Kullanıcı:UncleSamuelColt/Samuel Colt

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Samuel Colt
Samuel Colt in 1855
Doğum19 Temmuz 1814(1814-07-19)
Hartford, Connecticut, U.S.
Ölüm10 Ocak 1862 (47 yaşında)
Hartford, Connecticut, U.S.
MeslekMucit, sanayici, işadamı, avcı
ÖzvarlıkVefat ettiğinde 15 milyon $[1]
EvlilikElizabeth Hart Jarvis (m. 1856-1862)
Akraba(lar)John C. Colt (erkek kardeş)
Caldwell Hart Colt (oğul)
Samuel P. Colt (yeğen (erkek) )
ÖdüllerTelford Medal
İmza

Samuel Colt ( /klt/ ; 19 Temmuz 1814 - 10 Ocak 1862), Colt'un Patent Fire-Arms Üretim Şirketini (şimdiki Colt's Manufacturing Company ) kuran ve revolverlerin seri üretimini ticari olarak uygun hale getiren Amerikalı bir mucit, sanayici ve iş adamıydı.

Colt'un ilk iki ticari girişimi, Paterson, New Jersey'de ateşli silahlar üretmek ve su altı mayınları yapmaktı.; ikisi de hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Texas Rangers'ın Meksika ile Amerikan savaşı sırasında 1.000 tabanca sipariş ettiği 1847 yılından sonra ticari işleri hızla gelişti. Daha sonra, ateşli silahları batı sınırına yerleşim sırasında yaygın olarak kullanıldı. Colt, 1862'de Amerika'nın en zengin adamlarından biri olarak öldü.

Colt'un üretim yöntemleri karmaşıktı. Değiştirilebilir parçaları kullanması, montaj hattını verimli bir şekilde ilk kullananlardan biri olmasına yardımcı oldu. Ayrıca, sanat, ünlülerin destekleri ve ürünlerini tanıtmak için kurumsal hediyeleri yenilikçi bir şekilde kullanması onu reklam, ürün yerleştirme ve kitlesel pazarlamanın öncüsü yaptı.

Erken yıllar (1814-1835)[değiştir | kaynağı değiştir]

Colt arması.

Samuel Colt, Hartford, Connecticut'ta, bir işadamı olduktan sonra ailesini şehre taşıyan bir çiftçi olan Christopher Colt'un (1780-1850) ve Sarah'ın (kızlık soyadı Caldwell) oğlu olarak dünyaya geldi. Anne tarafından büyükbabası Binbaşı John Caldwell [2] Kıta Ordusu'nun bir subayıydı; Colt'un ilk sahip olduğu şeylerden biri John'un çakmaklı tabancaydı. Colt'un annesi, Colt altı yaşındayken tüberkülozdan öldü ve babası iki yıl sonra Olivia Sargeant ile yeniden evlendi. Colt'un biri çocukken ölen, üç kız kardeşi vardır. En büyük kız kardeşi Margaret 19 yaşında tüberkülozdan öldü ve diğeri Sarah Ann ise daha sonra intihar etti. Bir erkek kardeşi, James, avukat oldu; diğer biri, Christopher ise bir tekstil tüccarıydı. 3. erkek kardeşi, Birçok mesleği olan John C. Colt, 1841'de bir cinayetten suçlu bulundu ve idam edileceğinin gün intihar etti.

11 yaşında, Colt, Glastonbury'deki bir çif, işleri yaptığı ve okula gittiği bir çiftçiye girdi. Burada ev işlerini yaptı ve okula gitti. [[Kategori:Silah tasarımcıları]] [[Kategori:Ateşli silah tasarımcıları]] [[Kategori:Colt]] [[Kategori:Hartford, Connecticut'taki Cedar Hill Mezarlığı'na defnedilenler]] [[Kategori:1862 yılında ölenler]] [[Kategori:1814 doğumlular]]

  1. ^ Klepper & Gunther 1996, s. vii
  2. ^ Appletons' annual cyclopaedia and register of important events of the year: 1862. New York: D. Appleton & Company. 1863. s. 225.