Kullanıcı mesaj:Canilecanan

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba Canilecanan, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Kerem233 07:52, 10 Temmuz 2009 (UTC)

Onaylama kriterleri[kaynağı değiştir]

+Vikipedi editörleri olarak, bilimsel ve tarihsel içerikli çok sayıda başlıkta kaynakça olmadan ve yanlış bilgi, anlaşılmaz bir Türkçe ile donatılmış yazıları gayet rahatça onaylarken, Amino Asitler ile ilgili ders notlarıma verdiğim dış bağlantıyı "reklam içerikli" diye onaylamamışsınız. "Bloglara link vermemek" gibi bir genel politika varsa gayet anlaşılır ve yerinde bir karar. Ancak "Proteinler" başlığındaki "İlgili Maddeler" alt başlığına eklediğim "Protein biyosentezi" linkini de onaylamamışsınız, ki yönlendiği sayfa Vikipedi'de. Yoksa bu da mı reklam? :) Canilecanan (mesaj) 20:24, 14 Ekim 2014 (UTC)

Merhabalar; Tr Vikipedi'nin pek çok sorunlu bölgesi olduğu ve bunları bazen sürüm kontrolünün de engelleyemediği görüşünüze katılırım. Sizin değişikliğiniz özelinde, dış bağlantılar bölümlerinde sadece Vikipedi'de yer alamayacak içeriklerin yer alması öngörülüyor; örneğin bir kişinin röportajı, bir veri tabanı bağlantısı veya bu konu için bir amino asit sentezi 3B animasyonu vb. Diyebilirsiniz ki hâlen buna aykırı birçok dış bağlantı var maddelerde; bu da doğrudur gördükçe şahsen kaldırmaya gayret ediyorum. Ayrıca "reklam amaçlı" ifadesine lütfen takılmayın, sürüm kontrolü arayüzünde hızlı işlem için sık kullanılan gerekçeler sabit olarak yer alıyor ve dış bağlantılar genellikle bu kategoriye uyduğu için onu kullanmışımdır. Belki de oraya başka bir ifade daha eklemek yararlı olacak.
Protein sayfasındaki değişikliğinizi ise müspet ya da menfi olarak değerlendirmemişim. Ancak fikren "ilgili maddeler" başlıklarını pek kullanmıyoruz. Çünkü burada listelenenler (protein için amino asit örneğin) zaten madde içinde iç bağlantı olarak sıkça yer alıyor; ayrıca kategoriler de ilgili maddeler için yol gösterici. Tüm bunların dışında sürümleri kontrol eden kullanıcılar da hata yapabilirler; Vikipedi'de çoğu zaman yapılanlar tek tuşla geri alınabilir. Bu yüzden herhangi bir kullanıcının yaptıklarını lütfen büyük bir engel gibi algılamayın :) Katkılarınızın devamı dileğiyle.--Sayginerv-posta 09:50, 15 Ekim 2014 (UTC)