Kullanıcı:Böcürt/Mesaj arşiv:4

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dikkat ricası[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Böcürt, burada aslında doğru olan bir taslak girişine sil etiketi koymuşsun. Bu tip içeriğinden emin olmadığın maddeleri istersen (Türkçe) atiketiyle etiketliyebilirsin. Ben konuyu biraz araştırdım ve gereklieklemeleri yaptım. bu tip konularda biraz daha dikkatli davranmanı rica edebilir miyim? Teşekkürler, --Manco Capac 14:46, 21 Mayıs 2010 (UTC)

Selamlar. Konu ile ilgili benden daha yetkin kullanıcılardan Merube 89 veya Kullanıcı:İnfocan:İnfocan]] size daha detaylı şekilde yardımda bulunabilirler sanıyorum. Kolay gelsin. --Eldarion 09:33, 22 Mayıs 2010 (UTC)

Biyoçeşitlilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Merube 89. Şu anda Biyoçeşitlilik maddesini hazırlıyorum. Daha yapım aşamasında ama giriş bölümünü hallettim sayılır. İngilizce vikipedide "biodiversity" adıyla gerçekten çok güzel ve detaylı hazırlanmış bir madde. Türkçe vikipedide olmamasının büyük eksiklik olduğunu düşündüm. Taslaklarımda "sürdürülebilirlik" konusunuda biyoçeşitlilik içinde alacaktım ama ayrı bir madde olduğunu gördüm. Sence sürdürülebilirliğin biyoçeşitlilik içine alınması gerekmez mi? --Böcürt 07:19, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Selamlar. Madde için elinize sağlık. Yalnız bir ricam olacak tanım cümlesinin, Biyoçeşitlilik, .... şeklinde olmasını sağlayabilirseniz sevinirim. Ayrıca diğer kalın yazıya gerek yok diye düşünüyorum, sadace biyoçeşitlilik kalın yazıyla yazılmalı en başta o da. Sürdürülebilirlik ayrı bir madde olarak korunması gerekir diye düşünüyorum açıkçası. İsterseniz kısaca bundan bahsedip {{ana madde|Sürdürülebilirlik}} şeklinde ana maddeye bağlantı verebilirsiniz. Yoksa birleştirilmesi uygunsuz bence, farklı konular bunlar sonuçta. Aslında, ingilizce biyoçeşitlilik maddesine bakarsanız orada buna ayrı bir başlık dahi açmamışlar. Tabi sonuçta bahsetmişler ama başlıklandırmayı farklı yapmışlar. İngilizce Sürdürülebilirlik maddesi de hayli geniş bir madde zaten. Tabi ingilizce vikinin de hataları olabilir, ancak bu konuda doğru oldukları fikrindeyim. Sonuçta biyoçeşitlilik sürdürülebilirlikle ilişkili olsa da çok farklı kavramlar ve ayrı başlıklarda ele alınmaları gereken hayli geniş konular. Naçizane fikrim bu yönde, isterseniz birkaç kişiye daha sorun daha iyi olur, sonuçta ne kadar farklı görüş o kadar güçlü maddeler elde etmemizi sağlar. Madde için tekrar elinize sağlık, iyi çalışmalar. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 13:12, 23 Mayıs 2010 (UTC)
  • Maddenin hepsini "biyoçeşitlilik, ...." şeklinde yazdım. Eğer hatamı gördüyseniz o anda düzeltebilirsiniz. İlgilendiğiniz için teşekkürler. İyi çalışmalar...--Böcürt 19:00, 23 Mayıs 2010 (UTC)
Maddenin en başında olması gereken kısa tanım cümlesini kastetmiştim aslında. Şurada ekledim müsadenizle. Bu güzel maddeyi oluşturduğunuz ve geliştirdiğiniz için ben çok teşekkür ederim. Çalışma şablonunu kaldırmışsınız şimdi gördüm, tek kategori maddedeki çalışmaları süren maddeler kategorisi olduğu için madde kategorisiz kalmış. Kategorisiz şablonunu ekledim şimdilik. İyi vikiler, sevgiler--Merube 89msj 19:08, 23 Mayıs 2010 (UTC)
Selamlar. Şimdilik durmuş görünüyor. Tekrarı halinde engellenebilir. İyi çalışmalar. --Eldarion 05:20, 27 Mayıs 2010 (UTC)

arda turan[değiştir | kaynağı değiştir]

Arda Turan sayfasında kontrol edemediğim değişiklikler oldu. Vandalizm amaçlı, yanlış bilgili değişiklikler . Bir kere geri aldım ancak akabinde yeniden değişimler oldu. Bu sayfaya bir göz atabilir misiniz? Ne yapacağımı bilemedim. Teşekkürler Pikofarad 14:06, 28 Mayıs 2010 (UTC)

  • Teşekkürler.. İlk defa bir geri alma işlemi ile karşılaştığım için biraz bocaladım :) Yardım için sağolun Pikofarad 14:14, 28 Mayıs 2010 (UTC)

Dennis Gabor[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Vikiçizer. Dennis Gabor maddesinin büyük bir bölümü [1] sayfasından alıntı. Telif hakkı ihlali olabilir mi? İlgilenirsen sevinirim... --Böcürt 11:24, 5 Haziran 2010 (UTC)

  • Merhaba Böcürt, telifsiz bir sürüme getirdim. Google anasayfasında yer alması bazen maddeyi geliştiriyor bazen vandalizm yuvası yapıyor. Teşekkürler dikkatin için, iyi çalışmalar...Vikiçizer 21:16, 5 Haziran 2010 (UTC)
VikiProje Tarih Ayın işbirliği
İyi günler...
VikiProje Tarih bünyesinde Ağustos ayının iş birliği Osmanlı İmparatorluğu maddesinin SM olacak düzeye getrilmesi seçilmiştir.

Katılım için TIKLAYIN Âkhilleus mesaj 06:09, 7 Ağustos 2010 (UTC)