Kullanıcı mesaj:Apollon h

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Apolln h, Vikipedi'ye hoşgeldiniz. İlk değişikliğinizi yaptınız bile tebrik ederim!

Yeni kullanıcı olduğunuz için değişiklikleriniz önce tecrübeli kullanıcılar tarafından görülür olup onay bekleyecek; onay verildiğinde tüm kullanıcılar için görülür olacak. Başlamadan önce şu sayfadaki açıklamaları faydalı bulabilirsiniz.

Vikipedi'ye katkıda bulunurken ekleyeceğiniz bilgilere kaynak gösterilmesi gerektiğini unutmayınız. Bilgi, mutlaka basılı güvenilir bir kaynakta yer alıyor olmalı; buna "Doğrulanabilirlik" deniliyor. Bilgiyi siz ilgili kişinin bizzat kendisinden almış olabilirsiniz, doğru bilgidir ama güvenilir bir basılı kaynakta (örneğin akademik bir makale, bir gazete haberi..) yer almıyorsa Vikipedi'de yer verilmesi uygun değildir; eklediğiniz bilgi -doğru olmasına rağmen- silinebilir. Doğrulanabilirlik hakkında şu yazıları okuyabilirsiniz: Doğrulanabilirlik, Kaynak gösterme

İyi Viki'ler --Başak (mesaj) 12:54, 27 Ekim 2016 (UTC)

Kayda değerlik hakkında[kaynağı değiştir]

Daha önce oluşturduğunuz madde, "kayda değer olmadığı" gerekçesi ile silinmiş. Vikipedi'de kayda değerlik, o konu hakkında bağımsız kaynaklarda yayımlanmış, atıf yapılabilir kaynakların olmasını ifade eder. Eğer maddeyi oluşturduğunuzda kaynak eklemediyseniz ya da sadece maddeye konu olan kişinin kendi kişisel web sitesi gibi bir yeri kaynak göstererek bilgi eklediyseniz -yazdığınız madde ansiklopedi maddesi olmaya uygun, önemli, tanınmış biri/bir konu hakkında olsa bile- "kayda değerlik kriterlerini karşılamıyor" demektir ve silinir. Kayda değerlik hakkında şuradan bilgi edinebilirsiniz:Kayda_değerlik.

Bazı konularda (örneğin kişi maddelerinin kayda değerliği hakkında) özel kriterler olduğunu belirtmek isterim. Ünlü ve popüler bir kişi hakkında çok sayıda haber, röportaj türü yayın olmasına rağmen kayda değerlik kriterlerini karşılamıyor olabilir. Kişilerin kayda değerliği hakkında şurayı okuyabilirsiniz:Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler)--Başak (mesaj) 13:13, 27 Ekim 2016 (UTC)