışmalar

Maddeye kaynak eklemenizi önemle rica ederim. Vikipedi için yapılan değişikliklerin doğrulanabilir olması çok önemlidir. İlgili kullanıcının mesaj sayfasına mesaj göndermek içinse, mesajların sonunda bulunan "Garbino ileti" kullanıcı adına ya da yanında veya üstünde; ileti, mesaj, merhaba vb. şeyler yazan bölümlere tıklamanız olacaktır. Böylece mesaj göndermek istediğiniz kullanıcının sayfasına ulaşabilirsiniz. İyi geceler.. --Garbino ileti 00:39, 14 Aralık 2012 (UTC)