Kullanıcı mesaj:Ankhises

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Ankhises![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 19:06, 19 Aralık 2006 (UTC)



Merhaba Ankhises,

Vikipedi'ye hoş geldin. Kafana takılan herhangi bir soruyu sormaktan çekinme.

Bir iki ufak tüyo vereyim izninle. İmza kullanımı sadece tartışma sayfaları için, maddelere imza atılmıyor.

Ayrıca yüklenen resimlerin kaynak ve lisans bilgileri eksiksiz girilmezse siliniyor. İmzayı düzelttim, lakin resmin kaynağını sadece sen belirtebilirsin. O yüzden o konuyu halledebilirsen süper olur.

Sevgiler

Vito Genovese 21:58, 5 Ekim 2006 (UTC)


Gönül isterdi ki; herşey özgür olsun, telif hakkı olmasın, kimsenin bilgiye ulaşımına kısıtlama koyulmasın. Ama maalesef pek bir şey yapılabileceğini sanmıyorum bu konuda. Vikipedi'nin herhangi bir legal problemle karşılaşmasını engellemek için de bu konuda oldukça titiz olmamız gerekiyor.

Etiketin doğruluğu için yüzyıl önce ölmüş olması gereken kişi heykeltraş değil, fotoğrafı çeken kişi. Çünkü telif hakkına konu olan resim fotoğraf aslına bakarsan, fotoğrafın konusu bir detay sadece.

Vikipedi'ye resim eklerken iki konuya çok dikkat edilmesi gerekiyor. Birincisi resmin kaynağını belirtmek. Resmin alındığı siteyi url cinsinden (linke tıkladığımızda karşımıza resim çıkacak şekilde) vermek çok önemli. İkinci olarak da doğru resim telif etiketinin seçimi. Bu şartları sağlamayan resimler Vikipedi:Hızlı silme#Resim/Medya kuralları gereği siliniyorlar. Özgür lisanslar ve adil kullanım konularını da detaylı bir biçimde anlatırım, ancak istersen önce yüklediğin resmi kurtarmayı deneyelim.

Resmi Resim:Eireneveplutos.jpg linkinde görebilirsin. Öncelikle resmin kaynağını bilmemiz gerekiyor. O yüzden senden ricam ilk olarak resmi aldığın adresi şu bağlantıya tıklayarak eklemen. Ondan sonra ne yapabiliriz, ona bakalım.

Vito Genovese 22:20, 5 Ekim 2006 (UTC)


Tekrar merhaba Ankhises,

Eklediğin adresteki resimle yüklediğin resim farklı yalnız. Zaten kaynak bu olsa bile sitenin telif hakları saklı, resimler tutsaydı bile kullanamıyor olacaktık maalesef.

Vito Genovese 09:00, 6 Ekim 2006 (UTC)


Dur dur,

Aslında adil kullanım kapsamına da sokmak mümkün o resmi, şu an dank etti. Lakin kaynağını doğru vermemiz gerekiyor. Linki düzeltirsen ben de doğru etiketi ekleyeyim resme.

Bu arada İngilizce Wiki'de madde isteklerinde duran, yani henüz olmayan bir maddeyi girmişsin Kephisodotos'la. Tebrikler!

Vito Genovese 09:22, 6 Ekim 2006 (UTC)


Tamam nerde bulduysan oranın adresini ekle işte resme?

Vito Genovese 09:24, 6 Ekim 2006 (UTC)


Tamam Wikimedia Commons'ta bulmuşsun, şimdi gördüm. Bu tür resimleri ayrıca yüklemene gerek yok buraya. Commons'taki resimleri tüm Viki projeleri ortak olarak kullanabilir.

Vito Genovese 09:25, 6 Ekim 2006 (UTC)