Kullanıcı mesaj:Bulaşık Süngeri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Veni, Vidi, Viki

Geldim, Gördüm, Vikiledim

Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye Hoşgeldiniz![kaynağı değiştir]

Kullanıcıların katkılarıyla oluşan özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Viki'ye alışmanız için birkaç küçük ipucu:

  • Vikipedi bir ansiklopedi projesidir. Ansiklopedik olmayan içerik Vikipedi'de kullanılmaz.
  • Sayfanın üst kısmındaki "değiştir" butonunu tıklayarak istediğiniz sayfada değişiklik yapabilirsiniz.
  • Bu butonu tıkladığınızda önünüze madde içeriği gelecek. Bu içeriğe yeni bilgiler ekleyebilirsiniz.
  • Eklediğiniz bilgilerdeki belli kelimeleri [[çift köşeli parantez]] içine alarak bu isimli Vikipedi maddelerine bağlantı verebilirsiniz.
  • Belli kelimeleri '''üç tırnak''' içine alarak kalın yazı, ''iki tırnak'' içine alarak italik yazı ekleyebilirsiniz.
  • Tek sınırlamamız, Vikipedi'ye kesinlikle kopyala/yapıştır yöntemiyle bilgi eklememeniz. Diğer web sitelerinde bulunan bilgiler aksi belirtilmedikçe teliflidir. Vikipedi'de telifli içerik bulundurulmaz, Vikipedi'deki tüm bilgiler kamu malıdır.

Şimdiden iyi çalışmalar dilerim. Eğer bir sorunuz olursa burayı tıklayarak bana mesaj bırakabilir veya danışma masamıza mesaj bırakarak başka bir Vikipedist'ten cevap alabilirsiniz. Cesur olun, yazılacak daha çok madde, paylaşılacak çok bilgi var! Şimdiden iyi çalışmalar.



Kullanıcı:Khutuck


--21:09, 4 Nisan 2011 (UTC)

Selam Sayginer.Vikikoliğim bende sizler gibi.Tarih bilgim ile sizlere yardımcı olmak istiyorum.Lakin ne yenilik yapsam reddediliyor, bu ansiklopedik bilgi olayı nasıl olacak?Bir türlü beceremedim.Saygılar; Bulaşık Süngeri 15:46, 6 Nisan 2011 (UTC)

Mehabalar, Vikipedi'ye hoş geldiniz. Maddelere katkı yapmadan önce biçimlendirme, kayda değerlik, telif hakları ve kaynak gösterme sayfalarını incelemenizde fayda var. Değişiklikleriniz biçim ve kaynak kriterlerine uygunsa reddedileceğini sanmıyorum. Sorularınız olursa çekinmeyin, katkılarınızın devamı dileğiyle --Sayginer 16:05, 6 Nisan 2011 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Peki kaynak göstermek neden zorunlu?Ben bilgiyi nereden öğrendiğimide ezberlemiyorum ki? 1-Eğer kendine has bir bilgi değilse ve bilinen bilgiyse illa kaynak lazım mı? 2-ISBN no girmeyi beceremiyorum, nasıl gireceğim.Uygunsuz diyor. 3-Küçük bilgiler kabul edilir mi?Yani II. Selim'in hayatında Kıbrıs Venedikli korsanlar yüzünden fethedildi yazıyordu, bende bunu biraz daha açtım ve bunun babasının vasiyeti üzerinede olduğu vs. vs. yazdım.İsterseniz geçmişten bir bakın. 4-Profilimi nasıl değiştireceğim?

Saygılarımla; Bulaşık Süngeri 16:16, 6 Nisan 2011 (UTC)

Kaynak gösterilmesi bilginin doğrulu için önemli bir faktör, kaynak gösterilmemiş bilgiler saklanamaz diye bir durum yok tabi, uygun uyarı şablonları ile uyarılarak bulundurulabilir. Ancak eğer genel geçer bilinenin dışında bir bilgi giriyorsanız, bunu kaynaklandırmanız eklemelerinizin kullanıcılar tarafından geri alınmasının önüne geçecektir.
  1. İlk sorunuza yukarısı cevap olabilmiştir sanırım.
  2. Buradaki kitap kaynağı gösterme şablonunu incelerseniz, isbn eklenmesini rahatça yapabilirsiniz zannediyorum.
  3. Küçük-büyük diye bir ayrım yok, tek kelimelik eklemeleriniz de, oluşturduğunuz upuzun bir madde de değerli. Verdiğiniz örnek de ayrıca kabul edilebilir.
  4. Profilden kastınız kullanıcı sayfanız sanırım. Buraya basarak normal bir sayfayı düzenler gibi kullanıcı sayfanızı da düzenleyebilirsiniz.

Kolay gelsin --Sayginer 16:41, 6 Nisan 2011 (UTC)

  • Kaynak şablonlarına bu kategoriden ulaşabilirsiniz. Editörler konusunda daha yetkin kişilere danışmanızı öneririm, bu konuda çok bilgim yok. --Sayginer 17:02, 6 Nisan 2011 (UTC)
  • Maalesef olmuş diyemeyeceğim, ansiklopedik dile biraz daha özen göstermelisiniz bence. Değişikliklerinizi geri almadım, başka bir kullanıcının daha görüşüne başvurmuş oluruz böylece --Sayginer 19:02, 6 Nisan 2011 (UTC)

Ansiklopedik dil[kaynağı değiştir]

Öncelikle cevap gecikti kusura bakmayın : ) Şimdi baktım da benim cevabım gelene kadar siz düzeltmeler yapmışsınız ve editör onayından geçmiş; elinize sağlık. Sadece yazımda yeni cümleye başlarken .'dan sonra bir boşluk bırakırsanız biçime de uygun olur onu hatırlatayım : ) Katkılarınız daim olsun --Sayginer 17:00, 7 Nisan 2011 (UTC)

İyi günler : ) Maddelerde gördüğüm küçük bir noktayı hatırlatmak istedim. Aynı metinde bir ifadeye sadece ilk kullanımında bağlantı verirseniz, gereksiz mavi bağlantılardan kurtulmuş oluruz. Örnek vermek gerekirse III. Selim maddesinde metnin aynı bölümünde, Kıbrıs'ı ...; Kıbrıs'ta ...; Kıbrıs'a ...; şeklinde bölümler var. Burada Kıbrıs'ın ilk bağlantısı gerekli, diğerleri fazlalık oluyor : ). İyi vikilemeler --Sayginer 09:54, 10 Nisan 2011 (UTC)

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız.[kaynağı değiştir]

Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak zengin içerikli madde eklemek adına da telif ihlalinde bulunmamalı ve eklediğiniz içeriğin ansiklopedik ve kayda değer olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu hassas konuyla ilgili olarak Telif hakları sayfasını inceleyebilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Superyetkinileti 21:56, 1 Haziran 2011 (UTC)

Lütfen sadece ansiklopedik bilgiler giriniz[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi, ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız:Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
Superyetkinileti 16:57, 4 Haziran 2011 (UTC)