Kullanıcı mesaj:ALPTOGAN

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dihidrotestosteron konusu neden silindi ?[kaynağı değiştir]

Merhaba...Dihidrotestosteron konusunu açtım. Grafik ekledim. Telif hakkı ihlali yapmamak için hiçbir kaynaktan kopyalama yapmadım. Gene de istenirse kaynak sunabilirim. Ayrıca grafik falan da ekledim konuya. Neden silindi bu konu ? Bu imzasız yazı ALPTOGAN (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, eklediğiniz metnin düzensiz ve kaynaksız olması nedeniyle silinmesi için başka bir kullanıcı tarafından etiketlenmiş, benim tarafımdanda silinmişti. Etiketi hala duruyor ama mesajınız üzerine maddeyi düzenlemeniz ve kaynaklandırmanız amacıyla geri getirdim. Vikipedi:Kaynak gösterme ve Vikipedi:Güvenilir kaynaklar ilk etapta size yardımcı olacaktır. İyi çalışmalar...Vikiçizer 00:42, 6 Mart 2011 (UTC)

Kitap kaynağı olur mu?[kaynağı değiştir]

Merhaba...İnternet değil kitap kaynağı var.Herşeyi internette bulmak mümkün değil çünkü. Hele çok iyi bir ingilizceniz yoksa imkansız gibi birşey.Ancak kitap kaynağı mevcut elimde. Sayfa numarasına kadar kaynak verebilirim. Üstelil telif hakkı olayı da olmaz çünkü eski kitaplar. Eski endokrinoloji ve üroloji kitapları..Bir de konuyu çok fazla uzatıp çok fazla teknik terim karıştırmadım işe çünkü halkımız okumuyor böyle makaleleri.

Bir de bana düzen demişsiniz. Lütfen biraz açarmısınız? Nasıl bir düzen istiyorsunuz.Bu imzasız yazı ALPTOGAN (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, verdiğim bağlantıları yeterince incelememişsiniz. Vikipedi:Kaynak gösterme sayfasını inceleyiniz, Kaynak gösterme şablonları bölümünde bir kitaptan nasıl kaynak gösterilir anlatılıyor, yine de sorunuz olursa danışmaktan çekinmeyin. Elinizdeki kitapları kaynak olarak kullanmanız elbette mümkündür ve bana göre birçok internet kaynağından daha iyidir. Kitapların eski olması telif hakkı olmadığını göstermez, bu sebeple telif haklarına ilişkin vikipedi kurallarını da incelemenizde fayda var. Birebir ve uzun alıntılardan kaçınınız. Düzenden kastım; ansiklopedik dil olmaması, gelişigüzel tablolar, Türkçe kurallarına uyulmaması gibi (5'li-6'lı noktalamalar, konu bütünlüğünün paragrafla sağlanmaması vs.) şekli hatalardır. Vikipedi:Biçem el kitabı bu konuda size yardımcı olur. İyi çalışmalar...Vikiçizer 19:53, 6 Mart 2011 (UTC)

Vikiçizer...Ben çok yeniyim ve verdiğin linklerde anlatılanlar çok karmaşık geldi bana. Hiçbirşey anlamadım. Endokrinoloji okuyorum ve tıbbi terimleri paylaşmak istiyorum. Yazdıklarımın altına kaynak diye başlık atarım ve hangi kitabın hangi sayfasından alıntı yaptığımı yazarım. Böyle olur mu ? Yeni bir kullanıcı olarak ancak bu kadarını kafam aldı. Fikir belirtirsen memnun olurum.

Birde Vikipedia'da açılan konunun değiştirilmesini önlemek için bir ayar yapılıyor mu? Çünkü çok fazla vandalizm var.Bu imzasız yazı ALPTOGAN (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, ilk etapta bahsettiğiniz gibi yapablirsiniz ama mutlaka bunları düzene sokmamız gerekir. Sayfa değiştirirken sayfanın en alt sağ tarafında "kaynak belirtin" yazısını göreceksiniz. < ref > < /ref > buna benzer bir işaret sistemi var. Bu iki ref'in arasına kaynağınızı yönergede belirtilen şekilde yazabilirsiniz. Mesela; "Yaşargil, Gazi: "The Red Heart", sayfa 78. London Chronic Yayınları, 2010" ifadesini ekleyeceksiniz oraya...Açtığınız sayfanın en altına "kaynakça" başlığı altına { Kaynakça } kodunu eklediğinizde kaynaklar düzgün ve numerik olarak görünür. Neyse, şimdilik istediğiniz gibi ekleyin, bana haber verin düzelteyim, siz de nasıl yaptığımı inceler öğrenirsiniz. Ama açacağınız sayfaların en başına Şablon:Çalışma şablonunu ekleyiniz ki hizmetliler sayfanızı hemen silmesin, zaman kazanın, ya da "şunu açtım ben, yardım edin" diye mesaj yazın, buralardaysak yardım edelim. Biraz öğrenmek için zamana ve pratiğe ihtiyacınız var, yoksa çok basit bir sistemdir. Vandalizme gelince; vikipedi herkese açık olduğu için sürekli kötü niyetli değişiklikler de olacak...Gördüklerimizi geri alıyoruz, çok lazımsa sayfayı kullanıcılara kapatabiliyoruz, ya da vandal kullanıcıyı bir süre yasaklıyoruz. Bunun dışında yapabileceğimiz çok birşey yok...Bunu da zamanla göreceksiniz:) İyi çalışmalar...Vikiçizer 09:38, 7 Mart 2011 (UTC)

Merhaba Alp,

Madde düzensiz olduğu için silinmiş; geri getirip Vikiçizer'in tavsiyesinde de belirttiği çalışma şablonunu maddeye yerleştirdim. Dihidrotestosteron sayfasından ulaşabilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 20:24, 8 Mart 2011 (UTC)


Merhaba...Dihidrotestosteron konusunu anlattığınız şekilde değiştirdim..Nasıl? Olmuş mu ?Bu imzasız yazı ALPTOGAN (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Merhaba Alp,

Kullanıcı mesaj:Vikiçizer sayfasına bir mesaj bırakırsan sanıyorum ilgilenecektir Vikiçizer. Madde genel olarak daha derli toplu gözüküyor. Bundan sonrası artık metnin Biçem El Kitabına uygun hale getirilmesi kalıyor herhalde. Vikipedi:Hızlı rehber bu konuda bazı ufak tüyolar verebilir sanıyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 01:48, 24 Mart 2011 (UTC)

Dihidrotestosteron[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dihidrotestosteron

Merhaba Dihidrotestosteron konusunda son düzenlemeleri yaptım ve kaynak da yayınladım...Artık normal şekilde yayınlanabilir mi ?

Bir de DHT HORMONU ile Dihidrotestosteron konusu aynı konular..İki konuyu tek başlıkta birliştirmemiz mümkün mü ?Bu imzasız yazı ALPTOGAN (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, maddenin stil/karakter/düzen açısından elden geçmesi lazım. Vikipedi:Biçem el kitabı size yol gösterebilir. Fırsat buldukça ben de düzenlemeye çalışırım. Zaten madde halihazırda normal bir madde olarak internet okuruna sunulmuş, ayrıca bir onay almasına gerek yok. DHT Hormonu sayfasını Dihidrotestosteron sayfasına yönlendirdim, böylece DHT Hormonu kelimesini arayan Dihidrotestosteron sayfasını bulacak. İnceledikçe göze batan birşey görürsem size bildiririm. Hoşcakalın...Vikiçizer 10:04, 19 Nisan 2011 (UTC)

Merhaba Alp,

Vikiçizer de aynı soruyu yanıtlamış görünüşe göre. Sanıyorum böyle durumlarda Kullanıcı:Rapsar da sana yardımcı olabilir; etkindir, yardımseverdir, maddelerin dilinden de iyi anlar. Benim ne yazık ki şu son birkaç gündür gelen mesajlara cevap vermekten fazlasına vaktim olmuyor.

Sevgiler

Vito Genovese 21:30, 19 Nisan 2011 (UTC)



İyi günler...Google'a DİHİDROTESTOSTERON yazınca karşıma romence Dihidrotestosteron wikipedia sayfası çıkıyor..Bu neden oluyor ? Bunu ayarlayabilirmisiniz ?