Kullanıcı:Bjelica/Vikipedi'de ticari faaliyetler yasaktır

Vikipedi, özgür ansiklopedi


UYARI :  VİKİPEDİ, İÇERİK OLUŞTURMAK VEYA DÜZENLEME YAPMAK İÇİN MADDİ TALEPTE BULUNMAZ !


Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, ve kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisidir. Kar amacı güdülmemesi nedeniyle Vikipedi'de ticari faaliyetlerde bulunulması toplulukça kabul edilmemektedir. Söz konusu faaliyet nedeniyle uğradığınız veya uğrayabileceğiniz zararlardan Vikipedi sorumlu değildir.


Bu politika ne anlama gelmektedir?[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Vikipedi ticari faaliyet alanı değildir. Vikipedi özgür ve ücretsizdir. GNU Özgür Belgeleme Lisansına tabidir ve uygun bir şekilde dağıtılıp değiştirilebilir.
  • İçerik herkes tarafından değiştirilebilir ve hiçbir bireyin kontrolünde değildir. Bu yüzden oluşturduğunuz içerik diğerleri tarafından acımasızca değiştirilecek ve istenildiği gibi yeniden dağıtılacaktır. Telif hakkı ihlallerine yol açan ya da bir şekilde GFDL lisansı ile uyuşmayan içerik eklemeyin.
  • Vikipedi, içerik oluşturulması, düzenlenmesi ya da içerik ile ilgili başka bir amaçla sizden ücret gibi maddi bir menfaat asla talep etmez. Bu konuda karşılaşabileceğiniz zararlardan Vikipedi sorumlu tutulamaz.
  • Vikipedi ve Wikimedia Vakfı, Özgür Ansiklopedi ilkesi doğrultusunda bu tür taleplerin tarafı değildir ve bu kişilerle hiçbir şekilde bağlantısı bulunmamaktadır.
  • Vikipedi herkesin düzenleme yapabileceği, özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız, ve kâr amacı gütmeyen bir ansiklopedidir. Bu ilkeleri istismar ederek içerik oluşturmanız veya değiştirmeniz yasaktır. Eğer oluşturmak ya da değiştirmek istediğiniz içeriğin kayda değer olduğunu ve Vikipedi'de olması gerektiğini düşünüyorsanız kimseye bir maddi kazanç sağlamadan istediğiniz maddeyi açabilirsiniz. (Bilgi için Yardım:Yeni madde oluşturmak sayfasına bakınız.

Açtığınız maddenin silinme ihtimalini de düşünün[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Açtığınız maddenin reklam içerdiği kanısına varılınca silineceğini unutmayınız.
  • Açtığınız maddenin silinmeye aday gösterilebileceğini de unutmayınız.

Üyelerin ücretli editörlük yapması[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye katkı yapanlar site üzerinden ticari faaliyette bulunamazlar. Bu durumun ispatlanması durumunda altı aylık bir engelin verilebileceğini unutmayınız. Ücretli editörlük yaptığı konusunda izlenim bırakan kullanıcılar hakkında Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize) bölümünde güven oylaması yapılacağı unutulmamalıdır. Kişi hakkında güven oylamasında verilen oyların %70'i açılan maddelerin ticari faaliyetle alakalı olduğu yönünde ise ilgili kişi hakkında bir aylık bir engel verileceği unutulmamalıdır.

Sizinle iletişime geçilerek sizin için madde açılacağının söylenmesi durumunda ne yapmalı?[değiştir | kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye katkı yapanlar site üzerinden ticari faaliyette bulunamazlar. Sizinle iletişime geçerek para karşılığında içerik oluşturma ya da düzenleme yapabileceğini söyleyenlere itibar etmeyiniz. Bu kişileri Vikipedi:Gönüllü iletişim ekibi'ne durumu ispatlamak şartıyla mail yoluyla bildirebilirsiniz. (Gönüllü iletişim ekibinin mail adresi info-tr@wikimedia.org'dur)