Kullanıcı mesaj:Byjay

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş Geldin![kaynağı değiştir]

Hoş Geldin Byjay!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 229 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldin!

  • Bu ansiklopedi beş ana madde üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Ne şekilde madde yazabileceğiniz biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanıyor.
  • Herhangi bir sorun olursa, yardım sayfalarına bakabilirsin.
  • Diğer kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, ansiklopedi maddeleri hariç, lütfen imza atmayı (~~~~) ihmal etmeyin.
İletişim
için
Köy çeşmesi
Ortak çalışma alanı
Topluluk portalı
Telif hakkı kaybolmuş bir eseri eklemek istiyorsanız
VikiKaynak
Bir terimin sözlük açıklamasını yapmak istiyorsanız
VikiSözlük
Bir şeyin nasıl yapıldığını tarif etmek istiyorsanız
VikiKitap
Özlü sözleri eklemek istiyorsanız
VikiSöz
En çok sorulan... Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (saldırı yasaktır) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin.



maddelerin altına imza atmıyoruz , imzanı lütfen tartışma oylama ve mesajlarda kullanınız. kolay gelsinDelamorena 08:40, 18 Eylül 2006 (UTC)

Merhaba Byjay,

Son eklediğin resim için seçtiğin etiket artık kullanılmıyor. Bu yüzden farklı bir lisans etiketi seçmen gerekli.

Sitenin sahibinden alacağın yazılı bir izinle birlikte Creative Commons lisanslarını öneririm sana. Aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 14:08, 20 Eylül 2006 (UTC)


Merhabalar tekrar,

Resmi çeken sen olsan da, telif hakları korunan bir sitede yayınlandığı için lisans çakışması yaratıyor. Bu sebeple site de madem senin, önerim sitenin lisansını Creative Commons lisanslarından by-nd ile değiştirmen. Bu durumda sitedeki materyalleri Vikipedi'de de kullanabilme şansımız olmasının yanında, resmi kullananlar seni kaynak göstermek zorunda ve kesinlikle üzerlerinde oynama yapamazlar. Yani hiç bir hakkından vazgeçmiş sayılmazsın.

Eğer senin için de uygunsa bu lisansla değiştirebilirsin siteyi ve rahatlıkla kullanılabilir tüm materyal.

Sevgiler

Vito Genovese 14:29, 20 Eylül 2006 (UTC)


Tabi yardımcı olayım.

Sitenin nerde barındırıldığının bir önemi yok. Önemli olan sitenin en altındaki telif ibaresi. Şu anda tüm hakları saklıdır yazıyor bildiğin gibi. Onu

<!--Creative Commons License--><a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.5/"><img alt="Creative Commons License" style="border-width: 0" src="http://creativecommons.org/images/public/somerights20.png"/></a><br/>This work is licensed under a <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.5/">Creative Commons Attribution-NoDerivs 2.5 License</a>.<!--/Creative Commons License--><!-- <rdf:RDF xmlns="http://web.resource.org/cc/" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:rdf="http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#"> <Work rdf:about=""> <license rdf:resource="http://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.5/" /> </Work> <License rdf:about="http://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.5/"><permits rdf:resource="http://web.resource.org/cc/Reproduction"/><permits rdf:resource="http://web.resource.org/cc/Distribution"/><requires rdf:resource="http://web.resource.org/cc/Notice"/><requires rdf:resource="http://web.resource.org/cc/Attribution"/></License></rdf:RDF> -->

metniyle değiştirirsen istediğin sonucu elde edebilirsin.

Kolay gelsin.

Vito Genovese 15:10, 20 Eylül 2006 (UTC)


Yahu çok özür dilerim, sana yanlış bilgi vermişim. by-nd'yi de kullanamıyormuşuz. Ya by ya da by-sa olmak zorunda. by'da tek şart kaynak belirtmek, by-sa'da da yapılacak değişiklikler sonucunda oluşturulacak yeni ürünleri de aynı lisansla yayınlamak zorunda olmak.

Zaten değiştirilemez dediğin zaman Vikipedi'nin ortaklaşa ansiklopedi yaratma amacını ihlal etmiş oluyor otomatik olarak.

by-sa kodunu ekliyorum:

<!--Creative Commons License--><a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/"><img alt="Creative Commons License" style="border-width: 0" src="http://creativecommons.org/images/public/somerights20.png"/></a><br/>This work is licensed under a <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/">Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5 License</a>.<!--/Creative Commons License--><!-- <rdf:RDF xmlns="http://web.resource.org/cc/" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:rdf="http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#"> <Work rdf:about=""> <license rdf:resource="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/" /> </Work> <License rdf:about="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/"><permits rdf:resource="http://web.resource.org/cc/Reproduction"/><permits rdf:resource="http://web.resource.org/cc/Distribution"/><requires rdf:resource="http://web.resource.org/cc/Notice"/><requires rdf:resource="http://web.resource.org/cc/Attribution"/><permits rdf:resource="http://web.resource.org/cc/DerivativeWorks"/><requires rdf:resource="http://web.resource.org/cc/ShareAlike"/></License></rdf:RDF> -->


Karışıklık için kusura bakma tekrardan.

Sevgiler

Vito Genovese 15:46, 20 Eylül 2006 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Ancak kamu malı ilan edilmiş veya GÖBL kaynaklardan içerik aktarabiliriz. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları Madde 8 gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!


Telif Uyarısı[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle hoşgeldiniz, katkıda bulunmak istemeniz çok güzel fakat bunu telif hakkı saklı içerikleri buraya kopyalayarak yapamazsınız. Lütfen, yukarıda tarafınıza yapılmış uyarıyı dikkate alın. Israrla telifli içerik girmek engellenme sebebi olabilir. Syg.--renegademsj 14:53, 20 Eylül 2006 (UTC)