Kullanıcı mesaj:Aydin.tu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi[kaynağı değiştir]

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin kuruluş tarihini, sebebini anlamadığım bir amaçla 1933'e çekip duruyorsunuz. İstediğiniz kaynak da eklenmiştir. Orta derece kültür seviyesi olan bir türk vatandaşı bilir ki 1933 senesinde çıkarılan kanunla üniversitede ve kadrosunda değişiklik(reform) yapılmış ve yeniden düzenlenmiştir. Bu tarihten önce de hukuk fakültesi tabii olarak mevcuttu. Mevcut olmayan bir fakültede nasıl reform yapılabilir aklı evvel vikipedi görevlilerine soruyorum. Reform tarihi, fakültenin kuruluş tarihi olarak verilemez. Bu sakat mantıkla hareket edecek olursak Boğaziçi Üniversitesinin kuruluş tarihini 1863'ten 1971'e, Galatasaray Lisesi'nin kuruluş tarihini 1868'den 1927'ye çekmek gerekir çünkü 1927 lisede reform yılıdır, bu nasıl mantıktır? Aynı şekilde Yıldız Teknik Üniversitesi'ni 1911'den 1992'ye, Istanbul Teknik Üniversitesi'ni 1773'ten 1944'e çekmek gerekir.

Yine bu sakat mantıkla 1933 yılına kadar, Istanbul'da hukuk eğitimi olmadığı ileri sürülmüş oluyor ve ülkeninen köklü hukuk eğitim kurumuyla adeta alay ediliyor. Vikipedi gibi ciddi bir ansiklopedi platformunda böyle gayriciddi ve acaip durumların yaşanmamasını temenni ederek bu yanlış durumun giderilmesini istiyorum. Aydin.tu (mesaj) 12:25, 27 Haziran 2015 (UTC)

Sayın Aydin.tu, öncelikle merhabalar, ikinci olarakta sizden vikipedi kuralları gereği üslubunuza dikkat etmenizi rica edeğim. Mevcut bir madde de hiçbir kaynak göstermeksizin bir değişiklik yapılmış ve bende bunu kaynak gerektiren bilgi notuyla geri almışım. Bunun için burada emek veren insanlara aklı evvel ve Orta derece kültür seviyesi olan bir türk vatandaşı gibi iğneli laflar söylemenize gerek yoktur. Gerekli kaynakları eklediğinizde değişiklikler en kısa sürede devriye arkadaşlar tarafından kontrol edilerek onaylanır. Sizlerinde Vikipedi'ye daha fazla katkı sağlamanız dileklerim, saygı ve selamlarımla, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 12:33, 27 Haziran 2015 (UTC)

Sayın Fenerli1978 istediğiniz kaynak fakülte sitesindeki tarihçe olarak eklenmiştir. Benim belirtmek istediğim nokta, okulun eski isimlerinin ve üniversite reformundan önceki asıl kuruluş tarihinin temel alınarak maddenin yeniden düzenlenmesidir.

Nihal Atsız[kaynağı değiştir]

Merhabalar, ilgili maddede Nihal Atsız'ın Kasımpaşa'da doğup İçerenköy'de vefat etmiş olduğuna ilişkin kaynak ekleyebilir misiniz? Uzun süre kayıtlı kalmış eski bir bilginin yanlışlanabilmesi için bunun yapılması gereklidir. -- Ullierlich 17:32, 27 Haziran 2015 (UTC)

Merhaba sayın Ullierlich, Osman Fikri Sertkaya'ya ait Tc Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınlarından 1987 yılı Ankara'da basılan, "Nihal Atsız" kitabının 3. sayfasında verilen bilgide, "... Ailesinin Kasımpaşa'dan Kadıköy'e taşınması ile hususi Osmanlı Ittihat Mektebi'nde öğrenimine devam eden Atsız.... " cümlesinden anlaşılmaktadırki Atsız'ın ailesi Kadıköy'e, o çocukken, sonradan Kasımpaşa'dan taşınmıştır. Bu sebeple Kadıköy'de değil Kasımpaşa'da doğduğu ihtimali tabii olarak daha yüksektir. Ayrıca maddenin ingilizce sayfasında da doğum yeri Kasımpaşa gösterilmiştir. Bilgisayardan girdiğimde usule uygun kaynak ekleyecegim. İsterseniz bu sayfa bilgilerini sizde ekleyebilirsiniz. Teşekkür ederim.

Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoş geldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız: Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
Eldarion 15:49, 4 Şubat 2016 (UTC)


Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınızdan dolayı size yapılan uyarıları önemsememeniz vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. Eldarion 06:36, 12 Şubat 2016 (UTC)