Kullanıcı:Guvenkaraman/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alp Sevimlisoy
Doğum4 Temmuz 1993 (30 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Vatandaşlık Türkiye
EğitimBayes Business School
Meslekİş insanı, Jeopolitik Stratejist, Savunma Politikası Danışmanı
OrganizasyonAlp Sevimlisoy Yatırım A.Ş.
Ebeveyn(ler)Erol Sevimlisoy
Resmî sitealpsevimlisoy.com.tr

Alp Sevimlisoy, merkezi İstanbul'da bulunan uzman kuruluşu Alp Sevimlisoy Yatırım Medya A.Ş.'nin CEO'sudur. (Alp Sevimlisoy Yatırım Medya A.Ş.[1]). Alp Sevimlisoy aynı zamanda uluslararası alanda yayınlanmış bir Jeopolitik Stratejist, Savunma Politikası Danışmanı ve NATO'nun Akdeniz, Karadeniz ve Orta Doğu'daki rolü üzerine Ulusal Güvenlik Uzmanı olup, pakt yapıları da dahil olmak üzere güvenlikle ilgili ittifak oluşumlarına, hem konvansiyonel hem de konvansiyonel olmayan savunma politikasına ve özellikle Finansçı olarak üstlendiği ek görevler aracılığıyla Korumacılık dönemlerinde kıtalar arasında ticaret bloklarının gelişimine odaklanmaktadır. Alp Sevimlisoy daha önce Bayes Business School'da (eski adıyla Cass Business School) danışma kurulu üyeliği yapmıştır.

Merkezi Washington D.C.’de bulunan Atlantik Konseyinde Milenyum daimi üyesi olarak görev alan Alp Sevimlisoy’un kendisiyle düzenli yapılan röportajları ve yayınları başta Amerika Birleşik Devletleri olarak, Birleşik Krallık, Avrupa, Ortadoğu ve Doğu Asya da pek çok uluslararası yüksek tirajlı gazete, küresel medya kuruluş ve tanınan dergide sıkça yayınlanmaktadır. Bu platfromların bazıları, şöyle sıralanmaktadır:

Alp Sevimlisoy'un uluslararası medyada yer alması, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Orta Doğu, Kıta Avrupası ve Doğu Asya'daki dünyaca ünlü haber ağları tarafından sürekli olarak röportaj yapılmasına ve öne çıkarılmasına neden olurken, aynı zamanda uluslararası gazetelerin sütunlarında sergilenmekte, küresel medya kuruluşları tarafından dağıtılmakta ve aşağıdaki gibi ünlü yayın organları tarafından haber yapılmaktadır: Newsweek[2], Politico[3], The Washington Examiner, The Sun, The Daily Mail, The Daily Express, The Daily Mirror, The Epoch Times, The Daily Caller, EU Observer, AOL News, NTD News, The National Journal, MSN News, Yahoo News, Benzinga, News24, The Foundation for Defense of Democracies (FDD), The Centre for the National Interest (CFTNI), The San Francisco Experience.

Uluslararası medyada sıklıkla yer alan Alp Sevimlisoy’un köşe yazıları başta Amerika Birleşik Devletleri olarak, Birleşik Krallık, Avrupa ve Doğu Asya da pek çok global öneme sahip gazete, ana akım medya kuruluş ve geleneksel dergide düzenli olarak yayınlanmaktadır. Bu platfromların bazıları, şöyle sıralanmaktadır:

The Daily Express, The Hill, The National Interest, Israel Hayom, Real Clear Defense, Real Clear World, The South China Morning Post, The Epoch Times, Geopolitical Monitor, Global Security Review, The Eurasia Review.

Tüm bunların yanı sıra ünlü jeopolitik stratejist ve ulusal güvenlik uzmanının; “NATO içinde birleşik bir Akdeniz komuta yapısının rolü” üzerine de kapsamlı yayınları vardır. Kurumsal deneyimi Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika ülkelerini de kapsayan Alp Sevimlisoy; özellikle Akdeniz, Karadeniz, Orta Doğu ve Sahra Altı Afrika konularında Savunma Doktrini, Uluslararası Ticaret, ve Ulusal Güvenlik uzmanıdır. Alp Sevimlisoy Bloomberg Zirvesi gibi küresel etkinliklerde de konuşmacı ve panelist olarak yer almaktadır. Akdeniz, Karadeniz ve Orta Doğu bölgelerine ilişkin; ulusal güvenlik, savunma doktrin ve küresel korumacılık çağında ticaret ile ilgili konularda kurumlara ve güvenlik mensuplarına danışmanlık hizmeti vermiştir. Alp Sevimlisoy, özellikle Akdeniz Birliği ve NATO'nun güçlendirilmesine ilişkin İttifak çapında ortak ulusal güvenlik yapılarına odaklanması ve Atlantikçilik ideallerini savunmasıyla tanınmaktadır.

Üyelikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Atlantik Konsey Milenyum Liderlik Daimi Temsilcisi
  • Fenerbahçe Spor Külübü Kongre Üyesi
  • GİF-GRF Global İlişkiler Forumu Üyesi

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Anasayfa". Alp Sevimlisoy (İngilizce). Erişim tarihi: 2024-03-25. 
  2. ^ "Röportaj". 
  3. ^ "Röportaj".