Kullanıcı:Vincent Vega/ArşivAna/Kasım 2022

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Adnan Bulut sayfası hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Adnan Bulut 35 yıldan fazla süredir gazetecilik yapan, önemli ve tanınmış bir isim. Sayfada verilen kaynaklarla birlikte gayet de kayda değerlik taşıdığını düşünüyorum. Neden bu sayfayı sildiniz? Reporter kda (mesaj) 08.45, 31 Ekim 2022 (UTC)

Lütfen VP:KİŞİ kriterlerini inceleyiniz. Vincent Vega mesaj? 14.44, 1 Kasım 2022 (UTC)

Beyaz listeden çıkarılmam[değiştir | kaynağı değiştir]

Yakın zamanda beyaz listeden çıkarılmıştım, haklı bir nedenle. Bu durumunun olmasına üzüldüm. Beyaz listeye ne zaman geri katılabilirim? Kaylorensen (mesaj) 14.30, 1 Kasım 2022 (UTC)

@Kaylorensen politikalara uygun katkılarınıza devam ederek makul bir süre sonunda bu sayfadan başvuruda bulunabilirsiniz. Vincent Vega mesaj? 14.44, 1 Kasım 2022 (UTC)

Lenowtaf Adlı birr soru[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Vincent Vega hizmetli olabilirmiyim merhaba Lenowtaf 18.05, 3 Kasım 2022 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![değiştir | kaynağı değiştir]

Espri Anlayışı Yıldızı
Özel:Fark/28775147, Hocam n'aptınız :D Kadı Mesaj 18.41, 3 Kasım 2022 (UTC)
Kadı Ufak bir tavsiye ve temenniydi :) Teşekkürler iyi çalışmalar. Vincent Vega mesaj? 19.25, 3 Kasım 2022 (UTC)

AWB[değiştir | kaynağı değiştir]

İyi akşamlar Vincent Vega, 10-11 gün önce askıya alınan AWB yetkimin, ihlale sebep olan tartışmanın bitmesi hasebiyle iadesini istiyorum. Tartışma bittiğine göre ihlal de ortadan kalkmıştır diye düşünüyorum. Fakat yetki iadesi gerçekleşse dahi o değişiklikleri yapmayacağım. Aklımda başka planlar var :) İyi çalışmalar. Wooze 16.11, 7 Kasım 2022 (UTC)

Wooze burada durum sizin AWB kullanımı konusunda politika hakimiyetinizi gösterememenizdi ve oradaki kuralların ihlaliydi. Tartışmanın kapatılmış olması bu durumu maalesef ki değiştirmiyor. Dilerseniz AWB kullanımı için yeniden başvuru yapabilirsiniz. Bir başvuru yaparsanız ben bir şerh düşüp kararı diğer hizmetlilere bırakacağım. Vincent Vega mesaj? 16.59, 7 Kasım 2022 (UTC)
Aslında ben mevcut tartışmadan haberdar değildim. Daha doğrusu okumuştum ama üstüne düşülecek bir konu olarak görmedim ve görüş bildirmedim. AWB istekleri arşivinde eskiden talep edilmiş değişikliklerde birikme olmuştur düşüncesiyle geriye doğru tarama yaptım. Kadı'nın isteğine denk geldim ve işleme koydum. Mesaj geldiği andan itibaren değişiklik yapmayı durdurdum zaten. Ama Maurice sanki ben değişikliği sürdürmeye devam etmişim gibi olayı çarpıttı ve üstüne yetkim askıya alındı. Yetkimin geri alınmasını talep eden Maurice'in katkı geçmişindeki AWB değişikliklerine bakarsanız politika ihlali yaptığını görebilirsiniz. Gerekli işlemi yaparsanız sevinirim. Wooze 17.17, 7 Kasım 2022 (UTC)
Esasında Maurice Flesier ben yetkinizi aldıktan sonra bana ulaşarak "böyle bir sonucu tahmin etmediğini ve bu işlemi gerçekleştirmemi doğru bulmadığını" belirtti. Ama bu inisiyatif ne Maurice Flesier'e ne de size ait Wooze çünkü işlemi ben yaptım ve sonuçlarından ben sorumluyum. Sizin olayı nerede gördüğünüz ve ne maksatla yaptığınız sonucu değiştirmiyor, gördüğünüz gibi AWB esasında çok tehlikeli ve ciddiye alınması gereken bir araç. Sizin hakkınızda yapmam gereken bir işlem göremiyorum, anlayamadım. AWB kullanmaya devam etmek istiyorsanız başvuruda bulunabilirsiniz. Vincent Vega mesaj? 17.41, 7 Kasım 2022 (UTC)
Maurice'in AWB ile "öldü" yazan kısımları "hayatını kaybetti" olarak değiştirmesi topluluk kararına aykırı değil midir? Sorduğum soru bu. Hatalı olduğumu kabul ediyorum. İşleme de herhangi bir itirazım yok. Wooze 18.17, 7 Kasım 2022 (UTC)
Öncelikle birisi kalkıp ta tekliflerdeki başlığı kapattı diye konu da kapandı ve tatlıya bağlandı diyemez. Daha dün kendi mesaj sayfamda konuşuldu. Orada da yazdım buraya da yazayım. Vito Genovese 29 Ocak 2021'de ilgili yönetmeliğe, bu ifadelerin "olay /madde bazında" değerlendirilmesi gerektiğini ve hüsnütabir ifadeleri için toplu değişikliklerden kaçınılması gerektiğine dair ekleme yapmış Bütün maddelerden hayatını kaybetti/vefat etti/yaşamını yitirdi ifadelerini AWB ile kaldıralım diye topluluk kararı mı var? Yoksa topluluk kararı diye benim yönetmelikte kısmi revize talebim mi gösteriliyor? Bence elma ile armudu kıyaslamayalım. WikiBrowser'ın 3. maddesinde ise bununla tartışmalı toplu düzenleme yapmayın diyor, ben sadece bunu hatırlattım. Bir hizmetliden görevlerinden birisi olan politika ve yönergelerde belirtilen kuralların muhafazasını hatırlattım. Sizin AWB kullanımınızın askıya alınması kararını ben vermedim ve de "Wooze'un AWB kullanımını alın" gibisinden bir talebim ve ifadem bulunmuyor.
Ben bu tür konuları kişisel husumet konusuna evriltmek isteyen çok kullanıcı gördüm Wooze. Bence gerek yok. Benim derdim birisinin yetkilerinin alınması veya cezalandırılması değil, ben yazılı politika ve yönergelerin korunması ve herhangi bir otosansüre müsaade edilmemesi düşüncesindeyim. Bir yasaklar ansiklopedisi olmayalım derdindeyim. Bütün ölmüş biyografi maddelerinde "hayatını kaybetti" yazalım ve "öldü" yazılmasın gibi bir hedefim de yok. En somut örnek ile desteyeyim görüşümü: Jeffrey Dahmer maddesi, son zamanların en çok okunan maddesi. Giriş kısmını yakın zamanlarda elden geçirdim. Orada yazan -hayatını kaybetti- ifadesini "öldürüldü" olarak revize ettim. Çünkü bu seri katil yatağında huzur içinde ölmemiş, aksine hapishanede başka bir mahkum tarafından öldürülmüş. Ben de en doğrusu neyse o ifadeyi kullandım. İşte görüldüğü gibi bütün hepsine hayatını kaybetti veya bütün hepsine öldü yazamayız. Her bir biyografi Vito'nun dediği gibi olay bağlamında değerlendirilmeli. Kimi hastalıktan ölür, kimi öldürülür, kimi intihar ederek kendi hayatına son verir, kimi trafik kazasında can verir, kimi bir uçak kazasında kurban gider.. bu seçenekleri çoğaltmak mümkün. Bu nedenle tek tipleştirmenin ne kadar sakıncalı olduğunu ve çeşitliliğin önemine dem vurdum sürekli. İlgili yönetmelikteki ilk cümle "Vikipedi'de yasaklanmış sözler veya ifadeler yoktur, ancak bazı ifadeler önyargıya neden olabileceğinden dikkatli kullanılmalıdır." aslında bizi frenlemek için kafi. Kolaylıklar. --Maurice Flesier message 08.14, 8 Kasım 2022 (UTC)
  • Ha siz bir karşı şikayette bulunuyorsunuz. Bunun için benim mesaj sayfam yerine şikayet sayfasını kullanabilirsiniz. Zira doğrudan bana yazarsanız hem inisiyatifi sadece bana bırakmış olursunuz hem de ben kendimi sanki bir teste sokulmuş gibi baskı altında hissedebilirim (hissetmiyorum). Öncelikle kendisine sormayı düşünelim mi? Malum ben sizin tartışmanızın olgunlaşmasından sonra seslenme üzerine gelerek değerlendirme yaptım ve tüm tartışmayı okudum. Maurice Flesier sanki sizin AWB değişikliklerinizi geri almış gibi gözüküyor. Dilerseniz bir soralım kendisine @Maurice Flesier. Vincent Vega mesaj? 18.36, 7 Kasım 2022 (UTC)

Bu konu hakkında yorum yapmayacağım daha fazla Vincent Vega. Olayı gayet net anlattığımı düşünüyorum. Israrla topluluk kararının aksine işlem yapılıyor. Hala da bunu savunuyorum.

@Maurice Flesier, ben olayı kişiselleştiren veya düşmanlığa çeken biri değilim. O gün sizin tehditvari yaklaşımınız ve olayı çarpıtmanız bana çok garip geldi açıkçası. Herhangi bir şekilde işlem yapmayıp size cevap vermeme rağmen sanki işleme devam ediyormuşum gibi felaket tellallığı yapmanızdan bahsettim. Fakat hiçbir şekilde mesajlara dahi cevap vermediniz sonrasında. Başkalarıyla olan gerginliğinizi o kişilere saklayın. Ben bu olaydan tartışmadan bıktım diyip bana patlamayın rica ediyorum. İyi çalışmalar. Wooze 14.54, 9 Kasım 2022 (UTC)


Evren Burak Haktanir[değiştir | kaynağı değiştir]

Evren Burak Haktanir bölümünü neden sildiniz? 2A02:908:F89:BAE0:34B6:A3C:B619:4F9A 09.00, 9 Kasım 2022 (UTC)

Beyaz liste başvurusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar, yaklaşık 1 hafta önce beyaz kisteye başvurdum ancak yanıt alamadım. Ne zaman dönüş alabilirim? Kaylorensen (mesaj) 19.16, 11 Kasım 2022 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Benim sayfam neden silindi Emrullahkoroglu (mesaj) 04.58, 16 Kasım 2022 (UTC)

Kayda değerlik kriterlerine uymadığı kanaatiyle silinmiştir. Silme kaydına bakarsanız orada da bu ibare ve politika linkleri mevcuttur. Vincent Vega mesaj? 08.07, 16 Kasım 2022 (UTC)

Peki nasıl yapabilirim silinmemesi için Emrullahkoroglu (mesaj) 08.36, 16 Kasım 2022 (UTC)

İlgili kriterlere uygun bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Ama unutmamak gerekir ki kayda değerlik genellikle ya vardır ya yoktur. Vincent Vega mesaj? 09.14, 16 Kasım 2022 (UTC)

Numara mi yada telegramımı versem yardımcı olurmusunuz rica etsem Emrullahkoroglu (mesaj) 09.45, 16 Kasım 2022 (UTC)

Üzgünüm bu şekilde bir durum söz konusu değil, dilerseniz danışma masasına yazarak tecrübeli kullanıcılardan yardım isteyebilirsiniz. Ayrıca size belli bir ücret karşılığında yardımcı olabileceğini söyleyen kişilere de itibar etmemenizi öneririm, muhtemelen dolandırılırsınız. Vincent Vega mesaj? 09.51, 16 Kasım 2022 (UTC)

Daha önce ücret talep ettiler 5 bin TL felan Emrullahkoroglu (mesaj) 10.00, 16 Kasım 2022 (UTC)

Tavsiye edeceğiiz biri varmı gercekten yardım edecek biri Emrullahkoroglu (mesaj) 10.02, 16 Kasım 2022 (UTC)

Danışmanınız size yardımcı olabilir. Doğrusu kim olduğunu bilmiyorum. Vincent Vega mesaj? 10.55, 16 Kasım 2022 (UTC)

Danışmanım derken anlamadım Emrullahkoroglu (mesaj) 21.03, 16 Kasım 2022 (UTC)

Bir soru[değiştir | kaynağı değiştir]

@Vincent Vega Merhabalar Vincent Vega burada yeniyim. Ne yapabilirim acaba? NewUser1134 (mesaj) 16.10, 26 Kasım 2022 (UTC)

Kukla[değiştir | kaynağı değiştir]

@Vincent Vega, sürekli olarak denetçi isteği yapıyorum ama böyle gitmeyecek gibi duruyor. Kullanıcı biraz doğru değişiklik yapıp arkasından Sefa Zengin ve doğum tarihi değiştirmeleri yapmakta. Bu durumlarda artık denetçi isteği yapmayıp engelleme taleplerine davanın linkini ekleyip koysam olur mu acaba? Eemirrgs (mesaj) 10.44, 27 Kasım 2022 (UTC)

Merhaba. Koruma talebi ve dava linkini koyarak bir engel talebi oluşturulabilir. Bunun yerine bekletmeli bir geri alma işlemi de uygulayabiliriz, bırakalım kullanıcımız yapsın etsin hevesini alsın, biz bir süre bekleyelim. Vincent Vega mesaj? 11.01, 27 Kasım 2022 (UTC)

Haksızlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Beni karşıtlık ve rahatsızlık vermeden engellediniz. Fakat açıkça trollük faaliyeti yürüten, 3 geri dönüş kuralını ihlal eden, değişiklikleri geri alınınca geri alan kişiye vandal diyen her maddede bir olay çıkartan Kullanıcı:1980OmerYilmaz engellenmedi. Bu büyük bir haksızlık. Kabul etmiyorum bunu. 89.26.246.94 13.52, 27 Kasım 2022 (UTC)

Ayrıca yaptığı hatalı değişikliği onaylaması için birsürü yetkiliye yazdı. 89.26.246.94 13.58, 27 Kasım 2022 (UTC)

Lütfen durdurun, hala devam ediyor değişiklik savaşına. Ayrıca kendisi 3 kez engellenmiş temel içerik politikalarını ihlal etme, nezaket ihlali, ve değişiklik savaşından. 89.26.246.94 13.59, 27 Kasım 2022 (UTC)

Ve hatalı değişiklikleri Kullanıcı:Henrymorgan92 tarafından onaylandı. Lütfen engelleyin açıkça trollüktür bu. Ayrıca şuana kadar engellenmesi gerekirdi. Üç geri dönüş kuralını ihlal etmiştir. 89.26.246.94 14.49, 27 Kasım 2022 (UTC)

Bir soru[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Vincent Vega sizi rahatsız ediyor olabilirim özür dilerim. Türkiye'de yükselen en iyi 10 newschool rapper maddesini siliebilir misiniz lütfen. Thomas9375 (mesaj) 11.29, 28 Kasım 2022 (UTC)

Kullanıcı:Ninety nine and one[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeter artık. Kadıköylü Bu hesabı bana ait gibi gösterdi! Fakat bu hesap Bopala aittir. Kişi itiraf etmiştir sizde denetleyebilirsiniz. Özel:Diff/28850426 Bunada bakabilirsiniz. ADAM HESAPLARI İTİRAF ETMİŞ! GERİ DÖNDÜRME YETKİSİNİN KÖTÜYE KULLANIMINDAN KADIKÖYLÜNÜN YETKİSİNİ ALIN! LÜTFEN Futbolsever14 (mesaj) 19.48, 28 Kasım 2022 (UTC) Lütfen düzeltin sayfayı. Futbolsever14 (mesaj) 19.49, 28 Kasım 2022 (UTC)

Sayın Vega,
Size halihazırda mesaj atmış bulunan Futbolsever14 rumuzlu kullanıcı Cedreon kuklası olup sistematik bir şekilde taciz etme güdüsü ile hareket etmektedir. Kullanıcının birçok IP ve hesap kuklaları mevcuttur, denetlenmesi ve gereğinin yapılması hususunu bilgilerinize sunuyorum. Kadı Mesaj 19.51, 28 Kasım 2022 (UTC)